Zo download je muziek op Wear OS met Spotify

© PXimport

Zo download je muziek op Wear OS met Spotify

Connected health

Geplaatst: 10 september 2021 - 09:18

Aangepast: 25 november 2022 - 11:08

Wesley Akkerman

Heb je een abonnement op Spotify en maak je gebruik van een smartwatch met Wear OS aan boord? Dan hebben we goed nieuws. Vanaf nu is het namelijk mogelijk muziek offline beschikbaar te maken op dat slimme horloge wanneer je gebruikmaakt van deze muziekstreamingdienst.

Spotify kondigde de nieuwe functie begin augustus aan. Het duurde niet lang voordat die functie arriveerde. De belofte luidde: binnen enkele weken kun je met de functionaliteit aan de slag. Niet lang daarna lieten enkele gebruikers op Reddit weten al toegang te hebben tot de nieuwe optie, dus de benodigde update is begonnen aan z’n uitrol.

Wanneer je de update ontvangen hebt, dan kun je dus muziek offline beschikbaar maken op je smartwatch met Wear OS aan boord. Wear OS is een besturingssysteem van Google, geschikt voor smartwatches, dat erg lijkt op Android. Wanneer je de muziek offline beschikbaar gesteld hebt op je smartwatch, dan hoef je daar niet telefoon niet meer voor mee te nemen. Dat is dus ideaal voor hardlopers en wielrenners, die het liefst met zo min mogelijk apparaten de straat op gaan of de gym betreden. Zo kunnen ze toch naar hun favoriete muziek luisteren.

Houd er wel rekening mee dat de functionaliteit alleen beschikbaar is voor mensen met een Premiumabonnement op Spotify. Je kunt albums, afspeellijsten en podcast offline beluisteren. Gratis gebruikers kunnen alleen naar podcasts in de offline modus luisteren. De functie is overigens al een tijdje beschikbaar voor de Apple Watch, voor de watchOS-gebruikers onder ons.

© PXimport

Spotify-muziek downloaden op Wear OS

Je muziek offline beschikbaar maken op Wear OS gaat gelukkig heel simpel. Je hoeft alleen de onderstaande stappen op te volgen.

  • Open de Spotify-applicatie op je smartwatch met Wear OS.

  • Zoek de muziek of podcasts op die je offline wil beluisteren.

  • Tap vervolgens op de downloadknop om de muziek te downloaden op je smartwatch.

  • Wil je zien hoe ver de downloads zijn? Ga dan naar de downloadssectie binnen de app. Wanneer content offline beschikbaar is, dan zie je een groene pijl staan (net zoals de offline muziek die aanwezig is op je smartphone).

  • Verbind een set draadloze oortjes met je smartwatch en je kunt beginnen met luisteren.

Om gebruik te kunnen maken van deze optie, moet je er voor zorgen dat je tenminste Wear OS 2.0 op je smartwatch hebt staan. Die versie van de software vind je onder meer op de Samsung Galaxy Watch 4 en Watch 4 Classic.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000