Google's teddybeer houdt je in de gaten

© CIDimport

Google's teddybeer houdt je in de gaten

Alarmsystemen

Geplaatst: 25 mei 2015 - 06:02

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:29

Redactie

Google heeft een patent aangevraagd voor slimme knuffels, die voorzien zijn van camera's en microfoons. De bedoeling is dat je er andere apparaten in je huishouden mee aan kan sturen.

Een beetje ongemakkelijk klinkt het wel. De teddybeer 'weet wie er in de kamer is' en komt tot leven zodra hij wordt aangesproken. Via gezichtsherkenning maakt het knuffelbeest vervolgens oogcontact en kan hij terugpraten. Hij kan verveeld kijken, en verrast of nieuwsgierig zijn. Zo kan hij zijn wenkbrauwen fronsen, met zijn voeten stampen of aan zijn hoofd krabben.

Uiteraard is de beer verbonden met internet. Dat is nodig om hem verbinding te laten maken met je andere slimme apparaten, zoals je verlichting, je thermostaat of simpelweg je mediaspelers. Google heeft daarbij voor een knuffel gekozen omdat het bedrijf hoopt daarmee de instapdrempel voor dergelijke gadgets te verlagen. "Personen van alle leeftijden kunnen dit aantrekkelijker vinden dan traditionelere interfaces," aldus de zoekgigant. Een verbonden huishouden wordt er toegankelijker mee gemaakt.

Verzet

Of Google de slimme teddybeer op de markt gaat brengen, is nog alles behalve zeker. Google zou vrijwel zeker op verzet stuiten. Toen Mattel dit jaar een soortgelijk product uitgaf in de vorm van Hello Barbie, waren veel ouders bezorgd over de privacy van hun kinderen. Ondanks de protesten is de speelgoedfabrikant wel van plan de terugpratende internet-Barbie gewoon in de winkel te leggen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000