Window 11-wallpapers in Windows 10

© PXimport

Window 11-wallpapers in Windows 10

Geplaatst: 16 september 2021 - 02:04

Aangepast: 14 december 2022 - 10:17

Dirk Schoofs

Bij elk nieuw besturingssysteem horen ook verse wallpapers van hoge kwaliteit. En zelfs als je nog niet wilt overstappen naar een nieuwe Windows-versie, kun je alsnog de bureaubladachtergronden van de volgende generatie gebruiken. Omdat de bundel Window 11-wallpapers online staat, kun je er in Windows 10 alvast van genieten.

Binnenhalen

Het maakt niet uit of je Windows 10, Linux of macOS gebruikt, het loont de moeite om deze state-of-the-art wallpapers een kans te geven. Het zijn de beste Windows-achtergronden van Microsoft tot nu toe.

Als je ze wilt proberen op je Windows 10-computer, hoef je ze alleen maar te downloaden en in te stellen. Sommige van de achtergrondafbeeldingen hebben een hoge 4K-resolutie en andere zijn bedoeld voor een computer met touchscreen. Bovendien zijn er twee versies van behang in licht en donker.

Je haalt het zip-bestand binnen via www.tiny.cc/stramien. Als je het zip-bestand uitpakt, krijg je vier mappen: 4K, Screen, Touchkeyboard en Wallpaper.

 

© PXimport

Instellen

Het instellen van deze gedownloade Windows 11-bureaubladachtergronden is heel eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen, is er met de rechtermuisknop op klikken en kiezen voor Instellen als bureaubladachtergrond.

Je kunt ook met de rechtermuisknop op het huidige bureaublad klikken en dan de opdracht Aan persoonlijke voorkeur aanpassen kiezen. Hierdoor kom je in de Instellingen van Windows 10, waar je vervolgens naar de achtergrondafbeelding navigeert die je als bureaublad wilt. In dit venster, bij het onderdeel Kleuren, is het mogelijk een accentkleur te selecteren die automatisch bij de gekozen achtergrond past. Die accentkleur zal het systeem verwerken in het startmenu.

Nadat je de afbeelding hebt gekozen, bepaal je hoe de wallpaper weergegeven moet worden: Vullen, Aanpassen, Spreiden, Naast elkaar, Centeren of Over meerdere schermen.

 

© PXimport

Diavoorstelling

Het is ook mogelijk een map met de nieuwe reeks wallpapers als bron voor een diavoorstelling te gebruiken. Kies in de linkerkolom voor Achtergrond en selecteer rechts de optie Diavoorstelling in plaats van Afbeelding. Vervolgens selecteer je de map waarin de afbeeldingen zitten die elkaar moeten afwisselen.

Ook geef je aan hoe vaak de afbeelding moet wijzigen. Standaard staat dit op 30 minuten. Op een desktop is dit geen probleem, maar weet dat deze optie er op een laptop voor zorgt dat je batterij iets sneller leegloopt.

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten