BMW i4 zet in verfijnde vorm de puntjes (niet) op de 'i'

© BMW Group

BMW i4 zet in verfijnde vorm de puntjes (niet) op de 'i'

Geplaatst: 30 april 2024 - 12:49

Aangepast: 30 april 2024 - 12:58

Igor Stuifzand

BMW heeft zijn elektrische middenklasser i4 verbeterd. Uiterlijk verandert er weinig aan de stijlvolle ‘fastback’, onderhuids is meer nieuws te vinden. Er wordt een vierde vermogensvariant aan de reeks toegevoegd, met 401 pk en vierwielaandrijving.

Vernieuwde BMW i4 (2024)

© BMW Group

Download nu GRATIS het EV Duurtest-rapport 2024!

In het EV Duurtest-rapport zijn nieuwe elektrische auto's door verschillende consumenten getest. Alle resultaten vind je terug in dit digitale rapport. Door het invullen van je naam en e-mailadres meld je je aan voor ontvangst van het Kieskeurig EV Duurtest-rapport. Tevens ben je ingeschreven voor de Kieskeurig.nl EV-nieuwsbrief.

Inmiddels plakt BMW het elektrische i-label op een groot aantal verschillende modellen. Met uitzondering van de iX zijn alle EV’s van het Duitse merk afgeleid van auto’s die óók met benzine- en dieselmotor worden aangeboden. De i4 is op zijn beurt gebaseerd op de 4-Serie Gran Coupé, een middenklasser met een elegante lijnvoering, bedoeld voor klanten die de 3-Serie te gewoontjes vinden.

Vernieuwde BMW i4 (2024)

© BMW Group

De BMW i4 – en dus ook de 4-Serie Gran Coupé – kreeg bij zijn onthulling in 2021 niet meteen de handen op elkaar. De twee grote, ver naar beneden doorgetrokken ‘nieren’ in de neus waren op z’n zachtst gezegd ‘een beetje wennen’ … Voor veel klanten een doorn in het oog. BMW achtte de tijd nu rijp om de i4 en 4-Serie Gran Coupé een update te geven. Daarbij zijn die grote nieren echter ongemoeid gebleven.

Vernieuwde BMW i4 (2024)

© BMW Group

De vernieuwde BMW i4 is herkenbaar aan zijn koplampen. De daarin geïntegreerde units voor de dagrijverlichting liepen eerst nog in een C-vorm rond de schijnwerpers, in hun nieuwe vorm staan ze ernaast, als subtiele letters ‘i’ – zonder punt erboven. Wanneer je de i4 bestelt met het optionele Comfort Access, word je bij het naderen van de auto onthaald door een spectaculaire lichtshow.

Vernieuwde BMW i4 (2024)

© BMW Group

Aan boord van de i4 is eveneens meer sprake van verfijning dat van een complete metamorfose. Rond de luchtroosters is nu een streepje led-licht te zien, terwijl nieuwe bekledingsoorten het interieur verder opfrissen. Uiteraard heeft BMW ook gekeken naar de software van het infotainment- en bedieningssysteem, en die waar nodig aangepast.

Vernieuwde BMW i4 (2024)

© BMW Group

Ontdek jouw ideale elektrische auto

Vergelijk en vind de beste deals op Kieskeurig.nl!

Het belangrijkste nieuws is onder het plaatwerk van de BMW i4 te vinden. Dat wil zeggen: als we specifiek kijken naar de i4 xDrive40. Deze motorvariant is nu naast de bestaande drie versies aan het programma toegevoegd. Twee elektromotoren zorgen voor een gecombineerd vermogen van 401 pk en een maximum koppel van 600 Nm.

Gebruikmakend van het zelfde 80,7kWh-batterijpakket als de i4 eDrive40 (340 pk) en i4 M50 (544 pk) met vierwielaandrijving, legt de i4 xDrive40 een afstand van 548 kilometer op een volle acculading af. De i4 eDrive40 met enkel achterwielaandrijving haalt 600 kilometer uit een volle batterij.

Vernieuwde BMW i4 (2024)

© BMW Group

De basisversie van de i4 blijft als vanouds de eDrive35. Deze versie beschikt over een iets kleinere batterij, met een capaciteit van 68 kWh. Hij heeft een actieradius van maximaal 483 kilometer. BMW heeft de prijzen van de verbeterde i4 nog niet bekend gemaakt. Naar verwachting maakt de auto in juli zijn opwachting bij de BMW-dealer. Kort daarna gaat de autoredactie van ID.nl een weekje rijden met de vernieuwde i4.

Vernieuwde BMW i4 (2024)

© BMW Group

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten