Netflix krijgt reclame: wat je moet weten

© PXimport

Netflix krijgt reclame: wat je moet weten

Televisie

Geplaatst: 14 oktober 2022 - 12:20

Aangepast: 24 januari 2023 - 09:06

Rens Blom

Netflix introduceert op 3 november een nieuw abonnement, dat een paar minuten per uur reclames toont en technische beperkingen heeft. Om die redenen is het abonnement goedkoper dan de huidige abonnementen. Dit wil je weten over Netflix Basic with ads.

Netflix kondigde al eerder aan dat het een goedkoper abonnement met reclames ontwikkelt. Dat abonnement heeft nu een naam (Netflix Basic with ads) en een debuutdatum (3 november). Het abonnement is bij de start niet in Nederland en België beschikbaar. Onduidelijk is of hier verandering gaat komen en zo ja wanneer. In andere Europese landen kost het abonnement tussen de 4,99 en 5,99 euro per maand. Het goedkoopste Netflix-abonnement zónder reclames kost 7,99 euro per maand.

Reclames

Met Netflix Basic with ads krijg je per uur vier tot vijf minuten reclames te zien. Die reclames kun je niet zelf kiezen en duren per stuk vijftien tot dertig seconden. Netflix toont reclames voorafgaand aan een serie, film of documentaire en ook tijdens het kijken. In zekere zin is het vergelijkbaar met Spotify, dat ook een beperkte gratis dienst aanbiedt met reclames.

Alle films en series die Netflix zelf heeft ontwikkeld zijn te vinden op de advertentie-uitvoering van Netflix.

© PXimport

HD-resolutie

Minder betalen voor Netflix betekent niet alleen dat je opgezadeld wordt met advertenties. Je haalt ook minder uit de streamingsdienst dan met een duurder abonnement. Een belangrijke beperking is dat je met Netflix Basic with ads kijkt in 720p-resolutie, oftewel HD. Het goedkoopste al bestaande advertentievrije abonnement (Netflix Basic, 7,99 euro per maand) biedt zelfs slechts SD-kwaliteit (480p) . Wil je Full-HD-kwaliteit (1080p) dan heb je het Standaard-abonnement nodig. Het Premium-abonnement biedt een deel van de Netflix-bibliotheek in 4K-kwaliteit aan.

Geen downloads

Een andere beperking met Netflix Basic with ads is dat je géén films en series kunt downloaden voor tijdelijk offline gebruik. Je hebt dus altijd een internetverbinding nodig om te kunnen Netflixen. Met de duurdere abonnementen kun je series en films downloaden op je toestel om bijvoorbeeld in het vliegtuig offline te kijken.

Houd ook rekening met een derde beperking: het advertentie-abonnement mist sommige films, series en documentaires op Netflix. Hoeveel en welke content er mist maakt Netflix niet bekend. Wil je álles kunnen kijken op Netflix, dan moet je dus een duurder abonnement nemen.

In dit artikel leggen we je uit hoe je erachter komt op welke streamingsdienst je favoriete film of serie te bekijken is.

Toe aan een nieuwe televisie? Bij Bol.com vind je onder meer de nieuwste modellen!

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000