Knipoog om foto’s te maken met Google Glass

Knipoog om foto’s te maken met Google Glass

Desktops & monitoren

Geplaatst: 18 december 2013 - 09:57

Kijk niet vreemd op als iemand met een apart brilletje ineens nar je knipoogt. Met de nieuwe firmware voor Google’s slimme bril Google Glass wordt het namelijk mogelijk om door middel van een knipoog te fotograferen.

De knipoogfunctie bevindt zich volgens Google nog in de ‘verkennende fase’ en werkt ook als het scherm van de bril uitstaat. De update kan alleen worden geïnstalleerd door Glass-testers met een bril van de tweede generatie.

Hangouts en YouTube

Naast de mogelijkheid om foto’s te maken met een knipoog voegt Google nog een aantal andere functies toe aan Google Glass. Zo is het vanaf nu ook mogelijk om Google Hangouts te gebruiken in de bril en video’s naar YouTube te uploaden. Ook is het nu mogelijk om de bril te vergrendelen wanneer je hem afzet.

Stemcommando’s

Er zijn twee nieuwe stemcommando’s toegevoegd aan Google Glass. Zo kunnen gebruikers nu vragen hoe ver het is naar een bepaalde locatie en de bril kan ook vertellen hoeveel calorieën er in een bepaald product zitten. 

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000