Mis niks van de Tour de France met deze 4 apps

© PXimport

Mis niks van de Tour de France met deze 4 apps

Software

Geplaatst: 25 juni 2021 - 08:28

Aangepast: 14 december 2022 - 10:24

Redactie

De Tour de France gaat zaterdag 26 juni van start in Brest en finisht op 18 juli op de Champs-Élysées in Parijs. Om op de hoogte te blijven van al het nieuws en actuele uitslagen en klassementen hebben we vier handige apps voor je op een rij gezet.

1. Officiële Tour de France-app

De officiële  Tour de France-app biedt voorafgaand aan de Tour al de belangrijkste informatie met betrekking tot etappes en renners. Per etappe is de route te zien en die is ook weergegeven in Google Maps. Daarnaast is er een tijdschema voor de etappe beschikbaar, achtergrondinformatie over de vertrek- en aankomstplaats en een overzicht van alle ploegen en renners die dit jaar deelnemen aan de Tour de France. Als de ronde van Frankrijk van start is gegaan zul je in de app alle actuele uitslagen en klassementen terug kunnen vinden. De officiële Tour de France-app is te gebruiken op zowel Android- als iOS-devices en is gratis.

© PXimport

2. Tour Tracker Grand Tours

Met deze app (iOS)kun je de etappes op de voet volgen en alle klassementen worden nauwkeurig voor je bijgehouden. De route van de etappe wordt in een kaart getoond. Daarnaast vind je een overzicht van alle renners per ploeg en van alle etappes van dit jaar. 

3. Eurosport

Eurosport heeft ook een app waarmee je op de hoogte kunt blijven van de resultaten van de Tour. De Eurosport-app is in het Engels, maar ook erg makkelijk te bedienen en geeft actuele informatie met betrekking tot een groot aantal sporten. Je vindt het 'Cycling'-gedeelte door op de drie streepjes linksboven in de app te drukken en onder 'Sports' zie je 'Cycling' staan. Hier geeft de app al het laatste wielren-nieuws en je kunt er ook live op de hoogte gehouden worden van de resultaten in de verschillende rondes. Daarnaast plaatst Eurosport ook actuele video's in de app. Om helemaal op de hoogte te blijven kun je ook alerts (notificaties) aanzetten per sport, competitie of zelfs teams. Door de notificatie voor de Tour de France aan te zetten houdt de app je op de hoogte van de resultaten. De Eurosport-app is te gebruiken op zowel Android- als iOS-devices.

© CIDimport

4. NOS

Als je geen televisie in de buurt hebt, kun je de Tour bij de NOS ook volgen via de (mobiele) site of via de gratis app voor iPhone, iPad, en Android. Binnen de app kun je een stream vinden die je naar de live-uitzending van de NOS stuurt en je de Tour live kunt volgen. In de app kun je al het nieuws, informatie en video's met betrekking tot wielrennen ook hier vinden door linksboven op de drie streepjes te drukken. In de NOS-app tik je daarna op 'Wijzigen' en dan op 'Wielrennen'. De NOS houdt je verder ook op de hoogte van de actuele uitslagen en klassementen. De app van de NOS is gratis.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000