Zo reset je de Google Home, Nest Mini en Nest Hub

© PXimport

Zo reset je de Google Home, Nest Mini en Nest Hub

Smartphone & tablet

Geplaatst: 13 februari 2020 - 15:02

Aangepast: 25 november 2022 - 08:35

Wesley Akkerman

Als je thuis een Google Home, Nest Mini of Nest Hub hebt staan en je wil ervan af, dan doe je er goed aan de speaker of smart display te resetten. Je brengt hem dan terug naar de fabrieksinstellingen. Dat is handig, zodat niet iemand anders toch ongevraagd aan de haal gaat met je gegevens. Met slimme apparaten in het algemeen is het goed om al je digitale sporen te wissen, dus dat geldt ook gewoon voor slimme speakers en schermen. Per product moet je hiervoor andere handelingen verrichten en die nemen we hieronder met je door.

We beginnen bij de Google Home en gaan daarna door met de Google Nest Mini en vervolgens de Google Nest Hub. Mocht je dus één van deze producten hebben, dan weet je waar je kunt kijken.

Google Home-speaker

De Google Home-speaker is al een paar jaar te koop in Nederland. De kans is groot dat mensen met interesse in smarthome of stemassistenten deze speaker destijds in huis gehaald hebben, waardoor de kans net zo groot is dat je er inmiddels al jaren eentje hebt staan. Mocht je de speaker willen inruilen voor een andere of hem gewoon weg doen, dan hoef je slechts één handeling te verrichten. Achterop tref je een microfoonknop aan. Wanneer je die voor vijftien seconden ingedrukt houdt, dan geeft de Google Assistent op een gegeven moment dat de operatie geslaagd is.

Google Nest Mini (en Google Home Mini)

Ondanks het feit dat beide producten in de basis hetzelfde zijn, moet je ze wel op andere manieren terugbrengen naar de fabrieksinstellingen. De Google Nest Mini (die je kunt herkennen aan het gat aan de onderkant waarmee je hem kunt ophangen) vereist dat je eerst de microfoon uitschakelt. Die knop zit aan de zijkant. Vervolgens dien je je hand voor vijftien seconden lang op de bovenkant te drukken. Niet te hard, natuurlijk. De Google Home Mini heeft een eigen resetknop aan de onderkant. Ook deze houd je vijftien seconden ingedrukt. Als alles goed gegaan is, dan krijg je vanzelf een bevestiging te horen van de Google Assistent.

Google Nest Hub

Rechts achterop de Google Nest Hub, het smart display van de zoekmachinegigant, zitten twee volumeknoppen. Het is de bedoeling dat je die allebei tegelijkertijd indrukt en dat tien seconden volhoudt. Doe je dat goed, dan krijg je vanzelf een boodschap in beeld met de melding dat je teruggaat naar de fabrieksinstellingen. Nu hoef je je actie alleen nog maar te bevestigen.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000