1More ColorBuds2 - Oorvrienden

© PXimport

1More ColorBuds2 - Oorvrienden

Geplaatst: 26 september 2021 - 08:46

Aangepast: 14 december 2022 - 10:15

Joris Peterse

Een jaar terug kwam het Chinese audiomerk 1More met de ColorBuds, die qua draagcomfort ongeëvenaard waren en over een toegankelijk prijskaartje beschikten. De 1More ColorBuds2 headset doet daar nog een schepje bovenop, door dezelfde pluspunten te bieden én ruisonderdrukking.

Toen ik een jaar terug een vergelijkende test schreef over verschillende bluetooth in-ear koptelefoons, kwamen de 1More ColorBuds als kooptip uit de bus. De no-nonsense oortjes blinken uit op draagcomfort, aantrekkelijke prijs en relatief goede geluidskwaliteit. Dat draagcomfort wordt met name bereikt door het lichte gewicht en kleine ontwerp van de oortjes. Daarbij zorgen rubber tipjes voor de pasvorm op maat, zodat ze in je oor blijven zitten zonder dat je er iets van merkt. De 1More ColorBuds2 doen daar dus een schepje bovenop, door de toevoeging van ruisonderdrukking, een ambient modus die geluid juist doorlaat en een waterbestendige bouw. Ook is de app onder handen genomen. Dat mag ook wel, want de markt van draadloze oortjes is flink in beweging en als het aankomt op draagcomfort zijn er veel gelijke opties.

Tevens is de prijs wat lager. De 1More ColorBuds waren destijds in Nederland alleen rond de 100 euro verkrijgbaar. Op het moment van schrijven zijn de ColorBuds2 verkrijgbaar voor een euro of 80 bij webwinkel Amazon.

© PXimport

© PXimport

© CIDimport

Klein en fijn

De ColorBuds2 beschikken dus over geluidsmodi zoals ruisonderdrukking en omgevingsgeluid-doorlating. Daarvoor zijn extra microfoontjes nodig. 1More heeft dus een kleine concessie moeten maken in het gewicht. Deze tweede generatie is 0,8 gram zwaarder dan de eerste generatie, een oortje weegt 4,9 gram in plaats van 4,1 gram. Hierdoor heeft 1More wel de accucapaciteit en hetzelfde formaat kunnen behouden. Een begrijpelijke keuze, vooral omdat de afspeelmodi hun tol eisen van de accu. Dat kleine verschil doet misschien ietsje af van het draagcomfort, nog altijd zijn de 1More ColorBuds2 bijzonder comfortabel; je merkt (en ziet!) nauwelijks dat je iets in je oor draagt.

De geluidskwaliteit is ook onder handen genomen. Natuurlijk loop je niet voorop als het hierop aankomt, gezien het prijsniveau. Toch is het geluidsdetail aardig goed hoorbaar en klinkt alles gebalanceerd afgesteld. Een vol en krachtig geluid, dat krijg je echter niet uit deze ColorBuds2. Wanneer je het volume hoger zet voor een wat krachtigere sound, merk je dat het basgeluid dof wordt en de hoge- en middentonen overstemt.

De vernieuwde app voegt geen equalizer toe om het geluid naar wens af te stemmen. Wel kun je een persoonlijk geluidsprofiel aanmaken op basis van jouw voorkeuren. Maar echt een verschil wordt helaas niet gemaakt.

Los van het ontbreken van een equalizer is de app nog niet echt een positieve vermelding waard. Natuurlijk kun je deze gebruiken om de firmware te updaten en de tikbediening naar wens af te stellen. Maar veel meer heb je er niet aan. Er is bijvoorbeeld een modus om een soundscape te starten, zoals het geluid van een stromend beekje of wind die door de bomen waait. Erg ontspannend is dit niet, aangezien de geluidsfragmenten een paar seconden duren en dat continu herhaalt.

© CIDimport

© CIDimport

© CIDimport

Luistermodi

Uiteraard zijn er microfoontjes aanwezig in de ColorBuds 2. Deze kun je gebruiken om telefoongesprekken mee te voeren of geluid op te nemen van acceptabele kwaliteit. Ook worden deze gebruikt voor de werking van de afspeelmodi. De ruisonderdrukking filtert niet al het omgevingsgeluid weg, maar werkt boven verwachting goed. Je kunt je goed afsluiten om geconcentreerd te werken. De modus die omgevingsgeluid juist doorlaat werkt acceptabel.

Accuduur 1More ColorBuds2

Wanneer je de 1More ColorBuds 2 gebruikt zonder ruisonderdrukking of geluiddoorlating, doe je het langst met een opgeladen accu. Ga uit van een uurtje of zes. Gebruik je wel deze afspeelmodi, dan kun je maximaal een uur of vijf met je opgeladen oortjes mee. Dat is wat kort en helaas een keerzijde van het kleine comfortabele formaat in combinatie met ruisonderdrukking. Het kost veel energie, die de kleine accuutjes niet hebben.

Het oplaaddoosje is compact en op te laden via de usb-c-aansluiting of draadloze oplader. Bovendien beschikt het doosje over genoeg capaciteit om de oortjes bijna vier keer volledig op te laden.

Alternatieven voor de 1More ColorBuds2

Natuurlijk kan er altijd wel wat beter aan draadloze in-ears van onder de honderd euro. Laat je hierdoor echter niet afleiden. De 1More ColorBuds2 zijn een uitstekende deal. Voor deze prijsklasse ga je geen oortjes vinden die comfortabeler zitten en beter klinken. Ben je op zoek naar een stapje hoger qua app (equalizer), accuduur en geluidskwaliteit, dan moet je daar dus ook meer voor betalen. Denk aan de Nothing Ear(1) of de Samsung Galaxy Buds2.

© CIDimport

Conclusie: 1More ColorBuds2 kopen?

Ben je in de markt voor betaalbare oortjes? Dan vind je in deze prijsklasse geen betere alternatieven dan de 1More ColorBuds2. Voor 80 euro heb je oortjes met acceptabele geluidskwaliteit, prima ruisonderdrukking en een heerlijk draagcomfort. De accuduur zou beter mogen, evenals de app.

8,0

ONS OORDEEL

1More ColorBuds2

Pluspunten

Draagcomfort

Ruisonderdrukking

Prijs-kwaliteit

Minpunten

Accuduur

App

Conclusie

**Adviesprijs** € 79,- **Kleur** Zwart, wit, goud **Verbinding** Bluetooth 5.2 **Accu** 55 mAh (oortje), 410 mAh (oplaaddoosje) **Gewicht** 5 gram (oortje), 35 gram (oplaaddoosje) **Features** microfoon, ruisonderdrukking, omgevingsgeluidmodus, IPX5 **Opladen** Usb-c, draadloos **Website** [www.1more.com](https://usa.1more.com/products/1more-colorbuds-2)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000