Deze tracker van Garmin hoef je nooit meer op te laden

© PXimport

Deze tracker van Garmin hoef je nooit meer op te laden

Computer accessoires

Geplaatst: 13 augustus 2020 - 02:09

Aangepast: 25 november 2022 - 10:30

Justin Doornekamp

Garmin heeft diverse nieuwe fitnesstrackers aangekondigd, die je dankzij zonne-energie minder vaak aan de lader hoeft te hangen. Volgens Garmin zit er zelfs één tracker tussen die je nooit hoeft op te laden, mits deze wel voldoende zonlicht krijgt.

De Instinct-serie van Garmin krijgt twee nieuwe trackers, waaronder de Solar Surf. Het sporthorloge maakt zoals de naam al doet vermoeden, gebruik van zonne-energie en is speciaal voor watersporters. De tracker heeft een speciale surfmodus, biedt onder meer informatie over golfhoogtes en is met een prijskaartje van 400 euro het goedkoopste nieuwe horloge van Garmin.

De Instinct Solar Tactical Edition werkt dan weer 24 dagen zonder op te hoeven laden en zelfs tot 50 dagen als je het horloge vaak genoeg buiten draagt. Er is zelfs een energiebesparingsmodus, waardoor je de tracker in principe nooit meer hoeft op te laden.

© CIDimport

Fenix

Ook de Fenix-collectie krijgt enkele nieuwe toevoegingen. In maart van dit jaar verscheen al de Fenix 6X Pro Solar, die de Power Glass introduceerde, een speciale transparante lens die zonne-energie gebruikt om de levensduur van de batterij te verlengen. Met de twee nieuwe trackers uit de Fenix-collectie, biedt Garmin wat goedkopere versies aan van de eerder verschenen Fenix-horloges met iets bescheidenere specificaties. Waar je voor de huidige Fenix-trackers nog 850 euro betaalt, beginnen de prijzen van de nieuwe Solar-modellen vanaf 750 euro.

De nieuwe Fenix 6 Pro Solar en Fenix 6S Pro Solar krijgen allebei speciale functies voor surfen, mountainbiken en boulderen, naast uiteraard de gebruikelijke functionaliteiten voor zwemmen, hardlopen en fietsen. Ook vind je in de trackers een slaapmonitor, opslagruimte voor muziek en vele kaarten met golfterreinen en skibanen.

Het grootste verschil tussen de Pro Solar en de 6S Pro Solar is vooral de accuduur. De Pro S Solar kan zonder tussentijds opladen en in smartphonemodus (dus zonder GPS) ongeveer negen dagen mee of zelfs 10,5 dagen als de tracker kan opladen via zonlicht. De Pro Solar kan zelfs 14 dagen mee en 16 dagen bij blootstelling aan voldoende zonlicht.

© CIDimport

Tot slot is er nog de Tactix Delta Solar Edition, vooral bedoeld voor militair gebruik. De prijs van het horloge is dan ook niet mals: de tracker zal een prijskaartje krijgen van 1100 euro.

Krasbestendig?

Waar een regulier sporthorloge gemiddeld zeven dagen meegaat, weet Garmin met de Power Glass-techniek de accuduur dus aanzienlijk te vergroten. Maar wel tegen een prijs. Het scherm van de nieuwe sporthorloges beschermt in principe tegen krassen, maar is niet zo robuust als het Sapphire-scherm van de oudere modellen. Garmin adviseert dan ook een beschermlaagje over het scherm te plaatsen.

De vernieuwde Garmin-horloges zijn vanaf het derde kwartaal van dit jaar beschikbaar.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000