Logitech Litra Glow - Zet jezelf in het zonnetje

© PXimport

Logitech Litra Glow - Zet jezelf in het zonnetje

Geplaatst: 27 februari 2022 - 13:15

Aangepast: 14 december 2022 - 10:05

Redactie

Voor YouTube-streamers, maar ook voor videovergadertijgers, is een goede belichting belangrijk om er niet zo ongezond en half zichtbaar uit te zien. Logitech biedt met de Litra Glow een betaalbare oplossing om jezelf in het zonnetje te zetten zonder dat je een zonnebril nodig hebt. We hebben 'm getest voor deze Litra Glow review.

De Litra Glow is erg doelmatig ontworpen en heeft weinig franje. Het is een plastic houder met een lampje op een draaibare kop die je makkelijk aan je monitor of laptopscherm kunt hangen. Door de universele statiefaansluiting kunt je de houder ook laten voor wat ie is en een (mini)statief gebruiken om de lamp te plaatsen.

In de praktijk merk je zeker dat je gezicht beter en gelijkmatiger wordt uitgelicht. Wel moet je er een beetje fatsoenlijk webcam bij hebben. Oudere laptops en webcams hebben wel een beetje baat bij het lampje, maar grotere verschillen zie je bij betere webcams met een hogere resolutie. 

Logitech Litra Glow bedienen

Achterop de lamp zitten de knoppen om hem harder en zachter te laten branden, aan- en uit te zetten en de kleurtemperatuur in te stellen. Je kunt kiezen uit vijf tinten van koelblauw tot wat geliger warmwit. Ook de felheid is in vijf stappen te regelen. Meer is er niet. 

 

© PXimport

De voeding gaat via een usb-c aansluiting. Bij de lamp zit een erg kort usb-a naar usb-c-kabeltje die je in je monitor of laptop kunt stoppen. Een ingebouwde accu zou een handig extraatje zijn, maar dat maakt hem weer duurder en zwaarder. 

Je kunt hem natuurlijk in een losse usb-voeding of powerbank stoppen, maar dan kun je de optionele software niet gebruiken. Die biedt dezelfde mogelijkheden als de knoppen achterop, plus de mogelijkheid om vooringestelde profielen activeren. Wel zo handig.

Door de gebruikte led-jes, diffuser en lenzen geeft de Litra Glow uniform en niet-verblindend licht.

© PXimport

Logitech Litra Glow - Zet jezelf in het zonnetje-15082296

© CIDimport

Niet verblindend

Heb je de lamp op zijn felst, dan lijkt het in het begin wel alsof dat slecht is voor je ogen. Doe je je ogen dicht dan zie je wel een lichte vlek maar volgens Logitech is de lamp veilig genoeg om de hele dag te streamen of videobellen. Na uren gebruik kreeg ik ook geen last van mijn ogen. Dankzij de TrueSoft-techniek is de kleurechtheid en -uniformiteit ook in orde. Niet zo belangrijk voor videobellers, maar wel voor streamers. 

Logitech Litra Glow - Zet jezelf in het zonnetje-15082296

© CIDimport

Conclusie

Voor relatief weinig geld heb je aan de Litra Glow een handig, breed inzetbaar lampje. Andere oplossingen zijn een stuk duurder en zeker voor videobellers is dit meer dan voldoende. Dankzij de simpele bediening kan het eigenlijk niet misgaan of tijdens de stream of het videobellen vastlopen of veranderen. En wie graag wat extra licht bij zijn werkplek wil hebben, zet hem gewoon de hele dag aan. 

8,0

Ons oordeel

Logitech Litra Glow

Pluspunten

Eenvoudige bediening

Helder lampje

Niet schadelijk voor je ogen

Minpunten

Kort kabeltje

Accu zou welkom zijn

Conclusie

**Adviesprijs** € 69,- **Kleurtemperatuurbereik** 2700K – 6500K **Helderheid** Maximaal 250 lumen **Gewicht** 177 gram **Aansluiting** Usb-c **Website** [www.logitech.com](https://www.logitech.com/nl-nl/products/lighting/litra-glow.946-000002.html)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000