Tien zakelijke EV’s met een hoge actieradius in 2024

© Polestar

Tien zakelijke EV’s met een hoge actieradius in 2024

Geplaatst: 20 mei 2024 - 12:04

Ivo Pakvis

Welke elektrische auto's hebben in 2024 een hoge actieradius en zijn dus bij uitstek geschikt als lease-auto voor zakelijk gebruik? We zetten tien EV's op een rij die op één volle accu moeiteloos het hele land doorkruisen.

Download nu GRATIS het EV Duurtest-rapport 2024!

In het EV Duurtest-rapport zijn nieuwe elektrische auto's door verschillende consumenten getest. Alle resultaten vind je terug in dit digitale rapport. Door het invullen van je naam en e-mailadres meld je je aan voor ontvangst van het Kieskeurig EV Duurtest-rapport. Tevens ben je ingeschreven voor de Kieskeurig.nl EV-nieuwsbrief.

Zakelijk rijden betekent veel kilometers maken. Lease je een elektrische auto, dan blijft de wens om veel kilometers te maken overeind, maar zul je moeten letten op de actieradius van je auto. Het liefst sta je niet om de 300 kilometer een halfuur of langer stil bij een laadpunt, dus je wilt een auto leasen met een beetje knappe actieradius. Om je op weg te helpen, zetten we tien uitstekende zakelijke EV’s op een rij, die beschikken over een actieradius die hoog genoeg is om je lang onderweg te houden.

Waarom juist deze tien EV's?

Bij het kiezen van deze tien EV’s hebben we niet simpelweg gekozen voor de elektrische auto’s met de hoogste actieradius. Die lijstjes worden namelijk aangevoerd door modellen die voor de gemiddelde zakelijke rijder veel te hoog gegrepen zijn. Natuurlijk is de actieradius van de Lucid Air (meer dan 800 kilometer) of die van de Mercedes-Benz EQS (bijna 750 kilometer) erg indrukwekkend, maar deze auto’s kosten een klein fortuin. Om het enigszins bereikbaar te houden, richten we ons op de meer populaire EV’s die momenteel op de markt zijn en lichten we de modellen uit met de beste actieradius.

Tesla Model 3 Long Range (678 kilometer)

De Longe Range-uitvoering van de auto die in 2022 gold als het bestverkochte model in Europa, kan volgens Tesla zelf 678 kilometer rijden op een volle accu. De Model 3 komt in meerdere variaties, waaronder een Performance-versie, maar de Long Range-variant komt het verst. En wil je opladen aan de snellader? In 18 minuten is de accu gevuld van 20 naar 80 procent. Tesla mag dan veel concurrentie hebben gekregen uit Europese en Aziatische hoek, ze hebben dit spelletje nog altijd uitstekend onder de knie.

Tesla Model 3 (2023)

© Irwin Versteegh

Tesla Model 3

Tesla Model S Long Range (652 kilometer)

Hij is wel duurder dan de Model 3, maar met zo’n actieradius kunnen we de Tesla Model S Long Range niet onderbelicht laten. De Model S is de grote broer van de Model 3 en de auto waarmee de Tesla-hype in vroeger jaren begon. Met de Long Range kom je bijzonder ver op een volle accu en het opladen van 20 naar 80 procent gaat in een heel behoorlijke 23 minuten.

Polestar 2 Longe Range Single Motor (635 kilometer)

De Polestar 2 is een fraaie, minimalistisch ogende SUV met Chinees/Zweedse roots. Het merk kenmerkt zich door het bouwen van strak vormgegeven EV’s, die beschikken over fraaie staaltjes techniek. En met de Longe Range Single Motor kom je ook nog eens bijzonder ver op een vol accupakket, Met een actieradius van 635 kilometer is er weinig dat de Polestar 2 niet kan berijden in Nederland. Wil je meer vermogen, dan kies je de Dual Motor. Houd er wel rekening mee dat deze variant een actieradius heeft van 592 kilometer. Minder dan de Single Motor, maar nog altijd goed voor een plekje tussen deze tien lease-auto's. Het opladen van 20 naar 80 procent aan de snellader doet-ie in 23 minuten.

Review Polestar 2 (2024)

© Polestar

Polestar 2

BMW i4 eDrive40 (590 kilometer)

BMW is een merk dat bij de zakelijke leaserijder zeer bekend in de oren zal klinken. De BMW i4 is de elektrische uitvoering van de BMW 4-serie en dus een zeer geschikte zakelijke auto. Met zijn luxe interieur en onberispelijke afwerking is dit een auto waarin kilometers maken nooit als een straf aanvoelt. En met een actieradius van 590 kilometer en snelladen van 20 naar 80 procent in 23 minuten zit het technisch allemaal bijzonder goed in elkaar.

