Samsung Galaxy Buds2 - Meer voor het oor, minder voor het oog

© PXimport

Samsung Galaxy Buds2 - Meer voor het oor, minder voor het oog

Geplaatst: 3 september 2021 - 05:04

Aangepast: 25 november 2022 - 11:07

Joris Peterse

De Samsung Galaxy Buds bluetooth in-ears zijn de afgelopen jaren in veel uitvoeringen gekomen. Nu is het tijd voor de tweede generatie van de headset: de Samsung Galaxy Buds2. Hierbij lijkt Samsung de geleerde lessen goed te hebben begrepen. Je leest er meer over in deze Samsung Galaxy Buds2 review.

De Samsung Galaxy Buds kwamen de afgelopen jaren in meerdere uitvoeringen: de reguliere uitvoering, de Galaxy Buds+, Galaxy Buds Live en Galaxy Buds Pro. Alle uitvoeringen, op de Live-uitvoering na, waren prima oortjes. Bovendien kon je ze makkelijk gratis scoren bij de aankoop van Samsung-producten en daalde de prijs snel, zodat je onder de 100 euro een goede deal had. Persoonlijk had ik de oortjes (de Buds+) ook aangeschaft, vooral vanwege de enorm lange accuduur van zo’n tien uur en het ontwerp. Samsung was één van de weinige fabrikanten die niet het elektronisch tandenborstelkop-ontwerp van Apple afkeek en met een oordopje kwam.

Dopjes blijven

Bij deze tweede generatie is het oordopjes-ontwerp gebleven. Bovendien heeft Samsung de Galaxy Buds2 een stuk comfortabeler gemaakt. De dopjes zijn vooral kleiner en lichter gemaakt, waardoor je nauwelijks merkt dat je ze in hebt. Sterker nog, de Galaxy Buds2 behoren tot de comfortabelste oortjes die ik tot nu toe getest heb. Bovendien blijven ze beter zitten en sluiten ze goed af. Daarbij helpen de verwisselbare rubber tipjes natuurlijk. Het ontwerp is helaas wel minder waterresistent dan zijn voorloper(s) en het straalt echter een stuk minder luxe uit dan de Galaxy Buds en Buds+. Het glimmende plastic oogt wat goedkoop. Dat nadeel wordt verzacht door het erg kleine formaat van de oortjes. Ze zijn zo klein dat ze nauwelijks opvallen.

Verbeteringen ten opzichte van de originele Galaxy Buds (en Buds+) is dat Samsung ook functies als ruisonderdrukking en geluidsdoorlating heeft toegevoegd. De ruisonderdrukking stelt niet bijzonder veel voor, wanneer je de functie in- en uitschakelt merk je weinig verschil. Gesprekken en hoge geluiden worden redelijk weggefilterd. Ruis die je hoort in een rijdende trein nauwelijks. Omdat de oortjes goed afsluiten wordt gelukkig al van nature redelijk wat geluid weggefilterd.

De geluidsdoorlating werkt vooral goed bij spraakgeluiden in je omgeving. Wanneer iemand begint te praten, krijg je dat beter door - hoewel een gesprek natuurlijk niet te volgen is met de modus aan. Bij andere geluiden is ook bij deze modus geen verschil merkbaar.

Samsung Galaxy Buds2 - Meer voor het oor, minder voor het oog-18713973

© PXimport

Samsung Galaxy Buds2

© PXimport

Samsung Galaxy Buds2

© PXimport

Samsung Galaxy Buds2

© PXimport

Geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit is aardig opgeschroefd. Je merkt wel dat Samsung hevig aan de knoppen heeft gezeten voor de geluidsafstelling en daarmee een juiste balans heeft gevonden. Hoge-, midden en lage tonen overstemmen elkaar niet en het geluidsdetail is voldoende aanwezig. Hiermee wordt een mooie stap omhoog gezet ten opzichte van vorige generaties Galaxy Buds en het brengt de geluidskwaliteit naar wat je kunt verwachten voor oortjes van deze prijsklasse.

Verwacht echter niet dat je van je stoel geblazen wordt door een vol en krachtig geluid. De afstelling zorgt ervoor dat alle instrumenten, geluiden en stemmen hoorbaar zijn. Desgewenst kun je in de app met de equalizer het geluid afstemmen naar je eigen voorkeur. De ingebouwde microfoons zorgen voor een prima gesprekskwaliteit.

