Waar voor je geld: 5 luxe e-readers met een kleurenscherm

© pikselstock

Waar voor je geld: 5 luxe e-readers met een kleurenscherm

Geplaatst: 4 mei 2024 - 07:59

Maikel Dijkhuizen

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Ben je op zoek naar een goede e-reader met een gekleurd e-ink-scherm? Vandaag hebben we vijf interessante modellen voor je gespot met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding.

Kobo Clara Colour

Zoek je een betaalbare e-reader met een kleurenscherm? De gloednieuwe Kobo Clara Colour is in dat geval het overwegen waard. Afbeeldingen en illustraties komen er op tot leven! Dit leesapparaat heeft een prettig formaat van 6 inch. In combinatie met het lichte gewicht van slechts 174 gram houd je het apparaat moeiteloos met één hand vast. Het product voldoet aan de IPx8-norm, zodat je veilig in bad kunt lezen. De behuizing is namelijk waterdicht. Voor de opslag van e-books en luisterboeken is er 16 GB interne opslag ingebouwd. Dankzij ondersteuning voor wifi en bluetooth zet je eenvoudig bestanden op het apparaat.

Het ontspiegelde e-ink-scherm heeft een resolutie van 1448 × 1072 pixels. Dankzij een hoge pixeldichtheid van 300 ppi voor zwart-wit-inhoud verschijnen de letters scherp in beeld. Een leuke optie is dat je belangrijke passages met een kleurtje kunt markeren. Deze e-reader bevat schermverlichting waardoor je ’s avonds geen leeslampje nodig hebt. Fijn is dat de Clara Colour gedurende de dag steeds minder blauw licht uitstraalt. Dat is prettiger voor de ogen.

0

Powered by

logo

Kobo Libra Colour

De Libra Colour is Kobo’s nieuwste paradepaardje met een ruim kleurenscherm van 7 inch. Kies tussen een zwarte en witte uitvoering. In tegenstelling tot een tablet heb je geen last van schitteringen. Het e-ink-scherm is ontspiegeld, waardoor je prima vanuit je luie tuin-, strand- of kampeerstoel kunt lezen. Met een resolutie van 1680 × 1264 pixels ogen de letters strak. Als je lang op reis gaat, komt de riante interne opslagcapaciteit van 32 GB goed van pas. Daarop bewaar je duizenden e-books. Verder kun je eventueel ook luisterboeken afspelen. Verbind hiervoor een bluetooth-hoofdtelefoon met de e-reader.

De waterdichte behuizing van 199,5 gram heeft een duurzaam ontwerp van gerecycled kunststof. Bovendien zijn diverse onderdelen vervangbaar, zodat de Libra Colour een lange verwachte levensduur heeft. Lijkt een digitaal notitieblok jou wel handig? Schaf in dat geval de apart verkrijgbare Kobo Stylus 2 aan en maak op het kleurenscherm aantekeningen. Het is zelfs mogelijk om deze digitale krabbels in Dropbox of Google Drive op te slaan.

0

Powered by

logo

PocketBook InkPad Color 3

In tegenstelling tot Kobo ontwikkelt PocketBook al langer e-readers met een gekleurd e-ink-scherm. De InkPad Color 3 is daarvan een goed voorbeeld. Het grote 7,8inch-touchscreen van 1872 × 1404 pixels valt meteen op. Tijdens het lezen pas je de kleurtemperatuur van het ontspiegelde scherm naar eigen wens aan. Naast normale e-books leent deze e-reader zich ook goed voor het lezen van stripboeken. Met 32 GB opslagcapaciteit kun je duizenden titels op dit apparaat kwijt. Via een wifi-verbinding of de bijgesloten usb-c-kabel zet je de leesbestanden eenvoudig over.

Voor het afspelen van luisterboeken ondersteunt de InkPad Color 3 diverse audio-indelingen, zoals mp3 en ogg. Je kunt weliswaar een bluetooth-koptelefoon koppelen, maar dat is tijdens warme dagen niet altijd even prettig. Als alternatief heeft de behuizing een speaker waarmee je comfortabel naar audioboeken kunt luisteren. Nuttig om te weten is dat de IPx8-gecertificeerde behuizing bestand is tegen water. Ondanks het grote scherm valt het gewicht van 270 gram mee.

0

Powered by

logo

Lees ook: Papieren boeken versus e-readers: welke zijn beter voor jou?

PocketBook Era Color

PocketBook bracht onder de productnaam Era Color onlangs een nieuwe e-reader uit. Dit model heeft een kleurenscherm van 7 inch. De resolutie van 1264 × 1680 pixels is dik in orde. Met een respectabele pixeldichtheid van 300 ppi profiteer je van scherpe letters. Onder de motorkap zorgen een octacore-processor met een kloksnelheid van 1,8 GHz en 1 GB werkgeheugen dat processen soepel verlopen. Hierdoor navigeer je bijvoorbeeld vlot door het menu en sla je snel bladzijden om.

Dankzij de voorgrondverlichting kun je op elk moment van de dag comfortabel lezen. Daarnaast luister je via de interne speaker of aangesloten (draadloze) hoofdtelefoon desgewenst naar een audioboek. Er is 32 GB interne opslag beschikbaar. Via wifi of een usb-c-kabel kun je makkelijk e-books overzetten. Volgens de fabrikant kan de IPx8-gecertificeerde behuizing tot een diepte van twee meter zestig minuten onder water blijven. Kortom, lees met de Era Color zorgeloos in een jacuzzi of (zwem)bad. Het apparaat weegt 235 gram.

0

Powered by

logo

BOOX Tab Ultra C Pro

Als je een e-reader met een groot e-ink-kleurenscherm wilt kopen, is de recent verschenen BOOX Tab Ultra C Pro een goede keuze. Met een formaat van maar liefst 10,3 inch heb je ruimschoots voldoende ruimte om letters van e-books te vergroten. Daarnaast is het ook een prettig formaat voor het digitaal lezen van kranten. De resolutie bedraagt 2480 × 1860 pixels. Het apparaat ondersteunt diverse bestandsindelingen, waaronder uiteraard het welbekende epub-formaat voor e-books. Daarnaast kun je ook allerlei andere documenten openen, zoals pdf, docx en pptx.

Vergeleken met de meeste andere e-readers heeft de Tab Ultra C Pro veel rekenkracht, namelijk een octacore-processor met een klokfrequentie van 2,8 GHz en 6 GB werkgeheugen. Als besturingssysteem bevat dit apparaat een versie van Android. Je kunt dus vanuit de Play Store diverse apps installeren. Om die reden is voldoende rekenpower geen overbodige luxe. Er is 128 GB interne opslag aanwezig. Overige pluspunten zijn de microSD-kaartlezer en ingebouwde camera van 16 megapixel. Tot slot is er een stylus inbegrepen.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten