Zo voeg je apparaten toe aan Google Assistent

Voordat je je slimme apparaten in huis kunt bedienen met je stem via de Google Assistent, dien je ze eerst toe te voegen. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet.

Wanneer je slimme apparaten in huis haalt en ze volledig hebt geïnstalleerd, dan is er vaak nog één ding dat je kunt doen: de apparaten toevoegen aan de Google Assistent. Als dit niet doet, dan kun je ze niet met je stem bedienen. Apparaten toevoegen aan de populaire stemassistent kan op twee manieren: via de Google Assistent, maar ook via de Google Home-applicatie. Op Android is de persoonlijke assistent vaak al aanwezig; iOS-gebruikers dienen de app nog te downloaden.

Google Assistent of Google Home

Als eerste moet je er natuurlijk voor zorgen dat je de app downloadt voor je iPhone of iPad. Mocht je veel smarthomeapparaten in huis hebben, met ondersteuning voor de Google Assistent, dan kunnen we aanraden deze app te gebruiken. Na het openen van de app zie je bovenin de knop Toevoegen staan. Dat is de knop met het grote plusteken in beeld. Of je het nu via de Assistent of de Home-app doet, de stappen die erop volgen zijn helemaal hetzelfde.

© PXimport

Apparaten toevoegen

Je krijgt nu twee opties in beeld: Nieuwe apparaten in huis instellen en Heb je al iets ingesteld?. Het verschilt per apparaat welke optie je nu moet kiezen. Over het algemeen werken Google Home-speakers en andere Google Cast-apparaten met de eerste optie, terwijl je bijvoorbeeld voor je Philips Hue-lampen en TP-Link-producten bij optie twee moet zijn. In beide gevallen zal de Google Home-app of de Google Assistent je stapsgewijs met het installeren van de producten helpen.

Er zijn wel voorwaarden voor het instellen van de slimme producten. Zo moet je Google altijd toegang geven tot het account dat je gebruikt voor het slimme apparaat (bijvoorbeeld je profiel van Tado of Lifx). Je dient namelijk je account te koppelen aan de Google Assistent. Wil je dit liever niet, dan is het helaas niet mogelijk het smarthomeproduct te koppelen. Wil je het account ontkoppelen, dan ga je wederom naar Heb je al iets ingesteld? en tap je op het account dat je wil verwijderen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000