DriveTheLife - Stuurprogramma's en drivers backuppen en installeren

DriveTheLife - Stuurprogramma's en drivers backuppen en installeren

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 6 november 2015 - 10:00

Aangepast: 12 september 2022 - 14:55

DriveTheLife - Stuurprogramma's en drivers backuppen en installeren

Sommige software-onderdelen moet je voor je eigen veiligheid altijd up-to-date houden maar dat geldt doorgaans niet voor stuurprogramma’s. Daarvoor geldt meestal: als het goed werkt, lekker laten werken. Een nieuw stuurprogramma kan echter wel de prestaties van je pc verbeteren, iets dat zeker bij grafische kaarten vaak het geval is.


Om niet voor onaangename verrassingen te komen staan is het voor het updaten wel handig om stuurprogramma’s eerst te back-uppen. Een handige totaaloplossing voor beide handelingen is DriveTheLife, een tip van Michiel Wels (die er veel baat bij had tijdens de upgrade naar Windows 10).


DriveTheLife scant je pc en let daarbij vooral op hoofdzaken (audio, video, enzovoort). Het programma ziet stuurprogramma’s die niet goed werken of die verouderd zijn en stelt je dan in staat deze te vervangen. Ook kun je bestaande drivers opslaan en usb-apparaten beheren.


DriveTheLife is hier te downloaden.

https://cdn2.computeridee.nl/http://www.drivethelife.com/

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000