SmartSystemMenu geeft je meer menu-opties

© PXimport

SmartSystemMenu geeft je meer menu-opties

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 20 juli 2022 - 09:18

Aangepast: 25 november 2022 - 11:42

Dirk Schoofs

Het systeemmenu of het venstermenu is het pop-upmenu dat tevoorschijn komt wanneer je met de linkermuisknop op het pictogram linksboven klikt van een geopend venster. Het aantal opdrachten dat je ziet is beperkt, maar met SmartSystemMenu breid je de mogelijkheden behoorlijk uit.

Je kunt het systeemmenu ook tevoorschijn halen door de spatiebalk samen met de Alt-toets in te drukken. Dan krijg je opdrachten te zien als: Vorig formaat, Verplaatsen, Formaat wijzigen, Minimaliseren en Maximaliseren. Het menu is afhankelijk van de toepassing waarin je werkt. Met deze freeware kun je meer handige opdrachten aan de lijst toevoegen.

In de achtergrond

Op GitHub is het altijd even zoeken naar de downloadlink. Je moet naar beneden scrollen tot je onder Install de verwijzing naar het zip-bestand aantreft. Daarna is het een kwestie van downloaden, het zipje uitpakken en het exe-bestand openen. Microsoft Defender zal waarschuwen dat een onbekende app is gestart, maar je kunt de installer veilig uitvoeren.

Op het eerste zicht merk je niet dat het programma actief is. Dat werkt op de achtergrond. Je vindt in het systeemvak wel een pictogram, en als je daar met rechts op klikt, kun je de autostart van deze tool regelen, de software afsluiten en de instellingen openen.

© CIDimport

Extra opdrachten

SmartSystemMenu toont pas echt zijn aanwezigheid als je het systeemmenu opent. Vanaf dat moment verschijnen er opdrachten die er voordien niet waren zoals: Informatie, Oprollen, Altijd bovenaan, Screenshot opslaan, Bestand openen in Verkenner, Formaat wijzigen, Transparantie, Prioriteit, Klembord, Systeemvak, Startprogramma’s en nog veel meer.

Instellingen

Het aantal beschikbare opdrachten is overrompelend, daarom kun je in de instellingen aanvinken welke opdrachten je wilt zien in het systeemmenu. Het is mogelijk om processen aan te duiden waarbij het systeemmenu niet gewijzigd hoeft te worden. En je kunt programma’s of opdrachten toevoegen aan het startgedeelte van het systeemmenu.

© CIDimport

Conclusie

SmartSystemMenu bespaart tijd als je bepaalde functies herhaaldelijk gebruikt en het is handig om de positie, de afmetingen of de dekking van geopende vensters aan te passen. Bovendien zijn sommige opdrachten die je in deze tool aanspreekt, niet zo eenvoudig te vinden zonder speciale tools.

6,0

ONS OORDEEL

SmartSystemMenu

Pluspunten

Geeft extra nut aan een verwaarloosde vensterfunctie

Instelbaarheid

Minpunten

Instellingen zijn niet gebruiksvriendelijk

Conclusie

**Prijs** Gratis **Taal** Engels **OS** Windows **Website** [kwikr.nl/ssm](https://kwikr.nl/ssm)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000