Google Glass Enterprise Edition: slimme bril herboren op de werkvloer

Google Glass is een van de grootste technologische flops van de afgelopen jaren, maar de slimme bril heeft nu toch een plek gevonden waar hij het beste tot zijn recht komt: op de werkvloer. Google-zusterbedrijf X doet de Google Glass Enterprise Edition uit de doeken.

De afgelopen tijd werkten verschillende bedrijven al met de vernieuwde Google Glass, met name in de logistiek. De bril toont bijvoorbeeld instructies als een visuele laag over de echte wereld, waardoor werknemers beide handen kunnen vrijhouden.

Bij DHL worden pakketjes sneller gevonden om ze in de juiste containers te plaatsen, waardoor dit onderdeel van het bedrijf 15 procent efficiënter werkt. Doktoren van Dignity Health gebruiken de camera-mogelijkheden om gesprekken met patiënten op te nemen, zodat ze tijdens het gesprek niet constant in de papieren zitten. En bij Volkswagen worden auto-onderdelen sneller gevonden, omdat Google Glass ze snel kan identificeren.

Wat is er nieuw?

Al meer dan 50 bedrijven werken inmiddels met Google Glass EE, en vanaf heden kunnen meer partners zich bij het programma aansluiten. De bril is voorzien van een snellere processor die minder heet wordt, en ook de accuduur is verlengd. De camera heeft een hogere resolutie en toont nu met een rood lampje aan dat er mee gefilmd wordt - iets wat bij de vorige Glass niet zo was, en mede daardoor ontstonden veel zorgen rondom privacy.

Daarnaast is de Glass-module nu volledig los te koppelen van het frame, zodat deze ook te integreren is met bijvoorbeeld veiligheidsbrillen. Ook makkelijk voor mensen die zelf al een bril dragen en zo niet met een dubbele bril op hoeven te lopen. Bedrijven betalen zo'n 1500 dollar per bril.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000