Dit zijn de beste apps van september 2022

© PXimport

Dit zijn de beste apps van september 2022

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 6 september 2022 - 05:40

Aangepast: 25 november 2022 - 11:48

Justin Doornekamp

Computer!Totaal zet elke maand de beste apps voor Android en iOS voor je op een rij. Of ze nou superhandig zijn, een groot probleem oplossen of gewoon leuk zijn: dit zijn de beste apps van september.

Fortnite via Xbox Cloud Gaming

Apple en Epic Games hebben al lange tijd een conflict met elkaar en sindsdien is het spelletje Fortnite uit de App Store verwijderd. Niemand had kunnen raden dat Microsoft de oplossing zou hebben voor deze fans. Via de browser kun je nu Fortnite gratis spelen vanuit de cloud. Een Xbox Game Pass abonnement is niet nodig, maar wie hem afsluit, krijgt naast Fortnite ook nog toegang tot honderden andere games die allemaal direct vanuit de browser gespeeld kunnen worden. Het enige wat je hoeft te doen, is de website www.xbox.com/play openen.

Fortnite via Xbox Cloud Gaming

Besturingssysteem
Android, iOS
Prijs
Gratis
10Score100

Telegram X

Telegram X is een zijproject opgestart door de makers van Telegram. De app heeft alle kwaliteiten en functies van de reguliere Telegram-app, maar het grote verschil is dat het efficiënter en sneller werkt dan de originele app. 

Werkt de originele app dus niet vlot of kost het veel energie op jouw smartphone, dan is Telegram X mogelijk een alternatief. Met Telegram X kun je gewoon communiceren met de contacten die je op de originele app ook hebt.

Lees ook: Zo stap je over van WhatsApp naar Telegram

© CIDimport

Telegram X

Besturingssysteem
Android, iOS
Prijs
Gratis
9Score90

Action Blocks

Met Google Action Blocks kun je snelkoppelingen met specifieke taken maken en ze als tegels op het startscherm plaatsen. Hoewel de app is ontworpen om het voor mensen met cognitieve beperkingen eenvoudiger te maken om taken uit te voeren, zoals naar muziek luisteren of bellen, kan iedereen hem gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld een tegel maken die bepaalde apparaten in het huis uitschakelt, zonder dat je daarvoor tegen Google hoeft te praten.

Action Blocks

Besturingssysteem
Android
Prijs
Gratis
9Score90

Sofa: Downtime Organizer

© CIDimport

Ken je dat? Je krijgt van je collega tijdens de lunch een paar goede tips voor series, en ‘s avonds op de bank weet je de titels niet meer. 

Met Sofa: Downtime Organizer kun je ze gemakkelijk toevoegen aan je kijklijst. Naast series en films kun je in de app ook muziek, boeken, apps en zelfs je games-backlog kwijt. De volgende keer dat je de titel bent vergeten of even niet meer weet wat je wilt doen, open gewoon je Downtime Organizer.

Sofa: Downtime Organizer

Besturingssysteem
iOS
Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)
10Score100

Pepper.com

Bijna niemand krijgt tegenwoordig nog wekelijks reclamefolders binnen. Ben je toch iemand die graag de koopjes afstruint, probeer dan de Pepper.com-app eens. De mensen die de app gebruiken, houden elkaar op de hoogte van de beste aanbiedingen en geven vaak tips om sommige aanbiedingen nog goedkoper te krijgen. Van afgeprijsde computers en randapparatuur tot pakken wasmiddel. Het is zelfs mogelijk om voor je favoriete categorieën een prijsalarm in te stellen, zodat je bij een nieuwe aanbieding direct een melding krijgt.

Pepper.com

Besturingssysteem
Android, iOS
Prijs
Gratis
9Score90

BeReal

BeReal groeit enorm snel en kan weleens het nieuwe TikTok, Instagram of Snapchat worden. Gebruikers van BeReal krijgen elke dag op een ander tijdstip de melding om een momentopname te maken. Je hebt dan twee minuten de tijd om een foto te maken. De app legt het beeld vast met de camera’s aan de voor- en achterkant van je telefoon. 

Elke dag zie je je vrienden soms in de meest hilarische situaties. De een staat nog met shampoo in zijn haar onder de douche, de ander zit op het toilet en weer een ander staat schuilend voor de regen onder een afdakje. Alle foto’s worden zonder filters geschoten en dat maakt het dus helemaal ‘real’.

© CIDimport

BeReal

Besturingssysteem
Android, iOS
Prijs
Gratis
9Score90

Valuta+

Binnen de meeste Europese landen kun je betalen met de euro, maar reis je buiten de EU dan is het nog weleens lastig om de valuta’s om te rekenen. Met de app Valuta+ (ook voor Android) kun je in een oogwenk valuta omrekenen en zien of iets nou echt zo duur (of goedkoop) is als de prijs in de andere valuta doet vermoeden. Een onmisbare app als je op reis gaat naar een land waar je niet met euro’s kun betalen.

Valuta+

Besturingssysteem
Android, iOS
Prijs
Gratis
8Score80

Weather Underground

In Nederland hebben we de keuze uit heel wat weerapps, maar ze maken allemaal gebruik van dezelfde radargegevens van het KNMI. 

De app Weather Underground maakt naast de gegevens van het KNMI ook gebruik van aanvullende persoonlijke weerstations wereldwijd. Hierdoor is er veel meer informatie beschikbaar, waarmee een betrouwbare weersvoorspelling kan worden gedaan.

© CIDimport

Weather Undergroud

Besturingssysteem
Android, iOS
Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)
8Score80

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000