Agon presenteert 170Hz-scherm met 21:9-canvas en hdr

Agon presenteert 170Hz-scherm met 21:9-canvas en hdr

Desktops & monitoren

Geplaatst: 17 juni 2022 - 13:07

Aangepast: 25 november 2022 - 11:40

Wesley Akkerman

Agon by AOC, een merk dat zich specialiseert in gamingmonitoren, kondigt de Agon Pro AG344UXM aan. Dit is een monitor van 34 inch (86,4 centimeter), die beschikt over een mini-led-achtergrondverlichting en een verversingssnelheid van 170 Hertz.

Dankzij die mini-led-achtergrond heeft het scherm 1.152 dimzones, die afzonderlijk kunnen oplichten of uitschakelen om lokale gebieden binnen hetzelfde frame in pikzwart of secties die verlicht zijn met een piekhelderheid van 1000 nits te bereiken. 

Met het kleurnauwkeurige IPS-paneel biedt de AG344UXM brede kijkhoeken van 178°/178°, 10-bits kleurdiepte en brede gammadekking van 99 procent DCI-P3 en 100 procent sRGB. Ook is er een verversingssnelheid van 170 Hertz en een 1 ms GtG-responstijd. GtG staat voor grey-to-grey.

De Agon Pro AG344UXM

De Agon Pro AG344UXM heeft verder verschillende poorten aan boord. Met DisplayPort 1.4 en de HDMI 2.1-connectiviteit kun je de monitor aansluiten op de nieuwste generatie gpu’s of huidige generatie spelcomputers.

Bovendien is de AG344UXM voorzien van een usb-c-ingang, die de overdracht van het weergavesignaal ondersteunt met een verversingssnelheid van 170 Hz en 10-bits kleur, terwijl tegelijkertijd 90 W USB Power Delivery wordt geleverd. Dit houdt in dat je een high-end laptop of een krachtige mini-pc kunt aansluiten, die via het scherm hun stroom krijgen. Het product doet tevens dienst als een usb-hub, met vier beschikbare usb-poorten en een usb-b upstream-poort. 

Het brede scherm kun je voor twee dingen inzetten. Je kunt er natuurlijk prima op gamen, terwijl je meer van de digitale omgeving te zien krijgen. Maar dit soort schermen zijn ook uitermate geschikt voor multitasking tijdens het werken of studeren. 

De tijdlijn in videobewerkingssoftware is in één oogopslag veel beter zichtbaar op een brede monitor zoals de AG344UXM. Bij dagelijkse taken passen twee applicaties naast elkaar, zonder het idee te hebben in te moeten leveren op ruimte. Verder heeft het beeldscherm twee DTS-luidsprekers van acht watt.

Qua design is Agon by AOC vooral trots op de driezijdige frameloze voorkant, met rode accenten op de achterkant. Voor meer maatwerk kan de LightFX RGB-verlichting aan de achterkant worden gesynchroniseerd met andere AOC-randapparatuur met behulp van de G-Menu-software. Op het gebied van ergonomie biedt de stevige metalen standaard van de AG344UXM meer dan genoeg kantel- en draaimogelijkheden aan.

De OSD-instellingen van de AG344UXM kun je aanpassen met behulp van de bedrade afstandsbediening (QuickSwitch), de 5-standenjoystick aan de achterkant of de eerder genoemde G-Menu-software. Dit stelt je in staat om onder andere een van de zes speciale spelmodi te selecteren, instellingen te wijzigen zoals AOC Game Color (saturation), Dial Point (crosshair-overlay), FPS-teller of de LowBlue-modus.

Prijs en beschikbaarheid

Agon Pro AG344UXM is verkrijgbaar vanaf juli 2022 voor een adviesprijs van 1.849 euro.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000