ID.nl logo
Samsung Galaxy Buds2 - Meer voor het oor, minder voor het oog
© PXimport
Huis

Samsung Galaxy Buds2 - Meer voor het oor, minder voor het oog

De Samsung Galaxy Buds bluetooth in-ears zijn de afgelopen jaren in veel uitvoeringen gekomen. Nu is het tijd voor de tweede generatie van de headset: de Samsung Galaxy Buds2. Hierbij lijkt Samsung de geleerde lessen goed te hebben begrepen. Je leest er meer over in deze Samsung Galaxy Buds2 review.

De Samsung Galaxy Buds kwamen de afgelopen jaren in meerdere uitvoeringen: de reguliere uitvoering, de Galaxy Buds+, Galaxy Buds Live en Galaxy Buds Pro. Alle uitvoeringen, op de Live-uitvoering na, waren prima oortjes. Bovendien kon je ze makkelijk gratis scoren bij de aankoop van Samsung-producten en daalde de prijs snel, zodat je onder de 100 euro een goede deal had. Persoonlijk had ik de oortjes (de Buds+) ook aangeschaft, vooral vanwege de enorm lange accuduur van zo’n tien uur en het ontwerp. Samsung was één van de weinige fabrikanten die niet het elektronisch tandenborstelkop-ontwerp van Apple afkeek en met een oordopje kwam.

Dopjes blijven

Bij deze tweede generatie is het oordopjes-ontwerp gebleven. Bovendien heeft Samsung de Galaxy Buds2 een stuk comfortabeler gemaakt. De dopjes zijn vooral kleiner en lichter gemaakt, waardoor je nauwelijks merkt dat je ze in hebt. Sterker nog, de Galaxy Buds2 behoren tot de comfortabelste oortjes die ik tot nu toe getest heb. Bovendien blijven ze beter zitten en sluiten ze goed af. Daarbij helpen de verwisselbare rubber tipjes natuurlijk. Het ontwerp is helaas wel minder waterresistent dan zijn voorloper(s) en het straalt echter een stuk minder luxe uit dan de Galaxy Buds en Buds+. Het glimmende plastic oogt wat goedkoop. Dat nadeel wordt verzacht door het erg kleine formaat van de oortjes. Ze zijn zo klein dat ze nauwelijks opvallen.

Verbeteringen ten opzichte van de originele Galaxy Buds (en Buds+) is dat Samsung ook functies als ruisonderdrukking en geluidsdoorlating heeft toegevoegd. De ruisonderdrukking stelt niet bijzonder veel voor, wanneer je de functie in- en uitschakelt merk je weinig verschil. Gesprekken en hoge geluiden worden redelijk weggefilterd. Ruis die je hoort in een rijdende trein nauwelijks. Omdat de oortjes goed afsluiten wordt gelukkig al van nature redelijk wat geluid weggefilterd.

De geluidsdoorlating werkt vooral goed bij spraakgeluiden in je omgeving. Wanneer iemand begint te praten, krijg je dat beter door - hoewel een gesprek natuurlijk niet te volgen is met de modus aan. Bij andere geluiden is ook bij deze modus geen verschil merkbaar.

©PXimport

©PXimport

©PXimport

©PXimport

Geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit is aardig opgeschroefd. Je merkt wel dat Samsung hevig aan de knoppen heeft gezeten voor de geluidsafstelling en daarmee een juiste balans heeft gevonden. Hoge-, midden en lage tonen overstemmen elkaar niet en het geluidsdetail is voldoende aanwezig. Hiermee wordt een mooie stap omhoog gezet ten opzichte van vorige generaties Galaxy Buds en het brengt de geluidskwaliteit naar wat je kunt verwachten voor oortjes van deze prijsklasse.

Verwacht echter niet dat je van je stoel geblazen wordt door een vol en krachtig geluid. De afstelling zorgt ervoor dat alle instrumenten, geluiden en stemmen hoorbaar zijn. Desgewenst kun je in de app met de equalizer het geluid afstemmen naar je eigen voorkeur. De ingebouwde microfoons zorgen voor een prima gesprekskwaliteit.

Via de Galaxy Wearable-app op zowel Android als iOS kun je bij deze equalizer komen. Heb je een Android-smartphone die niet van Samsung is, dan moet je naast de app ook een plug-in downloaden voordat je aan de slag kunt. De app is een van de pluspunten van de Galaxy Buds2-oortjes. Niet alleen is deze toegankelijk, ook kun je de app gebruiken voor handige zaken zoals het terugvinden van de oortjes via harde piepgeluidjes, updaten van de firmware, instellen van de tikbediening, enzovoort.

