'Driving Mode' Google Maps weet al waar je heen wil

Google heeft een nieuwe functie toegevoegd aan zijn kaartendienst Google Maps. Als je wilt, hoef je voortaan niet zelf meer een bestemming in te voeren. Google weet namelijkal waar je heen wilt en start automatisch de navigatie.

De zogeheten 'Driving Mode' weet dit op basis van je locatie en de routes die je in het verleden al hebt gereden. Op die manier kan de app voorspellen waar je waarschijnlijk heen gaat en krijg je realtime verkeersinformatie voorgeschoteld.

De functie is nog niet voor iedereen beschikbaar - je hebt er Maps-versie 9.19 voor nodig, die langzaam wordt uitgerold. Volgens Android Police (die het ontdekte) is de modus op het moment ook nogal lastig in te schakelen.

Features

Overigens krijg je met de nieuwste versie ook andere features, waaronder de mogelijkheid de audio te dempen vanuit het kaartenscherm zelf. Daarvoor is nu nog een extra swipe nodig, omdat het onhandig genoeg in menu's weggestopt zit.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000