Op de massagetafel: ID.nl test de Hypervolt GO 2

Op de massagetafel: ID.nl test de Hypervolt GO 2

Geplaatst: 22 januari 2023 - 09:02

Aangepast: 15 maart 2023 - 13:03

Daan Doedens

Als je net als duizenden andere Nederlanders de eerste weken van het jaar in de sportschool hebt doorgebracht, zit je ondertussen ongetwijfeld met flink wat spierpijn opgescheept. En dan zul je net zien dat er niemand in de buurt is om het ergste daarvan lekker weg te masseren. Daarom legden we vijf ID.nl’ers op de massagetafel om de Hyperice Hypervolt GO 2 te testen, een draagbaar massage-apparaat dat perfect moet werken tegen spierpijn. Dit zijn hun ervaringen.

Eerst even over het apparaat zelf. De Hypervolt GO 2 is een zogenaamd percussiemassageapparaat en heeft de vorm van een pistool dat je in één hand houdt. Voorop zit een bewegende kop die je tegen je spieren zet en die ervoor zorgt dat spierpijn vermindert, vastzittende spieren losraken en vermoeidheid in je lichaam wordt aangepakt. Gebruik ‘m een paar minuten per dag en je voelt je meteen een stuk beter.

Tot zover de theorie. Wat vonden de mensen van ID.nl van de Hypervolt GO 2? We lieten Eline, Richelle, Sharona, Wouter en Iva het apparaat een tijdje gebruiken en vroegen ze daarna naar hun bevindingen. Die lees je allemaal hieronder.

Hypervolt GO 2 proberen?

Je koopt 'm hier voor de beste prijs!

Wat was je eerste indruk van het apparaat?

Eline: "Na het inschakelen is het wel even schrikken. Het apparaat heeft een enorm vermogen en de trilling loopt door je hand en je complete arm. Dat zorgt voor een soort verdovend gevoel, zeker bij langdurig gebruik, maar het was niet onprettig."

Dat vond Wouter ook. "Het voelde meteen best indrukwekkend om zo’n krachtig en groot apparaat in handen te hebben. Dat merk je helemaal als je hem aanzet; op de laagste massagestand is de puls al enorm stevig.’

Ook de anderen merken op dat het een stevig, flink en vooral zwaar apparaat is. Dat zorgt er wel voor dat de bouwkwaliteit door de testers als goed werd ervaren.

Op de massagetafel: ID.nl test de Hypervolt GO 2-24856273

Waar heb je het apparaat voor gebruikt?

De testers hadden allemaal zo hun eigen reden om de Hypervolt GO 2 te gebruiken. Het losmaken van spieren kwam bij alle vijf terug. Iva en Wouter wilden verder vooral spierpijn oplossen, terwijl Sharona en Richelle het apparaat meer ter ontspanning gebruikten. Eline had met een uitstralende nek- en hoofdpijn een zeer specifieke reden om de Hypervolt te gebruiken.

Op welk lichaamsdeel heb je het apparaat gebruikt?

Op deze vraag was het antwoord vrij eenduidig. De rug was verreweg het populairste lichaamsdeel om de Hypervolt op te gebruiken: de rug werd door alle vijf de testers genoemd. Verder waren benen zeer populair en werden ook de armen en schouders een paar keer genoemd.  

Hoe voelde de plek met klachten na het gebruik van de Hypervolt?

Alle vijf de testers hadden na één of enkele dagen een positief gevoel aan de Hypervolt overgehouden. Wel viel het gebruik van het apparaat niet altijd in de smaak. Iva: "Tijdens het gebruik was het erg intens; ik kon alleen de laagste stand verdragen. Op een gegeven moment moest ik stoppen omdat m’n huid en m’n hand begonnen te jeuken. Maar zowel m’n rug als m’n benen voelden na afloop meer ontspannen. Vooral na een paar dagen gebruik merkte ik echt verschil."

Dat kunnen de anderen deels beamen. Ook Sharona had last van jeuk op de plekken waar ze het apparaat gebruikte. Wouter geeft aan een iets te hoge stand te hebben gebruikt, waardoor het resultaat niet helemaal naar verwachting was. Daar had Richelle ook wat last van: pas na een paar dagen voelde het beter dan vóór het gebruik van het apparaat.

Eline had daar minder last van: "Ik voelde een enorm verschil na gebruik. Door mijn schouderspieren los te maken, verdwenen mijn nek- en hoofdpijn vrijwel direct. Het gebied voelde warmer aan en de pijn keerde daarna ook niet meer terug."

Welk opzetstuk heb je gebruikt?

De Hypervolt GO 2 wordt standaard geleverd met twee opzetstukken: een ronde en een afgeplatte kop. De platte kop was verreweg het populairst: iedereen gebruikte dat opzetstuk in elk geval ten dele. Wouter en Richelle hebben de bolle kop wel geprobeerd, maar voor Richelle was het iets te heftig en pijnlijk, en volgens Wouter 'moet je met het bolvormige opzetstuk echt heel goed weten wat je doet'.

Wat vind je van het ontwerp van het apparaat?

Het ontwerp van de Hypervolt valt goed in de smaak, al laat Richelle wel weten dat de Hypervolt zo robuust is dat haar twaalfjarige zoon moeite had met het bedienen ervan. Eline vond vooral de menuknop wat lastig te doorgronden, vooral de eerste keer. Voor Iva en Wouter was het apparaat wel flink, maar niet té zwaar, zodat ze hem beide prima konden hanteren. Sharona geeft nog aan dat het apparaat door de vorm en het materiaalgebruik makkelijk schoon te maken en houden is. Al met al vinden de ID.nl’ers het dus een mooi product.

Hypervolt

Zou je de Hypervolt GO 2 aanbevelen aan kennissen?

Hierover zijn onze testers het unaniem eens. Iva: "Als je veel sport en vaak last hebt van spierpijn of vastzittende spieren, zou ik het zeker aanbevelen." Ze plaatst daarbij wel een kanttekening: "Je moet wel tegen het intense gevoel kunnen." Wouter kan dat beamen: "Ik zou het apparaat aanbevelen, mits je weet wat je doet."

Ook Eline zou het apparaat aanbevelen, vooral aan sporters en mensen met pijnklachten. "Voor ontspanning vond ik het zelf minder prettig", zegt ze. Dat is Sharona met haar eens: "De hogere standen zijn best pittig, maar mocht je echt even je spieren los willen krijgen, dan is het ideaal."

Vaak spierpijn tijdens het sporten? Dit kun je doen

Spierpijn is een lastig fenomeen. Het is niet per definitie slecht, want het betekent dat je je spieren aan een goede work-out hebt onderworpen. Toch is het niet altijd even prettig. De eerste paar keer ontkom je er niet aan, maar na een tijdje zal een flink deel van de spierpijn vanzelf overgaan en ook niet meer terugkomen. Gelukkig zijn er nog wat extra acties die je kunt ondernemen om spierpijn tegen te gaan.

  • Het allerbelangrijkst: begin met een goede warming-up en eindig met een cooling-down. Met een warming-up maak je de spieren los en vertel je je lichaam: opletten, want we gaan straks sporten! De cooling-down werkt precies omgekeerd: je laat je spieren op een rustige manier afkoelen en weer in de ruststand komen.

  • Rust voldoende. Spieren hebben gemiddeld zo’n twee tot drie dagen nodig om te herstellen van een flinke inspanning, en soms nog een paar dagen langer. Geef ze die tijd, zodat je daarna weer fit aan de slag kunt.

  • Eet gezond. Vooral eiwitten doen wonderen tegen spierpijn. Ze zorgen dat je spieren sterk blijven én sneller herstellen. Kip, biefstuk, vis en yoghurt zitten vol met eiwitten, maar er zijn ook speciale shakes en repen te koop.

  • Neem een douche. Een warme douche of bad zorgt ervoor dat je spieren op een goede manier weer tot rust komen, en het is natuurlijk gewoon lekker ontspannen.

  • Neem een massage. Ga eens langs bij een professionele masseur of gebruik een apparaat als de Hypervolt GO 2 om je spieren weer los te krijgen.

Zou je het apparaat zelf kopen?

Richelle beantwoordt de vraag met een volmondig ‘ja!’, al heeft ze wel twijfels over de ietwat hoge prijs van het apparaat. Sharona deelt die mening: "Ik vind het prijskaartje echt behoorlijk en ik zou hem alleen kopen als ik veel klachten zou hebben waar hij bij zou kunnen helpen."

De anderen zijn iets minder happig om de Hypervolt zelf aan te schaffen. Wouter: "Deze versie niet. Een zelfde soort massagepistool met meerdere standen zou ik mogelijk wel kopen." Eline ziet er ook vanaf: "Ik zou hem er te weinig voor gebruiken", zegt ze.

Voor Iva is het nog duidelijker. "Mijn voorkeur gaat toch uit naar een echte masseur", lacht ze.

Op de massagetafel: ID.nl test de Hypervolt GO 2-24856275

Welk cijfer geef je het apparaat?

Eline, Sharona en Wouter zijn het allemaal roerend met elkaar eens. "Een 7,5", zeggen ze allemaal. Iva houdt het op een zeventje. Richelle is een stuk positiever: "Ik geef hem een 8, maar als het apparaat wat handzamer zou zijn, zou ik hem een 9 geven."

Wil je verder nog iets kwijt over de Hypervolt GO 2?

Sharona noemt nog een extra functie van het apparaat: "Wanneer je ‘m oplaadt, verandert de ledring op het handvat van kleur. Als hij volledig is opgeladen, is-ie donkergroen, daarvoor lichtgroenig." Ze geeft ook nog een bonustip: "Je moet uitkijken dat je niet per ongeluk op je bot komt met het apparaat, want dat voelt echt niet prettig."

Eline vraagt zich nog af of er plekken zijn waar je de Hypervolt écht niet zou mogen gebruiken en of het ook schade aan bijvoorbeeld gewrichten kan opleveren. "Een instructievideo met do’s en don’ts zou ik heel fijn vinden."

Wouter noemt de handige app nog als pluspunt, waar de Hypervolt goed mee samenwerkt. Tot slot wil Richelle nog een persoonlijke noot kwijt: "Mijn moeder zit in een chemotraject en heeft veel last van vastzittende spieren omdat ze veel moet slapen. Ze vond het heel fijn om de Hypervolt op haar benen en rug te gebruiken. Daarom heb ik hem ook meteen aangeschaft."

De Hyperice Hypervolt GO 2 is op het moment van schrijven te koop voor 229 euro via de webshop van het bedrijf. Ook bij bijvoorbeeld Bol.com kun je het apparaat aanschaffen – op dit moment zelfs nog drie tientjes goedkoper!

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000