©PXimport

©PXimport

©PXimport

Accuduur

De Galaxy Buds en Buds+ hebben een geweldige accuduur, met een volle accu gaan de oortjes ongeveer tien uur mee. Dat halen de Galaxy Buds2 helaas bij lange na niet. Het kleinere formaat van de oortjes laat ook minder ruimte over voor de accu, waardoor deze 65 mAh aan capaciteit heeft. De Buds+ had 85 mAh. Ook hebben functies van de Galaxy Buds2, zoals ruisonderdrukking en omgevingsgeluid extra energie nodig. Hierdoor gaan de oortjes zo’n zeven uur mee op een volle acculading. Met een van de geluidsmodi aan is dat ongeveer vijf uur.

Het oplaaddoosje heeft een capaciteit van 472 mAh, waarmee je beide oortjes omgerekend bijna vier keer volledig oplaadt. Het oplaaddoosje heeft de mogelijkheid om draadloos op te laden of via de usb-c-aansluiting.

©PXimport

Alternatieven voor de Galaxy Buds2

De Samsung Galaxy Buds2 hebben een adviesprijs van ongeveer 150 euro. Daarmee zijn ze goedkoper dan de AirPods Pro van Apple. Hoewel de oortjes van Samsung qua geluidskwaliteit niet winnen, zijn de accuduur en het draagcomfort veel beter. Maar wie een Android (Samsung)-smartphone gebruikt, kan de AirPods sowieso beter links laten liggen. Oortjes als de Jabra Elite 85+ zijn ook wat beter qua geluidskwaliteit, maar eveneens een slagje duurder. Is ruisonderdrukking een belangrijk onderdeel, dan moet je ook dieper in de buidel tasten. Voor de eerder genoemde AirPods Pro, de Sony WF-1000XM4 of de Bose QuietComfort Earbuds.

Kortom, de Galaxy Buds2 bieden vergeleken met andere bluetooth in-ears veel waar voor hun geld vergeleken met de concurrentie. Maar ren niet meteen naar de winkel om ze in huis te halen. Samsung gebruikt z’n oortjes graag bij verkoopacties en de prijzen van dit soort producten dalen vaak snel. De Galaxy Buds+ waren in korte tijd al afgeprijsd naar 100 euro. Ben je in de markt voor oortjes met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Vergelijk dan regelmatig de prijzen op bijvoorbeeld een prijsvergelijker als Kieskeurig.nl.

Conclusie: Samsung Galaxy Buds2 kopen?

Wie graag z’n bluetooth oortjes lange tijd in heeft, kan het beste voor de Samsung Galaxy Buds2 kopen. Het draagcomfort is subliem en de accuduur is bovengemiddeld lang. Ook qua geluidskwaliteit en gebruiksgemak zit je voor deze prijsklasse gebakken. Alleen de ruisonderdrukking en omgevingsgeluidmodus overtuigen niet.

Uitstekend
Conclusie

**Adviesprijs** € 149,- **Kleur** Zwart, wit, paars groen **Verbinding** Bluetooth 5.2 **Accu** 65 mAh (oortje), 472 mAh (oplaaddoosje) **Gewicht** 5 gram (oortje), 41 gram (oplaaddoosje) **Features** microfoon, ruisonderdrukking, omgevingsgeluidmodus, IPX2 **Opladen** Usb-c, draadloos **Website** [www.samsung.com/nl](https://www.samsung.com/nl/audio-sound/galaxy-buds/galaxy-buds2-graphite-sm-r177nzkaeub/)

Plus- en minpunten
  • Draagcomfort
  • Accuduur
  • Prijs-kwaliteit
  • Afspeelmodi stellen wat teleur
▼ Volgende artikel
Review Sony Bravia K-65XR80 – Is hij de hogere prijs waard?
© Sony
Huis

Review Sony Bravia K-65XR80 – Is hij de hogere prijs waard?

Bij de mainstream oled-modellen is er ondertussen flink wat concurrentie. Sony heeft een reputatie voor uitstekende beeldkwaliteit, maar daar hangt een stevig prijskaartje aan. Kan Sony nog genoeg verschil maken om een hoge prijs te rechtvaardigen?