Via de Galaxy Wearable-app op zowel Android als iOS kun je bij deze equalizer komen. Heb je een Android-smartphone die niet van Samsung is, dan moet je naast de app ook een plug-in downloaden voordat je aan de slag kunt. De app is een van de pluspunten van de Galaxy Buds2-oortjes. Niet alleen is deze toegankelijk, ook kun je de app gebruiken voor handige zaken zoals het terugvinden van de oortjes via harde piepgeluidjes, updaten van de firmware, instellen van de tikbediening, enzovoort.

Samsung Galaxy Buds2

© PXimport

Samsung Galaxy Buds2

© PXimport

Samsung Galaxy Buds2

© PXimport

Accuduur

De Galaxy Buds en Buds+ hebben een geweldige accuduur, met een volle accu gaan de oortjes ongeveer tien uur mee. Dat halen de Galaxy Buds2 helaas bij lange na niet. Het kleinere formaat van de oortjes laat ook minder ruimte over voor de accu, waardoor deze 65 mAh aan capaciteit heeft. De Buds+ had 85 mAh. Ook hebben functies van de Galaxy Buds2, zoals ruisonderdrukking en omgevingsgeluid extra energie nodig. Hierdoor gaan de oortjes zo’n zeven uur mee op een volle acculading. Met een van de geluidsmodi aan is dat ongeveer vijf uur.

Het oplaaddoosje heeft een capaciteit van 472 mAh, waarmee je beide oortjes omgerekend bijna vier keer volledig oplaadt. Het oplaaddoosje heeft de mogelijkheid om draadloos op te laden of via de usb-c-aansluiting.

Samsung Galaxy Buds2

© PXimport

Alternatieven voor de Galaxy Buds2

De Samsung Galaxy Buds2 hebben een adviesprijs van ongeveer 150 euro. Daarmee zijn ze goedkoper dan de AirPods Pro van Apple. Hoewel de oortjes van Samsung qua geluidskwaliteit niet winnen, zijn de accuduur en het draagcomfort veel beter. Maar wie een Android (Samsung)-smartphone gebruikt, kan de AirPods sowieso beter links laten liggen. Oortjes als de Jabra Elite 85+ zijn ook wat beter qua geluidskwaliteit, maar eveneens een slagje duurder. Is ruisonderdrukking een belangrijk onderdeel, dan moet je ook dieper in de buidel tasten. Voor de eerder genoemde AirPods Pro, de Sony WF-1000XM4 of de Bose QuietComfort Earbuds.

Kortom, de Galaxy Buds2 bieden vergeleken met andere bluetooth in-ears veel waar voor hun geld vergeleken met de concurrentie. Maar ren niet meteen naar de winkel om ze in huis te halen. Samsung gebruikt z’n oortjes graag bij verkoopacties en de prijzen van dit soort producten dalen vaak snel. De Galaxy Buds+ waren in korte tijd al afgeprijsd naar 100 euro. Ben je in de markt voor oortjes met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Vergelijk dan regelmatig de prijzen op bijvoorbeeld een prijsvergelijker als Kieskeurig.nl.

Conclusie: Samsung Galaxy Buds2 kopen?

Wie graag z’n bluetooth oortjes lange tijd in heeft, kan het beste voor de Samsung Galaxy Buds2 kopen. Het draagcomfort is subliem en de accuduur is bovengemiddeld lang. Ook qua geluidskwaliteit en gebruiksgemak zit je voor deze prijsklasse gebakken. Alleen de ruisonderdrukking en omgevingsgeluidmodus overtuigen niet.

8,0

Ons oordeel

Samsung Galaxy Buds2

Pluspunten

Draagcomfort

Accuduur

Prijs-kwaliteit

Minpunten

Afspeelmodi stellen wat teleur

Conclusie

**Adviesprijs** € 149,- **Kleur** Zwart, wit, paars groen **Verbinding** Bluetooth 5.2 **Accu** 65 mAh (oortje), 472 mAh (oplaaddoosje) **Gewicht** 5 gram (oortje), 41 gram (oplaaddoosje) **Features** microfoon, ruisonderdrukking, omgevingsgeluidmodus, IPX2 **Opladen** Usb-c, draadloos **Website** [www.samsung.com/nl](https://www.samsung.com/nl/audio-sound/galaxy-buds/galaxy-buds2-graphite-sm-r177nzkaeub/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten