Dit zijn de beste campinggadgets

© PXimport

Dit zijn de beste campinggadgets

Zonnepanelen

Geplaatst: 28 juni 2021 - 12:53

Aangepast: 29 december 2022 - 13:24

Redactie

Vanwege de nog altijd heersende coronapandemie vieren veel mensen vakantie in eigen land. Dat leidt tot volgeboekte campings en vakantieparken. Welke gadgets mogen tijdens jouw welverdiende vakantie niet ontbreken? Dit zijn de beste campinggadgets!

8x Elektra

Q-link docking station

Prijs: ca. € 20,-
www.q-link.nl

De meeste kampeerders nemen flink wat usb-accessoires mee, zoals een smartphone, tablet, draadloze hoofdtelefoon, e-reader en handheld. Dankzij dit product van Q-link creëer je eenvoudig vier usb-oplaadpoorten in je camper, caravan of tent. Pluspunten zijn het geïntegreerde stopcontact en het snoer van 1,50 meter.

Brennenstuhl ALEA-Power USB-Charger

Prijs: ca. € 15,-
www.brennenstuhl.nl

Zoek je voor een kampeerplek een elegant stekkerblok? Dit kubusvormige exemplaar van Brennenstuhl kun je ergens neerleggen of ophangen (montagemateriaal meegeleverd). Dankzij aanwezigheid van vier stopcontacten en twee usb-poorten voorzie je in totaal zes apparaten van voeding. De kabellengte bedraagt 1,40 meter.

© PXimport

Dometic USB oplaadadapter

Prijs: ca. € 35,-
www.dometic.com

Heeft jouw camper of caravan een railaansluiting van Dometic, dan creëer je met deze oplaadadapter eenvoudig een extra usb-aansluiting. Schuif de behuizing op de gewenste plek en sluit hem op het 12volt-circuit van je kampeermiddel aan. De stroomsterkte van de usb-poort bedraagt twee ampère. Deze oplaadadapter van Dometic is verkrijgbaar in twee kleurstellingen, namelijk zilver en chroom.

Dörr Solar SC-15000

Prijs: ca. € 30,-
www.doerr-outdoor.de

Heb je op de kampeerplaats geen of beperkte stroom? Deze weerbestendige powerbank laadt zichzelf aan de hand van het geïntegreerde zonnepaneel op. Sluit op de twee aanwezige usb-poorten mobiele apparatuur aan en voorzie ze van een verse lading energie. Elke poort is goed voor een stroomsterkte van 2,1 ampère. Zoals de productnaam al doet vermoeden, kan deze powerbank in totaal 15.000 mAh elektrische lading vasthouden. Geïnteresseerden hebben keuze tussen de zwarte, blauwe, oranje en groene uitvoering.

WakaWaka Power+

Prijs: € 69,95
www.waka-waka.com

De WakaWaka Power+ is een powerbank en zaklamp in één. Via het geïntegreerde statiefje zet je het aanwezige zonnepaneel schuin neer, zodat de accu van 3000 mAh kan opladen. De usb-poort ondersteunt een stroomsterkte van 2,1 ampère, zodat je bijvoorbeeld een smartphone of tablet kunt opladen. Lees aan de hand van indicatoren het resterende accuniveau af. De twee leds zijn goed voor een lichtopbrengst van 110 lumen.

© PXimport

SunLight 100

Prijs: € 29,95
www.bioliteenergy.com

Op een afgelegen kampeerplek is er wellicht geen stroom. Bovendien kan er altijd elektra uitvallen. In zulke situaties komt de weerbestendige SunLight 100 goed van pas. Stel het ingebouwde zonnepaneel zo’n zeven uur bloot aan de zon en profiteer tot vijftig uur van fel licht. De lichtopbrengst is maximaal 100 lumen, maar dankzij de dimfunctie zet je de verlichting eventueel een tandje zachter. Het product is verkrijgbaar in een grijze en groenblauwe uitvoering.

Goal Zero Yeti 200X

Prijs: € 299,95
www.goalzero.com

Met de Goal Zero Yeti 200X laat je niets aan het toeval over. Op afgelegen kampeerplekken of in geval van een stroomstoring kun je met deze compacte generator van 2,27 kilo wel een tijdje vooruit. Met aan batterijcapaciteit van 187 Wh sluit je met gemak diverse apparaten gelijktijdig aan. De behuizing telt twee usb-a- en usb-c-poorten. Verder zijn er een 12V- en AC-adapteraansluiting aanwezig. Goal Zero verkoopt als los accessoire een zonnepaneel dat je op de Goal Zero Yeti 200X kunt aansluiten.

© PXimport

Victron Energy BMV-700

Prijs: ca. € 140,-
www.victronenergy.nl

Met dit handige apparaatje lees je eenvoudig de resterende capaciteit van de accu in je caravan of camper af. Zie onder meer hoeveel ampère-uren de accu heeft verbruikt en controleer de laadstatus. Je ziet precies wat de resterende tijd bedraagt bij de huidige ontlaadsnelheid. Optioneel is er een bluetooth-dongel verkrijgbaar, waarna je de accuprestaties vanaf een smartphone kunt monitoren.

3x Veiligheid

3Gas+ alarm

Prijs: ca. € 65,-
www.3gasplus.com

Bij een onverhoopt gas- of koolmonoxidelek is het een prettige gedachte dat je wordt gewaarschuwd. Dat is dan ook precies wat dit compacte 3Gas+ alarm doet. Na detectie van butaangas, propaangas of koolmonoxide laat het alarm van tachtig decibel zich horen. Fijn is dat je de behuizing van 5,3 × 5,3 × 3 centimeter gemakkelijk kunt wegwerken. Optioneel is er een extra sensor verkrijgbaar. Die kun je bijvoorbeeld hoog of juist laag bevestigen, zodat je beveiligd bent tegen dalende én stijgende gassen. De melder werkt op 12 of 24 volt.

© PXimport

Mobeye CM2400RF

Prijs: € 199,-
www.mobeye.com

Deze zelfvoorzienende rookmelder met gsm-communicatiemodule laat bij brand niet alleen een sirene van 85 decibel horen, want het apparaatje stuurt ook een sms-bericht en telefonische oproep naar maximaal vijf opgegeven contactpersonen. In de behuizing is namelijk plek voor een simkaart, zodat de rookmelder met de buitenwereld kan communiceren. Nuttig voor het geval je niet in de caravan of camper aanwezig bent. De rookmodule bevat een lithiumbatterij met een levensduur van zo’n tien jaar. In de gsm-communicatiemodule gaan twee CR123-batterijen. Die gaan ongeveer een jaar lang mee. Binnenkort introduceert Mobeye onder de naam CM4400 een vergelijkbare rookmelder met een 4G-communicatiemodule.

Tile Pro 4-pack

Prijs: € 86,99
www.thetileapp.com

Bang om op de camping een sleutelbos, portemonnee of ander waardevol voorwerp kwijt te raken? Met deze waterdichte bluetooth-trackers vind je verloren spullen sneller terug. De Tile Pro heeft een bereik van 122 meter. Koppel iedere bluetooth-tracker aan de app op je smartphone en schakel bij verlies het luide geluidssignaal in. Smartphone kwijt? Druk op de knop van een Tile Pro om een geluidssignaal op het mobiele toestel af te spelen. De vervangbare batterij van elke bluetooth-tracker gaat ongeveer één jaar mee.

© PXimport

3x Mifi-routers

TP-Link M7350

Prijs: ca. € 80,-
www.tp-link.com

Deze mifi-router is weliswaar al een paar jaar verkrijgbaar, maar nog altijd verkopen veel (web)winkels dit apparaatje tegen een zacht prijsje. Voor zo’n tachtig euro creëer je op elke locatie een lokaal wifi-netwerk. Je stopt in de TP-Link M7350 een 4G-simkaart, waarna de mifi-router een wifi-signaal uitzendt. De batterij van 2000 mAh gaat maximaal acht uur mee, zodat je werkelijk overal een draadloos netwerk kunt opzetten. Je meldt hoogstens tien apparaten op de M7350 aan. Monitor op het geïntegreerde display het dataverbruik en de resterende batterijcapaciteit. Handig is dat je aan de hand van een microSD-kaartslot data met alle verbonden apparaten kunt delen.

Netgear Nighthawk M2

Prijs: € 379,-
www.netgear.nl

Heb je best wat geld voor een zelfvoorzienend wifi-netwerk over, dan haal je met de Netgear Nighthawk M2 een luxe mifi-router in huis. Het uitgebreide aanraakscherm van 2,4 inch toont onder meer hoeveel data uit je mobiele internetbundel er nog over is en hoeveel dagen er nog resteren. Volgens Netgear bedraagt de snelheid van het wifi-netwerk maximaal 2 Gbit/s, waardoor je maximaal twintig apparaten kunt aanmelden. Daarnaast is er ook nog een fysieke netwerkaansluiting voorhanden. De batterij heeft een behoorlijke capaciteit van 5040 mAh en gaat naar verluidt ongeveer 24 uur mee.

© PXimport

Huawei E5785-320

Prijs: ca. € 100,-
https://consumer.huawei.com

Huawei ontwikkelt al jarenlang betaalbare mifi-routers, al zijn ze niet zo breed verkrijgbaar als soortgelijke producten van TP-Link en Netgear. De Huawei E5785-320 biedt een ruime batterijcapaciteit van 3000 mAh, waardoor het draadloze netwerk volgens de Chinese fabrikant zo’n tien uur in de lucht blijft. De maximale downloadsnelheid bedraagt 300 Mbit/s en je kunt in totaal tien apparaten via wifi aanmelden. Het 1,45inch-scherm geeft onder andere het 4G-signaal en dataverbruik weer.

3x Televisies

Medion Life E12463

Prijs: € 164,-
www.medion.com

Vanwege de relatief krappe ruimte heb je voor een caravan of camper niet zo’n grote televisie nodig. Deze betaalbare Medion Life E12463 van 23,6 inch voldoet aan alle eisen. Dankzij de aanwezige DVB-C-tuner heb je op de meeste campings geen losse decoder nodig om digitale televisie te ontvangen. Als alternatief zijn er ook nog een DVB-T2- en DVB-S2-tuner beschikbaar. Je kunt zelfs een CI+-module van een geschikte televisieprovider in de behuizing kwijt. Handig is dat je deze led-tv zowel op 230 als 12 volt kunt gebruiken. Een leuk extraatje is ten slotte de ingebouwde dvd-speler.

© PXimport

Salora 32D210

Prijs: € 189,-
www.salora.nl

Voor tv-ontvangst in de (voor)tent is een televisie van 32 inch een mooi formaat. De Salora 32D210 schaf je voor minder dan 200 euro aan en voldoet prima als campingtelevisie. Met de aanwezige tv-tuners DVB-C, DVB-T2 en DVB-S2 kun je alle kanten op, terwijl je aan de hand van drie HDMI-aansluitingen ook nog diverse audiovisuele bronnen kunt koppelen. Nuttig voor het geval je bijvoorbeeld een gameconsole of Google Chromecast wilt aansluiten. Verder biedt de zijkant van deze beeldbuis nog plek aan een CI+-module en een externe opslagdrager via de usb-poort.

Philips 24PFS5525/12

Prijs: € 199,-
www.philips.nl

Als je het liefst een televisie van een bekend televisiemerk aanschaft, kom je wellicht bij dit prijsvriendelijke model van Philips uit. De 24PFS5525/12 heeft een schermdiagonaal van 24 inch, zodat je de beeldbuis gemakkelijk op een wand of in een kastje van de caravan of camper kunt wegwerken. Dankzij een resolutie van 1920 × 1080 pixels ogen de beelden scherp. Voor verbinding met een kabel en satelliet zijn de juiste tv-tuners al ingebouwd. Met een geschikte antenne kun je bovendien de open kanalen van Digitenne kosteloos ontvangen. Op het gebied van connectiviteit bevat deze televisie onder meer tweemaal HDMI, usb en CI+.

© PXimport

4x Tv-accessoires

Novus Sky 10N

Prijs: vanaf ca. € 150,-
www.tiny.cc/novussky

Toegegeven, de Novus Sky 10N is stevig aan de prijs. Misschien betaal je wel meer voor de beugel dan voor de campingtelevisie. Toch raden we deze veelzijdige beugel voor je caravan of camper van harte aan. Dankzij meerdere scharnierpunten beweeg je de televisie alle kanten op. De reikwijdte is afhankelijk van welk product je kiest. De Sky 10N is namelijk met een arm van 20, 25 en 35 centimeter te koop. Dankzij het vergrendelmechanisme blijft de televisie tijdens het rijden stevig op zijn plek zitten.

Amazon Fire TV Stick

Prijs: € 39,99
www.amazon.nl

Compacte campingtelevisies bieden vaak geen toegang tot streamingdiensten als Netflix en Amazon Prime Video. Zit je op een kampeerplek met snelle wifi of gebruik je een eigen hotspot? Dan komt deze goedkope mediastreamer goed van pas. Prik de HDMI-connector in een vrije poort van de televisie, meld het apparaatje aan op wifi en open met de meegeleverde afstandsbediening je favoriete streamingdienst.

© PXimport

Vechline TV Steun Wandmontage

Prijs: ca. € 30,-
www.vechline.nl

Met deze eenvoudige tv-beugel van Vechline bevestig je een televisie van maximaal 27 inch strak tegen de wand. Draai of kantel de televisie in de gewenste positie en vergrendel vervolgens de beugel. Tijdens het rijden blijft de beeldbuis stevig op zijn plek zitten. Let wel op dat je het maximale draaggewicht van vijftien kilo niet overschrijdt.

Megasat Campingkoffer HD

Prijs: € 70,-
www.megasat.tv

Levert de camping geen tv-signaal, dan komt dit koffertje van Megasat goed van pas. Hierin vind je namelijk alle accessoires om satelliettelevisie te ontvangen. Naast een schotel van veertig centimeter zijn er een kabel van tien meter met F-connectoren, satellietontvanger en ontvangstkop inbegrepen. Je hebt voor de schotel keuze uit diverse montagemogelijkheden. Tegen een lagere prijs is deze Megasat-koffer ook zonder satellietontvanger te koop.