Uitstekend
Conclusie

Deze Sony K-65XR80 met een beeldscherm van 65 inch levert erg mooi beeld, met dank aan de prima prestaties van het oledpaneel en de XR-processor. De tv verbergt wel wat schaduwdetail en de kalibratie in de Professional-modus mag iets beter; dat zijn foutjes die we niet gewend zijn van Sony. Voor gamers is het jammer dat de tv slechts twee HDMI2.1-poorten heeft. Ondanks die kritiek kunnen we stellen dat de Sony erg mooie resultaten neerzet. De tv heeft een prachtig afgewerkt design, uitstekende beeldkwaliteit en fijne audio die dankzij het Acoustic Surface recht uit het scherm lijkt te komen. Google TV biedt alles wat je streaminghart maar kan bedenken. Maar deze Sony blijkt wel wat te duur geprijsd te zijn. Hij zit qua prijs flink boven die van de LG C4, maar biedt daar niet echt iets unieks tegenover.

Plus- en minpunten
  • Prima piekhelderheid en kleurweergave
  • Zeer goede beeldverwerking
  • Prima audio met Acoustic Surface, Dolby Atmos en DTS:X
  • Mooi afgewerkt design
  • Verbergt veel schaduwdetail
  • Slechts twee HDMI2.1-aansluitingen

Sony Bravia 8 K-65XR80

  • Adviesprijs: 2399 euro
  • Wat: Ultra HD 4K 120 Hz w-oled-tv
  • Schermformaat: 65 inch (164 cm)
  • Aansluitingen: 4x HDMI (2x 48Gbps, 2x 18Gbps, ARC/eARC, ALLM, 4K120, VRR), S-middenspeaker, 1x optisch digitaal uit, 2x usb, 3x antenne, bluetooth, ethernet, wifi 6 (802.11ax)
  • Extra’s: HDR10, HLG, Dolby Vision, Dolby Atmos, DTS:X, Google TV (12), Chromecast, Airplay 2, usb/DLNA-mediaspeler, DVB-T2/C/S2, CI+-slot, XR-processor
  • Afmetingen: 1442 × 909 × 248 mm (inclusief voet)
  • Gewicht: 23,2 kg (inclusief voet)
  • Verbruik (per 1000 uur): SDR 83 kWh (E) / HDR 110 kWh (G)

ENERGIELABEL

MEER INFORMATIE

Over design kun je van mening verschillen, maar over de kwaliteit van afwerking kan er zelden discussie zijn. Zo kunnen we het ontwerp van deze Sony echt wel waarderen, maar het is de uitstekende afwerking die we echt appreciëren. Het scherm heeft geen kader, wat tegenwoordig standaard is op een tv, maar alleen een dunne donkerzilveren rand rondom. De zacht gewelfde rug heeft een mooi vierkantjespatroon.

Opstellen kan op vier manieren. De zilveren, metalen poten kun je links en rechts onder het uiteinde van het toestel monteren, of meer naar het centrum. Voor beide keuzes biedt Sony ook nog de optie om de voeten hoog of laag te monteren, afhankelijk van de vraag of je een soundbar onder het scherm wil plaatsen. Al kun je natuurlijk ook uit esthetische overwegingen voor een bepaalde positie kiezen. 

©Sony

Aansluitingen

De XR80, overigens ook bekend als de Bravia 8, is uitgerust met vier HDMI-poorten, waarvan twee HDMI2.1-poorten met ondersteuning voor ALLM, 4K120 en VRR (AMD FreeSync en Nvidia G-Sync Compatible).

Hoewel Sony zelf een spelconsole in huis heeft, worden gamers niet echt verwend. Zo kun je maximaal tot 120 Hertz gaan, terwijl alle concurrenten al 144 Hertz aankunnen. We vinden het jammer dat je nog steeds geen vier HDMI2.1-poorten krijgt op wat we toch wel een hoger gepositioneerd model mogen noemen. Zeker omdat ARC/eARC op een van die HDMI2.1-poorten staat.

Gamers met meerdere 4K120-bronnen die een soundbar willen, houden zo maar één poort over die 4K120 aankan. De inputlag is wel uitstekend, met 13,5 ms (4K60) en 5,1 ms (2K120) mag Sony prat gaan op topresultaten.

📺Duizelt het je van alle termen? Hier vind je uitleg: Tv-jargon: dit betekenen al die technische termen en afkortingen

©Sony

Verder vind je een optische digitale audio-uitgang, een dubbele tv-tuner met een CI+-slot en twee usb-poorten. Wie externe usb-opslag aansluit, kan tv kijken en tegelijk een ander kanaal opnemen. De S-Center-speaker-aansluiting maakt het mogelijk om de tv te gebruiken als centerkanaal wanneer je een externe Sony-audio-oplossing gebruikt. Bluetooth, wifi en een ethernetaansluiting maken de lijst compleet. 

Beeldverwerking

Sony levert bijzonder goede beeldverwerking, die over het algemeen duidelijk maar subtiel genoeg ingrijpt om het beeld te verbeteren zonder beeldartefacten te introduceren. De upscaling levert mooie scherpe beelden, die je een beetje extra detail kunt geven via de zogeheten Reality Creation-instelling. We merkten wel dat dit beter werkte voor HD-content dan voor SD-content (zoals dvd's). Bij die laatste introduceert Reality Creation wat valse details.

©Sony

De ruisonderdrukking werkt prima, maar waar Sony tot vorig jaar een aparte instelling had om kleurovergangen vloeiend te houden (Soepele Gradatie), is die dit jaar verdwenen. Toch kan de Bravia 8 ook op dat vlak nog prima resultaten produceren. Alleen bij onze lastigste testsequenties bleven er duidelijke kleurstroken zichtbaar.

We zien een verbetering in de MotionFlow-techniek. Wie dat vroeger activeerde om snelle camerabewegingen in films toch vloeiend weer te geven, merkte dat de processor soms aarzelde en wat beeldfouten veroorzaakte. Dat probleem is nu verholpen, waardoor de tv nu zeer goede bewegingsscherpte heeft.

Knap oled-contrast, maar matig zwartdetail

Sony gebruikt in zijn line-up geen w-oled-panelen (zie kader hieronder voor uitleg) met een microlenslaag (zoals de LG G4). Voor de topplaats in de line-up (de A95L) koos de fabrikant voor QD-oled-technologie. Daarom gebruikt deze Bravia 8 een standaard w-oled-paneel van de laatste generatie.

De televisie biedt een indrukwekkende beeldkwaliteit met levendige kleuren en een uitstekend contrast, dankzij een breed kleurbereik dat 98 procent van de P3-kleurruimte bestrijkt en een hoge piekhelderheid van 825 nits op een 10 procent venster, die zelfs kan oplopen tot boven de 900 nits voor het weergeven van kleine heldere details in het beeld.

WAT IS W-OLED?

W-oled (white oled) is een schermtechnologie waarbij organische materialen licht geven wanneer er stroom doorheen gaat. In een w-oledscherm wordt blauw en geel licht gecombineerd om wit licht te produceren, dat vervolgens door kleurfilters wordt gestuurd om de gewenste kleuren weer te geven. W-oled levert superieure beeldkwaliteit dankzij de zelfverlichtende pixels, hoog contrast en levendige kleuren.

Elke pixel kan individueel aan en uit, wat zorgt voor een hoog contrast en diepe zwarttinten. Zonder achtergrondverlichting zijn w-oledschermen ultradun. Vergeleken met lcd/led bieden w-oleddisplays rijkere, realistischere kleuren en meer detail in donkere scènes.

Op het volledig witte scherm houd je nog 154 nits over; dat is goed maar niet uitstekend. Het toont ook dat Sony de piekhelderheid relatief sterk dimt naarmate een groter deel van het beeld wit wordt. HDR-beelden met heldere accenten houdt de Sony uitstekend in balans door zijn eigen tonemapping-algoritme.

©Sony

Veel lichtnuances blijven bewaard, en intense heldere kleuren behouden goed hun tint. Minder goed vergaat het de tv met erg donkere beelden. Daar zien we dat er veel schaduwnuance verdwijnt. Donkere beelden krijgen daardoor sterker contrast, maar je mist veel detail. Dat zagen we bovendien ook in SDR-beelden.

Voor het meest natuurlijke beeld schakel je naar de Professional-beeldmodus. Die toonde over het algemeen mooie beelden, met natuurlijke kleuren, maar was minder accuraat dan we van Sony gewend zijn. Naast het ontbrekende schaduwdetail (in HDR en SDR) bleken in SDR de donkerste tinten wat te rood te zijn.

