Je locatie delen in Google Maps

© PXimport

Je locatie delen in Google Maps

Software

Geplaatst: 16 april 2021 - 09:54

Aangepast: 14 december 2022 - 10:31

Randolf Bouwma

In sommige situaties kan het handig zijn om je locatie te delen met familie of vrienden. Welke app kun je dan het beste gebruiken? Met Google Maps kun je realtime je locatie delen, zodat vrienden en familie weten waar je uithangt. Dat werkt als volgt.

Locatie delen in Google Maps

Hoe ga je ermee aan de slag? Heel simpel. Open eerst Google Maps en open daarna het hamburgermenu. Tik vervolgens op Locatie delen en daarna op Aan de slag. Bepaal in het volgende menu hoe lang het delen moet duren, wat kan in stappen van een uur - of kies ervoor om net zolang te delen tot je het handmatig weer stopt.

© PXimport

Daaronder pas selecteer je met wie je je locatie wilt delen. Tik op Mensen selecteren om een lijst met contactpersonen te laden. Tik de juiste personen aan (je kunt meerdere tegelijk aanvinken) en tik dan daaronder op Delen. Wanneer je dit voor de eerste keer doet, vraagt Google je nog eenmaal om een bevestiging. Daarna deel je je locatie.

© PXimport

De persoon aan de andere kant van de lijn krijgt overigens een melding op zijn of haar telefoon binnen van Google Maps, die ze informeert dat iemand zijn of haar locatie met hen heeft gedeeld. Door daar op te tikken, opent Maps en wordt je realtime locatie geladen. Om te stoppen met delen, tik je onderin beeld op het kruisje. Wil je juist meer mensen op de hoogte brengen, tik dan rechtsboven op het icoontje van het blauwe mannetje met het plusteken.

Bovenstaande werkt alleen zo handig wanneer het contact in kwestie gekoppeld is aan een Gmail-account. Is dat niet zo, dan maakt Maps automatisch een deelbare link aan die vervolgens o.a. te versturen is via WhatsApp of via de mail. Door daarop te klikken, opent Google Maps alsnog voor degene die de link ontvangt.

© PXimport

Locatie delen tijdens het rijden

Misschien ben je al onderweg en bedenk je je dan pas dat je anderen van je rit op de hoogte wilt brengen. Het delen van je locatie kan gelukkig ook tijdens het navigeren. Zodra je een routebeschrijving hebt lopen, tik je rechts onderin beeld op het omhoog wijzende pijltje. Er komt een menu omhoog, tik hier vervolgend op Voortgang van reis delen.

De rest van de stappen zijn gelijk aan bovenstaande informatie, met als verschil dat je niet de tijd kunt bepalen. Je locatie wordt net zo lang gedeeld tot je bent aangekomen op je bestemming.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000