Agon lanceert gamingmonitor met 240 Hz en HDR1000

© PXimport

Agon lanceert gamingmonitor met 240 Hz en HDR1000

Desktops & monitoren

Geplaatst: 24 mei 2022 - 08:54

Aangepast: 25 november 2022 - 11:38

Wesley Akkerman

Het merk Agon, onderdeel van AOC, lanceert een gloednieuwe gamingmonitor, genaamd de Agon Pro AG274QZM. De mini-led-monitor heeft een schermformaat van 27-inch en een verversingsnelheid van 240 Hertz. Dat mag uiteraard wel wat kosten.

Het ips-paneel heeft een qhd-resolutie (25.60 bij 1.440 pixels) en mini-led-achtergrondverlichting met in totaal 576 dimzones. Hierdoor kan de monitor de DisplayHDR 1000-certificering behalen met 1.200 nits piekhelderheid.

Daardoor is het scherm in staat heldere visuele kenmerken zoals zonlicht en vuur weer te geven, terwijl tegelijkertijd diepe, donkere schaduwen worden weergegeven. Met het meegeleverde monitorscherm kan de monitor dingen als fel omgevingslicht of reflecties van podium- of vullichten aan, voor een groter contrast.

Daarnaast is er een GtG-snelheid van 1 ms, waardoor de pixels razendsnel in staat zijn van kleur te veranderen. En met ondersteuning voor 1,07 miljard kleuren is er genoeg om van te genieten. Bovendien heb je weinig tot geen last van ghosting. En dankzij de ingebouwde Nvidia G-Sync-compatibiliteit behoren tearing en haperingen tot het verleden, door een variabele verversingssnelheid te gebruiken.

© PXimport

Qhd hoeft geen probleem te zijn

Hoewel de qhd-resolutie niet de hoogste resolutie is van dit moment (veel gamers gamen bijvoorbeeld in 4k), biedt deze stand wel een fijn kruispunt aan van functionaliteit. Hedendaagse gpu’s kunnen middels die resolutie namelijk zowel high-fidelity als hoge framerates bereiken. Je krijgt dus het beste van beide werelden, zonder echt in te leveren op grafische pracht.

Agon richt zich met dit type scherm voornamelijk op de professionele of in elk geval competitieve gamer, die op zoek is naar het beste van het beste. Dat geldt voor het type scherm en de mogelijkheden die daaraan verbonden zijn, maar ook voor het design van de stevige, ergonomische standaard. De standaard, met ingebouwd kabelbeheer, biedt verschillende hoogte-, kantel-, en draaiaanpassingen aan, zodat je waarschijnlijk geen zere nek krijgt tijdens het gamen.

© PXimport

Niet alleen voor gamers

De Agon-monitor biedt usb-c-connectiviteit, met een stroomvoorziening van 65 W om aangesloten laptops op te laden en van stroom te voorzien. Met vier usb 3.2-poorten kan de monitor fungeren als een dockingstation om extra randapparatuur zoals toetsenbord, muizen en meer aan te sluiten.

En met een ingebouwde KVM-switch kunnen gebruikers wisselen tussen twee bronnen (bijvoorbeeld een gaming-PC en een werk- of streaming-PC) terwijl je dezelfde toetsenbord- en muisset gebruikt. Dit maakt de Agon Pro AG274QZM behoorlijk veelzijdig en breed inzetbaar.

Tot slot: om de monitor aan te passen aan de individuele bureauconfiguraties van gebruikers, biedt de AG274QZM Light FX RGB-lampen aan de achterkant, die kunnen worden gesynchroniseerd met andere AGON by AOC-apparatuur. De meegeleverde puck-vormige QuickSwitch-controller maakt het aanpassen van de OSD-instellingen een fluitje van een cent, terwijl het ook kan worden bediend via de joystick of de G-Menu-software.

© PXimport

Agon Pro AG274QZM: prijs en beschikbaarheid

Agon Pro AG274QZM is beschikbaar vanaf juni 2022 voor een adviesprijs van 1.299 euro.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000