Everything -Zoeken op lichtsnelheid

© PXimport

Everything -Zoeken op lichtsnelheid

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 13 oktober 2016 - 06:44

Aangepast: 24 november 2022 - 12:10

Maikel Dijkhuizen

De zoekfunctie van Windows Verkenner heeft soms even tijd nodig om alle resultaten weer te geven. Vind je dat maar niks? Everything is een alternatieve zoekfunctie voor je Windows-machine. Dit kleinschalige programma indexeert alle bestanden op je pc en toont zeer snel relevante zoekresultaten.

Wie de website van Everything bezoekt, heeft de keuze tussen een Engelstalige en internationale versie. Helaas is er nog geen ondersteuning voor de Nederlandse taal, dus een Engelstalige installatie ligt dan voor de hand. Zodra de freeware opent, verschijnt er een ietwat basale gebruikersinterface zonder enige vorm van aankleding. Alle lokale mappen en bestanden van het systeem staan op alfabetische volgorde onder elkaar. Lees ook: De 15 beste freeware-tips van oktober.

Zoeken

De zoekfunctie spreekt voor zich. Gebruik het invoerveld bovenaan om een trefwoord te typen. Tijdens het tikken schotelt Everything al suggesties voor, waardoor je meestal niet het volledige woord hoeft in te voeren. Opvallend is de hoge snelheid waarmee deze freeware de resultaten presenteert. Het verschil met de ingebouwde zoekfunctie van Windows Verkenner is enorm. Bij uitgebreide zoekacties in Windows verschijnt er nog weleens een trage voortgangsbalk, maar daar heeft dit programma geen last van. Een minpunt is dat de freeware niet de inhoud van bestanden indexeert, dus je kunt alleen op bestandsnaam zoeken. Aangesloten usb-schijven en netwerkbronnen brengt de freeware wel in kaart, al dien je dat in de instellingen wel even aan te geven. Verder accepteert het programma alleen NTFS-partities.

Data wissen

Everything is ook prima geschikt om achtergebleven mappen en restbestanden van verwijderde software op te sporen. Na het de-installeren van programma’s blijven er namelijk nog veelvuldig restbestanden achter. De inhoud van de mappen verschijnt overigens niet binnen het programmavenster, want hiervoor wijkt Everything uit naar Windows Verkenner. Wel fijn is dat je de zoekresultaten onder andere kunt filteren op video’s, foto’s, muziek en documenten. De makers hebben ook een bètaversie vrijgegeven waarbij je de resultaten als pictogrammen kunt weergeven.

Conclusie

Doordat alle mappen en bestanden al in het overzicht aanwezig zijn, haalt Everything zeer snel zoekresultaten boven water. Verder kun je de resultaten filteren en nutteloze data verwijderen. Een volwaardige vervanger voor Windows Verkenner is Everything helaas niet, want je kunt de inhoud van mappen niet bekijken en geen nieuwe bestandslocaties toevoegen.

© CIDimport

7,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Zeer snel zoeken

Klein programma

Minpunten

Alleen bestands- en mapnamen

Geen Nederlandse versie

Karige vormgeving

Conclusie

Everything ---------- **Prijs** Gratis **Taal** Engels **OS** Windows XP/Vista/7/8/10 **Website** [www.voidtools.com](http://www.voidtools.com//)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000