Zo ontdek je waar elke film of serie te streamen is

Zo ontdek je waar elke film of serie te streamen is

Televisie

Geplaatst: 9 september 2022 - 11:50

Wil je weten of een film op Netflix staat of juist bij een andere streamingdienst te vinden is? Als je de titel simpelweg opzoekt op Google, krijg je vaak tegenstrijdige informatie. Beter is het om hiervoor de hulp in te schakelen van een gespecialiseerde site die van iedere film en serie de beschikbaarheid bijhoudt. Zoals JustWatch, waar ook een app van is.

In een ideale wereld zou je aan één streamingabonnement genoeg hebben om iedere denkbare film of serie te kijken, maar in de praktijk is dat helaas niet het geval. Er komen telkens meer Netflix-concurrenten bij (denk aan Amazon Prime Video, HBO Max, Disney+ en vele anderen), waardoor het aanbod ook telkens meer versplintert. Dat heeft te maken met uitzendrechten.

Het is je misschien wel eens opgevallen dat een serie ineens van Netflix verdwijnt en dat je dus ook nog haast moet maken om alle afleveringen te bingen. Streamingdiensten kopen uitzendrechten voor een bepaalde periode en daarna verhuist zo'n serie of film vaak naar een concurrerent. Zo kunnen filmdistributeurs er opnieuw geld aan verdienen.

Wat daarnaast ook nog meespeelt, is dat deze rechten per land verkocht worden. Daarom komt het vaak voor dat een bepaalde film wel op de Amerikaanse versie van Netflix staat, maar niet op de Nederlandse. Genoeg redenen dus waarom het nog behoorlijk lastig is om te achterhalen waar iedere film of serie op enig moment te streamen is.

En zo komen we terecht bij JustWatch. Voor deze site heb je geen account nodig. Zoek de titel op en je krijgt een handig overzicht van iedere dienst waarop je 'm kunt kijken. Zorg er wel voor dat Netherlands geselecteerd is bij het menu Streaming in. Want zoals aangegeven verschilt per land wat waar te zien is.

JustWatch maakt onderscheid tussen Stream, Rent en Buy. Stream spreekt voor zich: bij deze diensten is de film te streamen, mits je er een abonnement op hebt. Rent staat voor huren. Je betaalt een eenmalig bedrag en moet de film dan binnen een bepaalde periode kijken, vaak maximaal enkele dagen. Buy is meestal de duurste optie. Je koopt de film en kunt deze voor de rest van je leven zo vaak zien als je wil.

Heb je overigens wel een account bij JustWatch, dan kun je een kijklijst bijhouden. Handig als je vaak vergeet welke films of series je ook alweer wilde zien. Klik daarvoor op de Watchlist-knop. Dit werkt ook in de bijbehorende app.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000