Loopband in huis: conditie op peil houden in de winter

Loopband in huis: conditie op peil houden in de winter

Geplaatst: 3 oktober 2022 - 07:00

Aangepast: 25 november 2022 - 11:49

Daan Doedens

Wandelen of hardlopen in de buitenlucht is een van de gezondste dingen die je kunt doen. Je ademt frisse lucht in, je verbrandt calorieën en je werkt en passant aan je conditie. Maar in de herfst en winter ben je er wellicht iets minder happig op bent om de deur uit te gaan. In die gevallen kan een loopband in huis de oplossing zijn.

Wandelen is gezond

Dat wandelen gezond is, is een beetje een open deur. Niet voor niets raden experts en fitness-apps een gemiddelde van 10.000 stappen per dag aan. Als je een actieve levensstijl hebt, kom je al vrij snel aan dat aantal, daar hoef je lang niet altijd speciaal de deur voor uit – maar het kan natuurlijk wel. Wandelen is goed voor je fysieke conditie, maar ook voor je mentale gesteldheid: je maakt je hoofd even leeg, of, als je samen met iemand anders wandelt, werkt aan je sociale skills. Ook als je door een blessure niet echt kunt sporten, is wandelen de ideale manier om toch bezig te zijn.

Loopband in huis

Maar nu de herfst is aangebroken, en de winter in aantocht is, is het lang niet altijd even makkelijk om jezelf ertoe te zetten naar buiten te gaan. Als je daar ook last van hebt, weet dan dat je zeker niet de enige bent. In die gevallen is een loopband in huis een goede oplossing. Met een loopband simuleer je een wandeling of hardlooprondje, terwijl je lekker warm op zolder zit.

Er zijn verschillende soorten loopbanden: simpele banden waarmee je vooral rechtdoor loopt, of meer geavanceerde exemplaren waarmee je bijvoorbeeld een bergtocht kunt nabootsen. Welke je kiest hangt helemaal van jezelf af.

Loopband in huis: conditie op peil houden in de winter-22430258

Motivatie

Het kan lastig zijn om jezelf te motiveren om binnen te gaan wandelen. Wandelen in de buitenlucht is doorgaans leuker: je ziet veel meer, je kunt eens een praatje maken met een medewandelaar of je kunt samen lopen met een vriend of familielid. Maar binnen wandelen hoeft helemaal niet saai te zijn. Je kunt bijvoorbeeld je loopband voor je televisie zetten. Zo kun je je favoriete Netflix-serie kijken terwijl je aan je conditie werkt. Ook wandelen of hardlopen met een koptelefoon met opzwepende muziek op is een goede oplossing om verveling tegen te gaan. Je kunt ook een podcast luisteren, of zelfs een motiverende speech opzetten!

Combineren

De beste manier om elke dag aan je gewenste aantal stappen te komen, is door het te combineren. In de herfst en winter kun je prachtig in de omgeving wandelen als het weer het toelaat. Kleed je warm aan en ga lekker naar buiten! Zelfs als het regent hoef je niet per se binnen te blijven. Trek een paar handschoenen, goede wandelschoenen en een regenjas aan, en je bent beschermd tegen de zwaarste herfststormen en sneeuwbuien. Word het je toch te gortig? Dan kan je altijd nog besluiten om de loopband op te stappen.

Loopband in huis: conditie op peil houden in de winter-22430275

Loopband kopen, waar op letten?

Loopbanden zijn er in vele soorten en maten. De loopbanden die je misschien kent vanuit de fitnesszaal zijn ook prima geschikt voor thuis, maar ze zijn wel wat aan de prijs. Je betaalt al snel vele honderden euro’s voor een loopband met uitgebreide functies, en soms zelfs meer dan duizend euro. Dat kan het zeker waard zijn, maar je kunt er ook voor kiezen minder uit te geven.

De goedkoopste loopbanden op de markt kosten tussen de tweehonderd en driehonderd euro. Alsnog een investering, maar als het om je gezondheid gaat, is het de moeite zeker waard.

Enkele tips tot slot om rekening mee te houden: als je online een loopband op het oog hebt, controleer dan goed de maten. Je wil immers wel dat zo'n vaak fors apparaat in de kamer past waarin je hem wil hebben. Of kies specifiek een inklapbaar model zodat je de loopband makkelijk op kunt bergen als de ruimte beperkt is!

Enthousiast geworden? Bekijk hier welke loopbanden Bol.com zoal verkoopt of vergelijk prijzen van loopbanden op Kieskeurig.nl.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000