Nokia's Here Maps gaat zelfrijdende auto's aandrijven

Na maanden van speculatie is de kogel door de kerk: autofabrikanten Audi, BMW en Daimler nemen de kaartendienst Here over van Nokia. De technologie moet onder andere gebruikt worden in zelfrijdende auto's.

Nokia spreekt over een 'locatiecloud,' die wordt opgebouwd uit de verzamelde data van voertuigen, slimme devices en wegennetwerken. Deze moet ten grondslag liggen aan 'real-time, voorspellende en gepersonaliseerde locatiediensten'.

Zelfrijdende voertuigen worden daarbij specifiek genoemd. Deze gebruiken de data om hun eigen routes uit te kunnen stippelen. Audi, BMW en Daimler willen dit overigens niet voor zichzelf houden, maar de techniek ook met andere autofabrikanten delen.

Roerige tijden

Met de overname is een bedrag van 2,8 miljoen euro gemoed. Het zijn roerige tijden bij Nokia, dat inmiddels nauwelijks nog een speler is op de markt voor mobieltjes. Het Finse bedrijf investeert in uiteenlopende projecten, zoals ook de virtual reality camera Ozo.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000