Dit is de Sonos Ace, de eerste koptelefoon van Sonos

© Rens Blom

Dit is de Sonos Ace, de eerste koptelefoon van Sonos

Geplaatst: 21 mei 2024 - 13:00

Rens Blom

Sonos brengt 22 jaar na de de oprichting een eerste koptelefoon uit. De Sonos Ace is een over-ear-koptelefoon van 499 euro die ook werkt als je nu niets van Sonos in huis hebt. Heb je een Sonos-soundbar bij je televisie, dan kun je het geluid van de soundbar met één druk overschakelen naar de Ace. Nieuwsgierig geworden? In dit artikel lees je meer over de Sonos Ace.

Je kunt de Sonos Ace kopen in het zwart of wit. De zwarte versie is echt zwart, waar de witte versie een subtielere witte tint heeft. De hoofdtelefoon is van gemiddeld gewicht, gebruikt deels gerecyclede materialen en is vooral gemaakt van veganistisch leer (plastic) en metaal. We konden de Ace voor de officiële aankondiging alvast een half uur uitproberen en Sonos-ontwerpers spreken over de hoofdtelefoon. Onze eigen bevindingen volgen binnenkort in een uitgebreide review, want we verwachten de hoofdtelefoon snel op de redactie.

Werkt via bluetooth

De Sonos Ace werkt via bluetooth (en kan met twee apparaten tegelijk verbonden blijven) maar is ook bekabeld te gebruiken. Sonos levert de hoofdtelefoon met een usb-c-naar-usb-c-kabel en een 3,5mm-naar-usb-c-kabel. Uiteraard kun je ook bellen met de hoofdtelefoon, want hij heeft ingebouwde microfoons. Goed om te weten is dat de Ace dankzij de bluetooth-functionaliteit werkt met alle gangbare apparaten. Je hoeft géén gebruiker van Sonos-producten te zijn.

Dit is de Sonos Ace, de eerste koptelefoon van Sonos-BpG5JAfNTqmO9i6VdPAE7w

© Rens Blom

De Sonos Ace in het zwart en wit

30 uur batterijduur

De Sonos Ace heeft een batterij die dertig uur mee moet gaan bij het luisteren van muziek met Active Noise Cancelling (ANC) ingeschakeld. De hoofdtelefoon laadt op via een usb-c-poort. Sonos zegt een speciale snellaadtechnologie te gebruiken die de accu binnen een paar minuten dusdanig oplaadt dat je weer een paar uur kunt luisteren. Als je de hoofdtelefoon niet draagt, kun je hem opbergen in een meegeleverde opbergdoos. Die doos heeft een zachte, bijna stoffen afwerking.

Ook interessant voor jou: Review Sonos Move 2 - De ideale speaker voor je huis én tuin

Dit is de Sonos Ace, de eerste koptelefoon van Sonos-UQWLUrH1R-KLCBPI_aFl2A

© Rens Blom

De meegeleverde opbergdoos is zwart of wit (meer grijs), afhankelijk van de kleur hoofdtelefoon die je koopt

Het bedrijf belooft uiteraard dat de Ace uitstekend geluid biedt, dat vol, krachtig en realistisch moet klinken. Of dat lukt – een goede hoofdtelefoon is echt wat anders dan een luidspreker – lees je snel in onze review.

Vervangbare oorkussens

Oorkussens slijten – bij alle over-ear-hoofdtelefoons – samen met de batterij het snelst. Je oren zijn namelijk bij het luisteren continu in aanraking met de oorkussens. Na jaren gebruik kunnen ze vies, ingedeukt of zelfs stuk zijn. En dan? Bij de Sonos Ace trek je de oorkussens eenvoudig los, want ze zijn magnetisch aan de hoofdtelefoon bevestigd. Sonos zegt jarenlang vervangende oorkussens te gaan verkopen met als doel dat je de Ace langer ‘als nieuw’ kunt gebruiken. Deze ontwerpkeuze is niet uniek, want Apple koos hier 3,5 jaar geleden al voor bij zijn AirPods Max-hoofdtelefoon. Wat niet wegneemt dat we blij zijn dat Sonos volgt, want we vinden deze ontwerpkeuze positief voor jou als klant.

Dit is de Sonos Ace, de eerste koptelefoon van Sonos-ZolABdf_SbC8CJLaBp1rVQ

© Rens Blom

De oorkussens klik je eenvoudig, maar niet té eenvoudig, los

In stilte tv kijken

De meest bijzondere functie van de Ace is dat hij gaat samenwerken met de soundbars die Sonos verkoopt. Dat zijn er vier: de dure Arc, goedkopere Beam (Gen 2) en oudere Beam en tot slot de instapper: de Ray. Als je een van deze soundbars hebt, kun je ‘m via de Sonos-app koppelen aan de Ace.

Na die eenmalige koppeling kun je de Ace opzetten als je tv gaat kijken en het geluid alleen uit je hoofdtelefoon wil horen. Je drukt hiervoor een paar seconden lang de actieknop op de hoofdtelefoon in, waarna de soundbar en eventuele aangesloten subwoofer en/of achterluidsprekers op stil gaan en het geluid direct uit je hoofdtelefoon klinkt. Een lange druk op dezelfde knop en het geluid komt weer uit je Sonos-soundbarsysteem.

Liever met zijn allen muziek luisteren?

Een bluetooth speakertjes is onmisbaar in de tuin of op vakantie

Dit is de Sonos Ace, de eerste koptelefoon van Sonos-PopGpnW6Q-i6tDnS-nWMBg

© Rens Blom

De Sonos Ace heeft een minimalistisch uiterlijk

ID.nl kon deze Home Theater-functie alvast testen op het evenement van Sonos, waar we een serie keken op een tv die geluid afspeelde via een Arc. Het wisselen werkte net zo soepel als beloofd werd, wat hoge verwachtingen schept voor gebruikers thuis. Met deze hoofdtelefoon op kun je rustig een actiefilm kijken als je partner aan de keukentafel de krant leest of voetbal volgen terwijl de kinderen boven slapen.

Maar wannéér je dat kunt, is nog niet helemaal duidelijk. De Home Theater-functie werkt als de Sonos Ace uitkomt alleen met de Arc, en dan ook alleen nog eens via de Sonos-app op een iPhone of iPad. Gebruikers met een Beam (Gen 2) of Ray moeten geduld hebben, net als klanten met een Android-telefoon. Sonos durft niet te zeggen wanneer de functie voor iedereen werkt, behalve dat het ‘snel’ moet gebeuren.

Verkrijgbaarheid

De Sonos Ace is vanaf 5 juni te koop in Nederland in de kleuren zwart en wit. Je betaalt een adviesprijs van 499 euro voor de hoofdtelefoon, die geleverd wordt met opberghoes.


0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten