Zo stel je een andere launcher in op je Huawei-smartphone

© PXimport

Zo stel je een andere launcher in op je Huawei-smartphone

Smartphone & tablet

Geplaatst: 7 oktober 2016 - 03:20

Aangepast: 24 november 2022 - 12:09

Joris Peterse

Huawei maakt prachtige smartphones, die vaak aantrekkelijk geprijsd zijn. Nadeel is dat de Android-skin die over Huawei- en Honor-toestellen niet echt lekker werkt. Bovendien maakt Huawei het je lastig om een alternatieve skin als Nova Launcher of Google Now Launcher te installeren. Maar het is wel mogelijk.

Met Emotion UI laat Huawei het Android-besturingssysteem erg lijken op iOS. Er is geen applicatieoverzicht, maar ook het instellingenmenu is onoverzichtelijk. Het maakt een overstap van iOS naar Android minder moeilijk, maar als je een beetje gewend bent om met Android te werken is het erg beperkend. Bovendien heeft Huawei tot op het bot aan Android lopen sleutelen, zodat alternatieve launchers zoals Nova Launcher en Google Now Launcher, die je toestel weer het uiterlijk van Android geven, niet lijken te werken. Na de installatie blijft Emotion UI opduiken. Lees ook: Huawei P9 is nét geen toptoestel.

Om alsnog een alternatieve launcher in te stellen ga je als volgt te werk: zorg ten eerste dat je de launcher die je wilt gebruiken geïnstalleerd hebt. Normaalgesproken krijg je nu als je op de home-knop drukt de vraag of je je oude launcher standaard wilt gebruiken, of de nieuwe. Maar op je Huawei- en Honor-smartphone gebeurt er niks.

© CIDimport

© CIDimport

Instellingen in

Duik nu de instellingen in. Ga naar Apps en druk beneden op het tandwieltje (Geavanceerd). Kies Lanceren / beginnen en selecteer hier de launcher die je wilt gebruiken. Je krijgt vervolgens een melding voorgeschoteld dat een alternatieve launcher slecht kan zijn voor je accu en dataverbruik en mogelijk zelfs onveilig is. Laat je hierdoor niet misleiden en druk op Wijzigen. Nu is je alternatieve launcher de standaardlauncher. Let echter wel op dat wanneer je nog een andere launcher installeert, je toestel Emotion UI gelijk weer terugzet als standaard.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000