Geluid

Het (w)oledscherm van deze tv dient tevens als luidsprekermembraan, wat te maken heeft met het Acoustic Surface Audio+-systeem. Geluid komt daardoor rechtstreeks uit het beeld en volgt ook vrij goed de actie op het scherm. Sony heeft er dit jaar ook twee zijwaarts gerichte tweeters aan toegevoegd voor nog betere positionering en surround-effect. Het 50 watt sterke systeem ondersteunt Dolby Atmos en DTS:X. De audiokwaliteit is goed en heeft een degelijke basweergave.

©Eric Beeckmans | ID.nl

Alleen onze krachtige metal-fragmenten klonken wat minder zuiver. Het maximale volume is voldoende, maar wie een grote kamer wil vullen met geluid zal het mogelijk wat krap vinden, vooral omdat de basweergave vermindert als je het geluid vrij hard zet. De surround-ervaring is goed, maar kan door het ontbreken van opwaarts gerichte speakers geen hoogte-effecten creëren.

Google TV

Sony kiest nog steeds voor Google TV en dat heeft zeker een aantal belangrijke voordelen. De Mediatek Pentonic MT5897-chipset met quad-core ARM Cortex-A73 CPU, 6GB-RAM en de Mali-G57 GPU garandeert alvast een vlotte ervaring. Daarnaast vind je op het Google TV-platform het ruimste aanbod apps, zodat je geen enkele streamingdienst hoeft te missen.

Google TV biedt uitgebreide aanbevelingen, gerangschikt per categorie, zoals actiefilm, thriller enzovoort. Een alternatieve mediaspeler (zoals VLC) of een mediabibliotheek-app (zoals Plex) maakt van de tv ook een uitstekende speler voor je thuisbibliotheek. Content van je smartphone afspelen is geen probleem dankzij ondersteuning voor Apple AirPlay 2 en Google Cast. Sony heeft ook nog een eigen streamingdienst, Sony Picture Core (het vroegere Bravia Core), waar je tal van films vindt.

©Eric Beeckmans | ID.nl

De tv wordt geleverd met twee afstandsbedieningen. De klassieke versie stoppen we onmiddellijk in de la. Onze voorkeur gaat uit naar de moderne, compacte afstandsbediening. Die gebruikt een via usb-c oplaadbare accu, heeft verlichte toetsen en vooral een eenvoudiger maar erg goede lay-out. De toetsen hebben een aangename en precieze aanslag. Rechts bovenaan staan een toets voor het snelmenu en een voor het menu met extra functies zoals het on-screen toetsenbord. Het is even wennen, maar die zijn erg handig.

©Eric Beeckmans | ID.nl

Conclusie

Deze Sony K-65XR80 met een beeldscherm van 65 inch levert erg mooi beeld, met dank aan de prima prestaties van het oledpaneel en de XR-processor. De tv verbergt wel wat schaduwdetail en de kalibratie in de Professional-modus mag iets beter; dat zijn foutjes die we niet gewend zijn van Sony. Voor gamers is het jammer dat de tv slechts twee HDMI2.1-poorten heeft. Ondanks die kritiek kunnen we stellen dat de Sony erg mooie resultaten neerzet.

De tv heeft een prachtig afgewerkt design, uitstekende beeldkwaliteit en fijne audio die dankzij het Acoustic Surface recht uit het scherm lijkt te komen. Google TV biedt alles wat je streaminghart maar kan bedenken.

Maar deze Sony blijkt wel wat te duur geprijsd te zijn. Hij zit qua prijs flink boven die van de LG C4, maar biedt daar niet echt iets unieks tegenover.


▼ Volgende artikel
Black Friday: waar vind je de beste elektronica-deals?
© Talita
Huis

Black Friday: waar vind je de beste elektronica-deals?

Zet 29 november in je agenda, want dan is het Black Friday! Voor techliefhebbers is dit een absolute topdag. Met elk jaar nóg spectaculairdere aanbiedingen scoor je geweldige deals op het gebied van laptops, telefoons, tablets en computerspulletjes. Spontaan shoppen kan, maar wie zich vooraf voorbereidt, loopt geen enkele mooie aanbieding mis!

Lees meer: Zo scoor je de beste deals tijdens de Amazon Prime Days


Black Friday

Je weet vast dat Black Friday bekend staat om zijn scherpe aanbiedingen, maar ken je de oorsprong van deze wereldwijde koopjesdag? Black Friday is over komen waaien vanuit Amerika, waar de dag direct volgt op Thanksgiving. Aangezien Thanksgiving altijd op een donderdag valt en veel Amerikanen er een lang weekend van maken, bleek deze vrijdag ideaal voor winkeliers om forse kortingen aan te bieden.

