3uTools - iOS eindelijk in toom met Windows

3uTools - iOS eindelijk in toom met Windows

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 7 december 2017 - 13:27

Aangepast: 24 november 2022 - 12:54

Toon van Daele

Wie zijn iPhone of iPad vanaf een Windows-pc wil beheren, kan moeilijk om het logge iTunes heen. Tenzij je 3uTools installeert! Met deze fraaie tool zijn ook heel wat beheertaken en optimalisaties mogelijk.

De installatie van 3uTools neemt slechts enkele ogenblikken in beslag en ook het koppelen van je iPhone of iPad aan de tool houdt weinig in. Als het goed is verschijnt even later een info-venster waarin je onder meer het model van de telefoon, de batterijstatus, het aantal oplaadbeurten, het imei- en serienummer, de verdeling van de opslagruimte en nog meer afleest.

Functies

Vanuit de overzichtelijke interface kun je meteen een hele reeks functies oproepen. Om er maar enkele te noemen: je kunt apps de-installeren, de lokale opslag bekijken, maar ook nieuwe apps via een ipa-bestand installeren. En foto’s, video’s, e-boeken, beltonen en muziekbestanden laten zich makkelijk importeren en exporteren.

Je krijgt tevens een overzicht van contactpersonen, notities, memo’s, bookmarks en kalenders en ook deze gegevens kun je tot op zekere hoogte beheren. Je kunt bijvoorbeeld je contacten ontdubbelen of een back-up van je notities maken. Een ingebouwde bestandsverkenner geeft je bovendien toegang tot de opslagruimte, met de mogelijkheid tot import en export evenals het creëren van nieuwe mappen.

Extra opties

We ontkomen er bij deze bespreking niet aan om veel functies op te sommen, want er kán zo veel. Zo kun je ook gericht naar nieuwe apps speuren en die installeren, althans wanneer je bereid bent je Apple-ID te koppelen. Er is tevens een uitgebreide collectie beltonen en schermachtergronden, inclusief zoekfunctie: ook die kun je makkelijk naar je apparaat importeren. En het gaat nog verder: achter de knop Toolbox schuilt een dik dozijn extra tools, zoals het back-uppen en herstellen van alle data, het comprimeren van afbeeldingen, het converteren van audio en video, het fullscreen bekijken van het iOS-scherm en het opruimen van overtollige data. Heb je twee apparaten gekoppeld, dan is het mogelijk data tussen beide uit te wisselen. En voor wie het risico niet schuwt, is er nog een optie om je iOS-apparaat van nieuwere of zelfs alternatieve firmware te voorzien, jailbreaken dus. Veel meer dan enkele muisklikken vergt zo’n operatie overigens niet.

Conclusie

3uTools is een gebruikersvriendelijke en uiterst veelzijdige tool om je iOS-apparaat ook zonder iTunes vanaf een Windows-pc te kunnen beheren, te optimaliseren en zelfs te flashen en te jailbreaken.

9,0

ONS OORDEEL

3uTools

Pluspunten

Gebruiksvriendelijk

Uitgebreide functieset

Minpunten

Jailbreak blijft een risico

Conclusie

**Taal** Engels **OS** Windows 7/8/10 **Website** [www.3u.com](http://www.3u.com/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000