Google Maps luistert voortaan naar OK Google-stemcommando's

Google Maps krijgt er spoedig een rits stemcommando's bij die in het teken staan van handsfree rijden. De frase 'OK Google' is daarbij van belang.

De nieuwe stemcommando's werken namelijk pas zodra je al aan het rijden/navigeren bent. Om vervolgens bijvoorbeeld een tankstation in de buurt te vinden, hoef je niet eens meer naar het toestel te kijken. Zodra je 'OK Google' zegt, spitst de dienst zijn oren en kun je o.a. je route aanpassen of verkeersinformatie opvragen met je stem.

Uitzetten

Ook kun je vragen hoe laat je aankomt, hoe lang het nog duurt voor je van richting moet veranderen, en hoe de straat waarop je rijdt heet. De Maps-app krijgt er hiervoor een apart instellingenmenu bij, het 'OK Google decection-menu.' Je kunt er hier ook voor kiezen om de functie helemaal uit te schakelen. In Nederland lijkt de functie nog niet actief.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000