Philips Hue-app verbeterd met mooier design en makkelijkere groeperingen

Philips komt met een nieuwe versie van zijn Hue-app, waarbij het design radicaal om wordt gegooid - op een goede manier. De app wordt een stuk duidelijker, met grotere secties om lampen te bedienen en waarbij het makkelijker wordt om lampen te groeperen.

De update wordt de komende dagen in de Play Store en de App Store uitgerold. Het gaat niet om een update van de bestaande app, maar om een compleet nieuwe - Philips' manier om aan te geven hoe radicaal anders de app is.
 

Makkelijker navigeren

Eerlijk is eerlijk, de app heeft inderdaad een opvallend nieuw uiterlijk. Dat mocht ook wel, als je kijkt naar de oude app die nogal achterhaald bleek. De meest opvallende nieuwe feature is een grote ronde cirkel waarin de helderheid en eventueel de kleur van een lamp kan worden ingesteld. Ook zijn de meeste knoppen groter gemaakt zodat het makkelijker is om te navigeren.
 

Lampen groeperen

Daarnaast heeft Philips de app een aantal nieuwe features gegeven, en belangrijker nog, bestaande features zijn duidelijker naar voren gebracht. Zo is het nu makkelijker om meerdere lampen samen te groeperen en daar een scène aan te hangen, zodat je met één druk op de knop het licht in je woonkamer aan kan zetten en dat in je slaapkamer uit.

Die functie zat ook al in de oude app, maar was bijna niet te vinden. Dat is ook het geval met de timers, die dit keer makkelijker zijn in te stellen. Nieuw is dat de timers nu ook kunnen instellen op welk moment ze van kleur veranderen of wanneer de helderheid wordt aangepast.
 

Gen 2

De apps zijn in de Play Store en App Store te vinden onder de naam "Philips Hue Gen 2". De huidige app krijgt met de nieuwe update een grijs icoontje waarmee je wordt gewezen op de verbeterde app. Voorlopig blijft de oorspronkelijke app gewoon nog werken.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000