Google Maps laat je spoedig kaarten downloaden voor offline gebruik

Google maakt bekend dat je binnenkort kaarten kan downloaden voor offline gebruik. Zo kun je blijven navigeren, ook wanneer je geen (of slechte) verbinding hebt.

Eerder kon je kaarten offline alleen bekijken. Voor het bepalen van een route bleef internet vereist. Dat is straks niet meer zo.

In de app van Google Maps vind je een nieuwe downloadknop, waarna je kan bepalen welk gebied je offline beschikbaar wilt hebben. Google zegt je er gelijk bij hoeveel MB data dat kost.

Verkeersinformatie

Niet alleen routes zijn offline beschikbaar, ook contactinformatie/openingstijden van restaurants of winkels wordt opgeslagen. Actuele verkeersinformatie is wel enkel online mogelijk. Maps gaat automatisch weer in de online modus, zodra dat kan.

De functie komt eerst uit voor Android, waarvan de uitrol inmiddels is gestart. Later volgt het downloaden van offline kaarten ook voor iOS.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000