© PXimport

6x Handige campinggadets

JBL Tuner 2

Prijs: € 79,99
www.jbl.nl

Voor campings zijn bluetooth-speakers ideaal, maar wellicht vind je het tijdens de vakantie ook weleens fijn om je smartphone een tijdje links te laten liggen. De JBL Tuner 2 biedt in dat geval uitkomst. Als alternatief voor de ingebouwde bluetooth-adapter speelt dit apparaatje via de DAB+- en FM-ontvanger namelijk zelfstandig muziek af. Stel voorkeurzenders in, zodat je snel op je favoriete radiostations kunt afstemmen. Het bescheiden display geeft afspeelinformatie en de resterende batterijcapaciteit weer. Volgens het audiomerk biedt de accu een luistertijd van ongeveer twaalf uur. In combinatie met de waterbestendige behuizing gebruik je de JBL Tuner 2 probleemloos buitenshuis op afgelegen plekken. Het product is in de kleuren wit en zwart verkrijgbaar.

LIEBMAYA buitendouche

Prijs: € 42,99
www.amazon.nl

Op sommige campings laat het aanwezige sanitairgebouw te wensen over of zijn er zelfs helemaal geen sanitaire voorzieningen aanwezig. Heeft jouw kampeermiddel geen douche, dan creëer je met dit product buiten een geïmproviseerde doucheruimte. Je hebt alleen maar een emmer met warm water nodig. Plaats de meegeleverde waterinvoer in deze emmer en de pomp met een capaciteit van 4400 mAh brengt het water vervolgens omhoog naar de douchekop. Deze buitendouche heeft een verbruik van vier liter per minuut. De fabrikant levert een haak mee, zodat je de douchekop eventueel aan een boomtak kunt bevestigen

© PXimport

Eurom Safe-T-heater 1500

Prijs: ca. € 30,-
www.eurom.nl

Campers en caravans hebben doorgaans een gaskachel, maar tijdens koude nachten zorgt dat nogal voor een hoog gasverbruik. Met deze goedkope elektrische kachel van Eurocom verwarm je zonder extra kosten. Zorg er wel voor dat je binnen het toegestane aantal ampère van de CEE-aansluiting blijft. Hierbij is het handig dat de Safe-T-heater op 500, 1000 of 1500 watt werkt. Gebruik hiervoor de draaiknoppen aan de bovenzijde. Doe een beroep op de zwenkfunctie om in meerdere richtingen te verwarmen. Voor de veiligheid beschikt deze kachel over omval- en oververhittingsbeveiliging.

Swonuk Solar-lampen

Prijs: ca. € 12,-
www.amazon.nl

De meeste kampeerwinkels verkopen merkloze tuinfakkels die werken op basis van zonne-energie. Ze zien er vrijwel allemaal hetzelfde uit, waarbij de dansende led-vlammen echt vuur nabootsen. Steek ze in de grond voor je kampeermiddel en geniet ‘s avonds van extra sfeer. Overdags laden de zonnecellen op en tijdens de schemering springen de lampen automatisch aan.

© PXimport

TopCom RC-6410 Twintalker

Prijs: ca. € 30,-
www.smartwares.eu

Jonge kinderen geef je misschien liever nog geen dure smartphone in handen, maar op een grote camping is het wel handig dat je ze kunt bereiken. Bijvoorbeeld om te controleren waar ze zijn of te melden dat het eten klaar is. Overweeg dan de aanschaf van een betaalbare walkietalkie. Deze TopCom RC-6410 Twintalker heeft een bereik van zes kilometer en je mag de frequentie 446 MHz vergunningsvrij gebruiken. Gebruikers hebben keuze uit acht kanalen. De achterzijde bevat een bevestigingsclip, zodat je hem bijvoorbeeld aan een broekriem kunt bevestigen. In de behuizing van iedere walkietalkie gaan drie AAA-batterijen. Die levert de fabrikant niet mee.

Lifestraw Waterfilter

Prijs: € 26,95
www.lifestraw.com

Tijdens urenlange wandelingen is het niet zo comfortabel om liters water mee te sjouwen. Gebruik als alternatief dit fijngevoelige waterfilter van Lifestraw. Stop het uiteinde van de buis in een rivier of beekje en zuig vervolgens aan het andere uiteinde om het gefilterde water op te drinken. Volgens de fabrikant kan dat ook veilig bij vervuilde waterbronnen. In plaats van kilo’s aan water hoef je voortaan alleen nog maar dit filter van 56 gram mee te nemen. Op kamertemperatuur gaat het filter drie jaar mee.

0,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Minpunten

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000