Zo werkt Facebook Instant Articles op je iPhone

© PXimport

Zo werkt Facebook Instant Articles op je iPhone

Geplaatst: 8 december 2015 - 09:22

Aangepast: 14 december 2022 - 15:07

Jelle Peterse

Facebook Instant Articles laat je artikelen lezen in de Facebook app, zonder daarbij naar de website of Safari te gaan. Hier leggen we uit hoe het werkt en hoe je er gebruik van kunt maken op je iPhone.

Facebook Instant Articles is de nieuwsfunctie van Facebook en is nu ook beschikbaar in Nederland. Websites van onder andere Nu.nl, Metro en de NOS doen mee, wat wil zeggen dat ze hun artikelen publiceren via de servers van Facebook in plaats van een link naar het artikel te plaatsen. Hier leggen we uit hoe het werkt er wat de voordelen zijn. Lees ook: 10 tips voor een veilig gebruik van social media.

In andere landen, waaronder uiteraard de Verenigde Staten, is het nieuwsfunctie al langer beschikbaar. Via de app van Facebook kunnen gebruikers nu ook in Nederland gebruik maken van Instant Articles, omdat Nederlandse websites het zijn gaan ondersteunen.

Hoe werkt Instant Articles?

Om van de functie gebruik te maken heb je uiteraard een Facebook account en de app op je smartphone nodig. Als je door je tijdlijn scrollt, zijn Instant Articles te herkennen aan een klein wit bliksempje in de rechter bovenhoek van het artikel. Als je op zo'n artikel tikt, opent het artikel in de Facebook app als Instant Article.

Op de Nederlandse pagina's van onder andere de Telegraaf, NOS, Nu.nl, Metro en RTL Nieuws zijn deze artikelen nog schaars, omdat deze de nieuwsfunctie nog niet zo lang ondersteunen. Dit zal in de toekomst opgelost zijn als de sites meer en meer artikelen via Instant Articles publiceren.

 

© PXimport

Facebook Instant Articles herken je aan het witte bliksempje rechtsboven.

Wat zijn de voordelen?

Instant Articles laden al - net als video's - als je door je tijdlijn scrollt. Hierdoor openen ze vrijwel direct als je erop tikt, zonder dat je hoeft te wachten tot alles geladen is. Je kunt dus meteen beginnen met lezen. Een ander voordeel is dat de artikelen prachtig zijn vormgegeven, met veel ruimte voor grote foto's en veel videomateriaal.

Voor de sites zelf is het grootste voordeel dat ze zelf alle inkomsten en bezoekcijfers houden, en advertenties kunnen plaatsen zoals ze ook op de 'normale' website doen. De sites hoeven dus weinig te doen om van de functie gebruik te maken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten