Evnia start als 'nieuw' gamingmerk met monitoren en meer producten

© Alistair Berg

Evnia start als 'nieuw' gamingmerk met monitoren en meer producten

Desktops & monitoren

Geplaatst: 23 oktober 2022 - 08:33

Rens Blom

Er start een nieuw gamingmerk, ook in Nederland. Dit merk heet Evnia en lanceert onder andere monitoren, toetsenborden en muizen met speciale verlichting. Dit wil je weten over Evnia.

Eerst even de feiten op een rij. Evnia is namelijk geen onafhankelijk nieuw merk, maar maakt onderdeel uit van TPV. En TPV is de grootste monitorfabrikant ter wereld en sinds 2009 de exclusieve licentiehouder die monitoren onder de Philips-naam mag verkopen. Die monitoren komen weer van diverse submerken, waaronder MMD en TP-Vision. Evnia is het nieuwste submerk en gebruikt ook het Philips-logo op zijn producten.

TPV zegt zich met Evnia te willen richten op gamingproducten voor alle typen spelers, ongeacht het geslacht, leeftijd en regio. Daarnaast wil Evnia zich onderscheiden met Ambiglow; led-verlichting in producten die meekleurt met wat er op het scherm gebeurt. De techniek werkt het beste als de monitor vlak voor een muur staat. De werking doet hiermee veel denken aan Amiblight; de welbekende verlichtingstechniek in Philips-televisies.

Uiteenlopende monitoren

De meeste aandacht schenkt Evnia aan zijn vier gamingmonitoren. Die zijn prijzig. Het instapmodel, de 27M2C5500W, kost 579 euro. Voor de 34M2C8600 betaal je 1849 euro en de 42M2N8900 kost 1959 euro. Deze monitoren verschijnen half januari.

Het topmodel-monitor is de Evnia 34M2C7600MV, die in december verschijnt voor liefst 2069 euro. Voor dat geld krijg je een monitor met een gekromd scherm van 34 inch met miniled-verlichting (1152 zones). Door de miniled-techniek haalt de monitor een hele hoge helderheid. Het scherm heeft een scherpe QHD-resolutie, een hoge verversingssnelheid van 165 Hz en een forse standaard en voet.

De vierkante lichtjes maken de Ambiglow-techniek mogelijk op deze gekromde Evnia-monitor

De eerder genoemde 27M2C5500W heeft een gekromd 27inch-VA-scherm met een QHD-resolutie. Wie op zoek is naar een qd-oled-scherm, komt uit bij de 34M2C8600. Deze 34inch-monitor moet het perfecte zwart van oled combineren met een hogere helderheid. Het scherm is gekromd en heeft een WQHD-resolutie. Tot slot is er de 42M2N8900, een 42inch-oled-monitor met een 4K-scherm en 138 Hz-verversingssnelheid. Deze monitor heeft een HDMI 2.1-poort en richt zich zo ook op de nieuwste generatie gamingconsoles. De PlayStation 5 en Xbox Series zijn immers geschikt voor 4K-gaming.

De 4K-monitor heeft een 'plat' scherm

Accessoires in drie series

Evnia lanceert zijn nieuwe producten in drie series. Dat zijn de 3000, 5000 en 7000-8000. De series staan voor goed, beter en best, vertelt het bedrijf op een perspresentatie waar ook ID.nl bij aanwezig was. De duurdere 7000-8000-series werken zowel via een 2,4GHz-ontvanger als via bluetooth, dus je kunt kiezen. Het gaat om een toetsenbord (met Cherry MX-switches en afneembare polssteun), een headset (met 50mm-drivers) en een muis die oplaadt via de usb-c-poort.

Bij de 5000-serie is er geen keuze; deze producten werken bedraad. Hierbij gaat het om een headset, muis, toetsenbord en muismat (waar geen kabel voor nodig is).

Opvallend is dat Evnia de accessoires pas vanaf juni 2023 uitbrengt, maar dus nu wel al presenteert. Prijzen van de accessoires worden op een later moment bekendgemaakt.

Het toetsenbord zit vol ledverlichting.

Philips Precision Center

Als gezegd ondersteunen veel Evnia-producten Ambiglow, de techniek die de producten mee laat kleuren met wat er op je monitor gebeurt. De verlichtingstechniek is in te stellen via de nieuwe computersoftware Philips Precision Center. Met deze software - één programma voor alle Evnia-producten - kun je ook profielen per game maken en opslaan in de cloud. Zo kun je ze op een andere computer laden en bijvoorbeeld op een LAN-party gamen met je eigen instellingen, vertelt een Evnia-medewerker. Wanneer de software precies uitkomt is nog niet duidelijk. In een getoonde marketingafbeelding komt de software eenvoudig en mogelijk nog niet af over.

Koop je pc-gaming accessoires bij Bol.com

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000