Nieuw op Amazon Prime Video: beste series en films van maart

© PXimport

Nieuw op Amazon Prime Video: beste series en films van maart

Geplaatst: 2 maart 2021 - 07:10

Aangepast: 25 november 2022 - 10:49

Redactie

Voor het luttele maandbedrag van 2,99 euro heb je onbeperkt toegang tot Amazon Prime Video. Het Amerikaanse concern publiceert op zijn eigen streamingdienst maandelijks nieuwe titels. Welke verse films en series mag je in maart verwachten? Dit is er nieuw op Amazon Prime Video.

TRECX

Van de makers van Jiskefet. Dat staat in de titel van de trailer en dat belooft natuurlijk veel goeds. Ondanks dat TRECX is gemaakt op eigen bodem gaat het hier om een exclusieve Amazon Prime Video-productie. Deze zesdelige comedyserie staat vol met absurde en humoristische scènes, waarbij oudgediende Michiel Romeyn een hoofdrol vertolkt. Verder doen onder meer Herman Koch, Ruben van der Meer, Arjan Ederveen, Ton Kas, Yannick Jozefzoon en Jim Deddes mee. In tegenstelling tot Jiskefet gaat het niet om losse sketches, maar betreft het een serie met een verhaallijn. Vanaf 1 maart staan alle afleveringen online. 

Invincible (seizoen 1)

Het duurt weliswaar nog even, want de nieuwe superhelden-serie Invincible verschijnt ‘pas’ 26 maart op Amazon Prime Video. Toch kijken we reikhalzend uit naar deze Amazon Original, want de geanimeerde beelden uit de trailer en aangekondigde verhaallijn spreken tot de verbeelding. De zeventienjarige Mark wil graag in de voetsporen van zijn vader treden en zichzelf ontwikkelen tot de machtigste superheld ter wereld. Al snel komt hij erachter dat het leven van een gevierd superheld veel lastiger is dan het op voorhand lijkt. Verder heeft zijn vader in zijn machtsrol onverwachts dubieuze beslissingen genomen. Volgt Mark het (bloederige) spoor van zijn vader of kiest hij zijn eigen route?

Coming 2 America 

Met Coming 2 America heeft Amazon een sterke troef in handen. Zo’n beetje iedereen kent het origineel uit 1988, waardoor de verwachtingen voor dit vervolg hooggespannen zijn. Met wederom opvallende hoofdrollen voor Eddie Murphy en Arsenio Hall lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Voor dit vervolg is een bijzondere insteek gekozen. De film zoomt namelijk in op een stapavond uit het origineel, waarbij de Afrikaanse kroonprins (Akeem) uiteindelijke het bed heeft gedeeld met een vrouw. Ruim dertig jaar na dato blijkt Akeem een zoon te hebben in New York. Voor de koning en zijn aanhang is dat reden genoeg om wederom naar de Verenigde Staten te vertrekken. Uiteraard levert dit bezoekje weer de nodige hilariteit op. Coming 2 America is vanaf 5 maart te zien. 

Palm Springs

Aan de stroom Amazon Originals lijkt in maart maar geen einde te komen. Zo is vanaf 26 maart Palm Springs beschikbaar op het streamingplatform. In deze romantische komedie ontmoeten twee jonge mensen elkaar op een bruiloft, waarna al snel de vonk overslaat. Er is liefde, maar de persoonlijkheden zijn totaal verschillend. Nyles maakt zich nergens druk om, terwijl Sarah nogal snel in paniek raakt. Hierdoor is de relatie ingewikkeld, helemaal als blijkt dat ze niet van de locatie Palm Springs kunnen wegkomen. De film staat vol met humoristische en absurde scènes. In tegenstelling tot de meeste romantische komedies grijpt Palm Springs niet terug op typische clichés, waardoor de kijker telkens op het verkeerde been wordt gezet.

Sonic The Hedgehog

Deze film behoeft eigenlijk nauwelijks introductie, want vrijwel iedereen kent de populaire SEGA-gameklassiekers met de blauwe egel. In deze verfilming gaat Sonic als vanouds de strijd met Dr. Ivo Robotnik (Jim Carrey) aan, terwijl ook de overheid het vriendelijke beestje op de hielen zit. Door toedoen van Sonic is namelijk de stroom in een klein stadje uitgevallen en dat wordt hem door de lokale autoriteiten niet in dank afgenomen. Gelukkig schiet de Sheriff Tom Wachowski Sonic te hulp. Zoals je van deze verfilming mag verwachten, ligt het tempo ontzettend hoog. Inmiddels is er een vervolg in de maak. Sonic The Hedgehog is vanaf 29 maart bij Amazon Prime Video te zien. 

Nog meer titels

Zoals we van Amazon Prime Video gewend zijn, verschijnen er in maart diverse bekende klassiekers op het streamingplatform. Geniet onder andere van Schindler’s List, The Dark Knight, The Dark Knight Rises, The King of Staten Island, The Terminal en The Matrix Revolutions.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000