CES 2015: Sony's oordoppen voor hardlopers kiezen zelf muziek

CES 2015: Sony's oordoppen voor hardlopers kiezen zelf muziek

Fitness

Geplaatst: 7 januari 2015 - 10:43

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:40

Sony presenteert tijdens de Consumer Electronics Show oordoppen voor hardlopers die zelf muziek uitkiezen op basis van je hartritme. De gadget heet de Smart B-Trainer.

De oordoppen zijn groter dan je van oordoppen gewend bent. Dat komt omdat je er tot 16 GB aan muziek op kan zetten. Je kan je smartphone dus thuislaten als je gaat rennen. Ook is er ruimte voor GPS, een versnellingsmeter en een hartritmemeter.

Op basis van die functies kiest de Smart B-Trainer zelf de muziek uit die het beste bij je rentempo past. Is je hartritme bijvoorbeeld te hoog, dan wordt een nummer opgezet met een langzamere beat. Daardoor rem je gemakkelijker af en ren je dus gezonder en bewuster.

Inspirerende stem

Een inspirerende stem laat je daarbij weten hoe het er voor staat. Heb je het einde van je route bereikt, dan hoor je bijvoorbeeld 'goed gedaan!' Onderweg krijg je zo te horen hoeveel kilometer je al onderweg bent.

Eenmaal thuis kun je de statistieken in een bijbehorende smartphone-app laden door de oordoppen tegen je toestel aan te houden. Dat gaat door middel van NFC-technologie en er zijn dus geen kabels voor nodig.

Wanneer de Smart B-Trainer op de markt komt, is nog niet precies bekend. Sony heeft ook nog geen prijs vastgesteld. Bekijk de gadget in onderstaande video in actie.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000