Eindelijk tweestapsverificatie voor Nest-apparaten

De beveiliging van internet-of-thing-apparaten staat op de tocht. Nest neemt nu het voortouw door - eindelijk - tweestapsverificatie uit te rollen voor zijn camera's en thermostaten.

In de vernieuwde Nest-app staat de optie wel standaard uit. Om het aan te zetten, ga je naar Account > Account beheren > Accountbeveiliging. Zet daar Verificatie in twee stappen op Aan.

Omdat via de app camera's en thermostaten op afstand te bedienen zijn, raden we dit uiteraard van harte aan.

© CIDimport

Verantwoordelijkheid

Dat het op security-gebied niet al te best gesteld is wat betreft domotica, is al langer bekend. PCM sprak over dit fenomeen met Intel op de Mobile World Congress. Volgens het bedrijf ligt de verantwoordelijkheid niet alleen bij de fabrikanten van dergelijke producten, maar ook bij de consument zelf. Die moet bijvoorbeeld geen genoegen nemen met een standaard wachtwoord, maar zelf iets beters verzinnen en instellen.

Aan de andere kant moeten de mogelijkheden er vanuit de fabrikant natuurlijk wel zijn. En daarom is het prettig dat Nest hierin het voortouw neemt, met name omdat het een van de bekendste IoT-merken van het moment is.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000