Volvo EX40 Single Motor Extended Range Plus (575 kilometer)

De Volvo EX40 is de nieuwe naam van de Volvo XC40, een auto die in recente jaren uitgroeide tot een favoriet bij menig zakelijk rijder. De strakke vormgeving, gecombineerd met de gebruikelijke Volvo-kwaliteit, maakt van deze compacte cross-over een zeer complete auto. En met de Extended Range Plus-uitvoering kom je ook nog eens een heel eind op een volle accu. 575 kilometer is ronduit indrukwekkend, net als het trekvermogen van maar liefst 1800 kilogram. Sta je bij de snellader, dan laad je de accu in 23 minuten op van 20 naar 80 procent. 

BYD Seal RWD (570 kilometer)

De BYD (Build Your Dreams) Seal is een fraaie vijfdeurs-sportback, die met samengeknepen ogen wel iets weg heeft van de Tesla Model S. De Chinese fabrikant BYD heeft meerdere modellen in het segment, maar de Seal is voor de zakelijke rijder een zeer aantrekkelijke keuze, mede dankzij zijn actieradius van 570 kilometer. Opladen aan de snellader van 20 naar 80 procent gaat in 32 minuten. Een slag langer dan bij de Tesla, maar dan drink je maar een extra kop koffie bij het laadstation. Kies overigens wel voor de RWD; de AWD is duurder, krachtiger en komt 50 kilometer minder ver.

Volkswagen ID.3 Pro S (559 kilometer)

Het elektrische alternatief voor de Volkswagen Golf is een leasewagen bij uitstek en zeer geschikt voor de zakelijke markt. Het Duitse Volkswagen heeft een hele vloot elektrische auto’s op de markt gebracht, met de ID.3 als de opvolger van de Volkswagen e-Golf. Deze compacte hatchback heeft als de Pro S een indrukwekkende actieradius en laadt in 38 minuten op van 20 naar 80 procent. Dat laatste is niet heel bijzonder, maar de actieradius maakt een hoop goed.

Review Volkswagen ID.3 - Foto: © Igor Stuifzand (ID.nl)

© Igor Stuifzand | ID.nl

Volkswagen ID.3

Hyundai IONIQ 6 77.4 kWh (545 kilometer)

Hyundai is een merk dat de elektrische auto volledig heeft omarmd, en met een actieradius van 545 kilometer voor de variant met een accupakket van 77,4 kWh hoef je niet bang te zijn dat je auto snel aan de beademing moet. De IONIQ 6 kenmerkt zich door zijn aerodynamische vorm, iets wat aanzienlijk bijdraagt aan die ferme actieradius. Snelladen van 20 naar 80 procent gaat in 19 minuten. De vierwielaangedreven AWD-uitvoering is een slag krachtiger, maar komt ook iets minder ver op een volle accu, juist vanwege dat extra vermogen.

Hyundai ioniq 6

© Hyundai

Hyundai Ioniq 6

Volkswagen ID.5 en ID.4 Pro (534 kilometer)

Nog een Volkswagen in dit rijtje. De Volkswagen ID.5 is een SUV en zodoende een slag groter dan de ID.3. Hij is technisch gelijk aan de ID.4, maar heeft die coupé-uitstraling die tegenwoordig zo populair is. Die vorm is iets aerodynamischer, dus is de actieradius van de ID.5 iets groter dan die van de ID.4. Met 534 om 528 kilometer is het echter lood om oud ijzer. Net zoals bij de ID.3 is het snelladen minder indrukwekkend dan bij enkele Amerikaanse en Aziatische concurrenten: in 35 minuten ga je van 20 naar 80 procent.

Kia EV6 77.4 kWh Plus Advanced (528 kilometer)

De Kia EV6 is een fraai ogende SUV van Zuid-Koreaanse makelij en een populaire EV op de zakelijke markt. Deze EV6 is de kleine broer van de enorme Kia EV9 en onderdeel van de elektrische EV-lijn, die in de komende jaren nog verder wordt uitgebreid. De 77.4 kWh Plus Advanced-uitvoering is niet de krachtigste van de EV6-familie, maar wel de variant die het verst komt op een volle accu. En de snellaadtijd van 18 minuten van 20 naar 80 procent is minstens zo netjes.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten