Salora AirTable - Meubel en speaker in één

© PXimport

Salora AirTable - Meubel en speaker in één

Geplaatst: 24 juli 2018 - 06:28

Aangepast: 24 november 2022 - 13:13

Ger de Gram

De Salora AirTable is een opmerkelijke speaker. Eentje die je niet zo vaak ziet. Eigenlijk is het eerder een aardig meubelstuk dan een speaker. En niet alleen omdat hij er uitziet én fungeert als bijzettafel. Want luister naar de AirTable en je komt eigenlijk bedrogen uit: dit grote apparaat mag er dan cool uitzien, erg goed klinken doet hij niet. Een review.

Het Finse Salora zet met de AirTable een vrij gedurfde stap in de audiobranche. Een ietwat vreemde stap ook, want design is nou niet iets waar het merk, dat zich vooral richt op producten in het lagere prijssegment, om bekend staat. Het maakt tv’s, actioncam’s, beamers en andere randapparatuur dat het beste kan worden omschreven als functionele maar eenvoudige elektronica voor de kleine portemonnee.

Bijzettafel

© PXimport

Een stijlvolle bijzettafel met een ingebouwde speaker hoort daar niet direct bij. De AirTable kent drie poten, daarboven zit een vrij grote, ronde speaker die tevens dienstdoet als houten tafelblad. Hij weegt iets minder dan zes kilo en is met afmetingen van 41 x 41 x 64,5 cm best flink te noemen. Daarmee schept hij dus wat verwachtingen: van zo’n relatief groot apparaat mag je aannemen dat ‘ie meer dan voldoende ruimte heeft om tot goed geluid te komen, maar dat is helaas niet het geval. Het model kent vier 12 watt speakers en 2 stuks 20 watt tweeters, maar die komen samen nou niet echt tot een fijn dynamisch geluid. Het klinkt allemaal schel, blikkerig en vooral: goedkoop. Wel kan het apparaat hard. Heel hard. Moet je alleen wel het enorm schelle resultaat op de koop toe nemen. Voor audiopuristen is dit kunststuk een weinig geschikt, dus.

De AirTable lijkt vooral geschikt voor mensen die zich niet druk maken om kwaliteitsaudio

-

Dan is de vraag: voor wie dan wel? Nou, vermoedelijk een hoop mensen. Mensen die zich niet druk (willen) maken om kwaliteitsaudio, maar graag wel de vruchten van een uitgebreid en veelzijdig meubelstuk willen plukken. Want deze ietwat vreemde gadget fungeert niet alleen als bluetooth-speaker, maar biedt ook tal van andere opties. Zo kun je via 2 usb-aansluitingen je smartphone of tablet opladen (handig!) en kent hij een handsfree modus om draadloos te bellen.

© PXimport

Veelzijdig apparaat

Tel daarbij op dat hij een sterke 6600 mAh accu kent en je hebt feitelijk een compleet apparaat dat eigenlijk ideaal is om naast je bank te zetten. Al is het maar omdat hij, eenmaal opgeladen helemaal geen enkele kabel kent en dus een erg elegant alternatief voor logge speakers lijkt. Juist daarom is het zo jammer dat de geluidskwaliteit te wensen overlaat: je gaat de AirTable niet zo snel gebruiken als belangrijkste audiospeler, eerder als een soort van reserve-optie. Wat dat betreft lijkt een multiroom(set) van bijvoorbeeld Teufel, Sonos of Denon een (veel) betere keuze voor thuis.

© PXimport

Conclusie: de AirTable als bijzettafel?

Overigens fungeert de AirTable ook prima als bijzettafel. Kun je makkelijk je biertje, afstandsbediening en smartphone op kwijt. Maar om daar nu 199,99 euro voor te betalen? Dat is misschien een beetje teveel van het goede.

4,0

ONS OORDEEL

Salora AirTable

Pluspunten

Ideaal oplaadpunt voor smartphone

Veel aansluitingen

Stijlvol

Minpunten

Weinig dynamisch geluid

Gebrekkige bas

Conclusie

**Prijs:** € 199,- **Accu:** 6600 mAh **Connectiviteit:** Bluetooth 4.2, usb **Speakers:** 4 x 12 Watt speaker, 2 x 20 Watt tweeter **Extra's:** Led-indicatoren, handsfree-functie **Website:** [salora.nl](https://www.salora.nl/webshop/salora-airtable-aw/?gclid=CjwKCAjwg_fZBRAoEiwAppvp-ZDrRWfDNrhxembv_g8iecSZ5rG1MiU6m-y52R_yaseZV86BawGfnBoCOK8QAvD_BwE)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000