Agon presenteert gamingmonitor met 300 Hertz

© PXimport

Agon presenteert gamingmonitor met 300 Hertz

Geplaatst: 27 juni 2022 - 13:30

Aangepast: 25 november 2022 - 11:41

Wesley Akkerman

Agon by AOC, bekend van gamingmonitoren, kondigt een gloednieuw beeldscherm aan waar voornamelijk gamers met een voorliefde voor first person shooters blij van worden: de Agon Pro AG274QS. Dit display heeft een verversingssnelheid van 300 Hertz.

De Agon Pro AG274QS beschikt over een scherm van 27 inch, een hoge resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels (ook wel QHD genoemd) en dus een hoge verversingssnelheid van 300 Hertz. Wat dit beeldscherm (nu nog) bijzonder maakt, is dat het een van de eerste QHD-schermen met zo'n hoge verversingssnelheid op de markt is.

Deze gamingmonitor heeft dus meer dan twee keer de gebruikelijke verversingssnelheid van monitoren die dezelfde doelgroep op het oog hebben. Normaliter hebben dergelijke schermen 144 Hertz als belangrijkste verkooppunt.

Dit moet als muziek in de oren klinken van gamers die zich veelal bezigouden met first person shooters, waar milliseconden van belang zijn. Hoe sneller de gebruiker een tegenstander om een hoek kan zien gluren, of hoe sneller ze de grillige bewegingen van de tegenstander op tijd kunnen volgen, hoe sneller ze kunnen reageren en de overhand kunnen krijgen in de competitie.

© PXimport

Agon Pro AG274QS: lage responssnelheid

Dankzij de responstijden van 1 ms GtG (grey to grey) en 0,5 ms MPRT (moving picture response time) worden snelle acties vloeiend en vrijwel zonder ghosting op de monitor weergegeven. En aangezien de monitor de Adaptive-Sync-technologie en AMD FreeSync Premium-ondersteuning heeft, blijven tearing en haperingen tot een minimum beperkt, door een variabele verversingssnelheid te gebruiken.

Daarnaast beschikt de AG274QS over een DisplayHDR 600-certificering. Het scherm kan tot 600 nits piekhelderheid presenteren om heldere explosies of tegelijkertijd landschappen met duidelijk zonlicht en harde schaduwen weer te geven.

Verder is het zo dat de randen om dit scherm, in elk geval aan drie zijden, ontzettend dun zijn. Daardoor leent het design zich uitstekend voor het gebruik van een opstelling met meerdere monitors, aangezien de randen tussen de schermen niet afleiden. Er is ook een logoprojector, evenals aanpasbare en synchroniseerbare RGB-effecten (Light FX) met andere AOC-uitrusting dankzij de G-Menu-software. De Agon Pro AG274Q heeft een stevige metalen standaard en biedt daardoor veel opties aan qua hoogte-, kantel-, en draairichtingen.

Met vier usb 3.2-poorten kan de monitor fungeren als een dock om extra randapparatuur, zoals een toetsenbord, muis, usb-headset en meer, aan te sluiten. Ook zijn er twee 5W-luidsprekers met DTS-geluid. Verder is er een geïntegreerde headsethouder op de monitor, zodat je bureau netjes blijft. De meegeleverde puck-vormige QuickSwitch-controller maakt het aanpassen van de OSD-instellingen een fluitje van een cent, terwijl het ook kan worden bediend via de joystick of de G-Menu-software.

Prijs en beschikbaarheid

Agon Pro AG274QS is inmiddels verkrijgbaar voor een adviesprijs van 1199 euro.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000