Hele weekend

Niet alleen deze vrijdag is het feest voor de consument, het hele weekend heb je kans op grote kortingen. De maandag na Black Friday heet Cyber Monday en dit is de dag waarop internetwinkels de laatste jaren hun grootste koopjes aanboden. Het is wel zo dat de verschillen tussen Black Friday en Cyber Monday beginnen te vervagen, je ziet tegenwoordig dat eigenlijk het hele weekend – van vrijdag tot en met maandag – de aanbiedingen je om de oren vliegen.

🚨 Meteen bookmarken: https://www.kieskeurig.nl/prijsdalers
Watch on YouTube

Focus op elektronica

Black Friday is hét moment om elektronica en computerapparatuur in te slaan. Alle grote (web)winkels doen mee en bieden stevige kortingen. In het verleden kon je al flink besparen op laptops, tv's en smartphones – en dat waren niet alleen oude modellen. Elke winkel heeft wel een speciale deal die tot de grote dag geheim wordt gehouden.

Ook audiofanaten komen aan hun trekken. Verwacht flinke kortingen op soundbars, koptelefoons en speakers. Daarnaast zijn er meestal mooie aanbiedingen voor computeraccessoires zoals muizen, headsets en toetsenborden. En niet te vergeten: externe harde schijven en smarthome-apparaten zoals camera's, lampen en deurbellen gaan ook vaak met korting de deur uit.

Op = op

Het is daarom belangrijk om snel te handelen. Zie je een aantrekkelijke aanbieding, aarzel dan niet en plaats het product direct in je winkelmandje. Het is niet verstandig om lang te wachten in de hoop dat een ander hetzelfde product net iets goedkoper aanbiedt, want dan loop je het risico mis te grijpen. Als een bekende winkel zoals Coolblue, MediaMarkt of Bol een laptop, smartphone of gameconsole met een aanzienlijke korting aanbiedt, wees er dan van bewust dat deze binnen enkele uren uitverkocht kunnen zijn. Tijdens deze periode is twijfelen dus geen goede strategie!

Voorbereiden

Wie slim wil shoppen, bereidt zich goed voor. Bekijk alvast de websites waar je normaal bestelt en schrijf je in voor hun nieuwsbrieven om geen deals te missen. Sommige grote winkels zoals MediaMarkt en Bol.com starten al geruime tijd vóór Black Friday met hun aanbiedingen.

Let op: sommige deals gelden de hele week, andere wisselen dagelijks. En kijk verder dan de bekende winkels – ook bij Kruidvat, Otto, Amazon.de en Wehkamp kun je verrassend goede aanbiedingen vinden, net als vorig jaar.

©Wesley Akkerman

Cashback en andere acties

Let tijdens dit weekend niet alleen op de prijs, maar ook op andere acties die naar boven komen drijven. Cashback-acties of kortingen op je volgende aankoop waren vorig jaar veelvoorkomende aanbiedingen. Ook is het mogelijk dat bepaalde producten deze week gratis worden aangeboden. Ben je op zoek naar een nieuwe laptop? Dan is het slim om te controleren of je er dit weekend gratis software bij krijgt, of misschien ontvang je bij een tablet wel een gratis toetsenbord of hoes.

Vals spelen

Pas op met 'nepkortingen'! Sommige winkels verhogen hun prijzen vlak voor Black Friday om de kortingen beter te laten lijken. Houd daarom nu al de prijzen bij van producten die je wilt kopen. Kieskeurig.nl is hierbij een handig hulpmiddel. Als je daar een product opzoekt, laat een groene pijl omlaag zien dat de prijs echt gedaald is. Hoe hoger het getal bij de pijl, hoe meer échte korting je krijgt vergeleken met de afgelopen dagen!

Kieskeurig

Je kunt natuurlijk ook gewoon op de website van Kieskeurig zoeken komend weekend. Prijsdatabases van alle bekende webshops worden constant automatisch geüpdatet en zo kun je meteen zien in welke winkel een moederbord, nieuwe pc of je volgende smartphone het goedkoopste is. Je vindt er 10 onmisbare tips voor het shoppen tijdens Black Friday, en op de Prijsdalers-pagina krijg je meteen de allerbeste deals te zien. Wil je de beste Black Friday-deals in je inbox, meld je dan op de site van Kieskeurig even aan voor de nieuwsbrief.