© PXimport

Zo gebruik je Spotify-codes

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 9 mei 2017 - 05:54

Aangepast: 24 november 2022 - 12:30

Lub Snoek

Gebruikers van Spotify kunnen sinds kort muziek delen via Spotify-codes. Door een code te scannen met de camera van je smartphone, kan er snel en makkelijk muziek worden gedeeld. Hier leggen we uit hoe dat werkt.

Spotify-codes

Als iemand muziek luistert en dat met jou wil delen, kan dat met een eenvoudige code. Deze code kun je tevoorschijn halen door op de optie-knop te drukken bij een specifiek nummer. Deze optie-knop ziet eruit als drie stipjes. In een lijst staan deze stipjes naast een nummer, als je het nummer hebt geopend staan de drie stipjes naast de titel van het nummer. Lees ook: Je locatie delen in Google Maps.

Nadat je op deze knop hebt gedrukt, zie je een lijst met opties. Bovenin zie je het desbetreffende nummer, met daaraan vast de Spotify Code.

© PXimport

Code scannen

© PXimport

Nu heb je een code opgeroepen, maar hoe scan je vervolgens zo'n code? Daarvoor moet je eerst op de zoekknop drukken. Naast de zoekbalk zie je het icoon van een camera. Klik daarop.

Vervolgens krijg je de melding of je Spotify toegang wil geven tot de camera. Sta dit toe.

Als iemand een nummer of album met je wil delen, scan je nu simpelweg de Spotify Code van het desbetreffende muziekstuk.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000