Offline gebieden Google Maps op te slaan op sd-kaart

Voor smartphones met een geringe hoeveelheid interne opslagruimte komt Google met een belangrijke update voor zijn navigatiedienst Maps: de optie om offline gebieden op een sd-kaart op te slaan.

Zodra je een gebied opslaat voor offline gebruik, krijg je van Google de optie de data op een sd-kaartje te parkeren. De optie lijkt alleen tevoorschijn te komen als er ook daadwerkelijk een sd-kaartje in het toestel gedetecteerd wordt. 

Google maakt de nieuwe functie vandaag bekend en is ook al de uitrol gestart. Om offline te navigeren, moet het gebied eerst (bij voorkeur thuis) gedownload worden. Zo'n digitale kaart werd tot op heden bewaard op de interne opslag van een smartphone.

Deze digitale kaarten kunnen echter veel ruimte in beslag nemen, als je nagaat dat één stad bijvoorbeeld al snel zwaarder weegt dan 1 GB. Op telefoons met weinig interne opslag, kan dat een probleem zijn.

Wifi only

De nieuwe optie valt samen met een 'Alleen wifi'-modus. Zodra deze in het instellingenmenu is ingeschakeld, navigeert Google Maps alleen nog via kaarten die offline opgeslagen staan.

Dat kan met name in het buitenland schelen, waar de kosten voor mobiel internet hoger zijn. Google zegt erbij dat er alsnog wel een beetje data verstookt wordt, maar dat het in elk geval wel een stuk moet schelen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000