Zo maak je efficiënter gebruik van Mail voor iOS

Je kunt Mail voor iOS bedienen met een aantal gebaren die je workflow enorm kunnen versnellen. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

De Mail-app in iOS is eenvoudig in het gebruik, maar er zijn een aantal gebaren waarmee je nog sneller aan de slag kunt, zodat je efficiënter kunt werken. Zo kun je bijlagen aan je e-mail toevoegen door een lege plek in het bericht ingedrukt te houden. Er verschijnt dan een zwarte menubalk, en als je op het rechter pijltje drukt kom je uiteindelijk bij de optie Voeg bijlage toe. Standaard kom je bij je bestanden in iCloud Drive terecht, maar je kunt ook andere locaties benaderen door rechts bovenaan op Locaties te drukken. Lees ook: Zo haal je het meeste uit Mail voor iOS.

Markeren als gelezen

Om je concepten te benaderen kun je de knop waarmee je een nieuwe e-mail opstelt ingedrukt houden, zodat je snel een eerder bericht kunt afmaken.

Heb je per ongeluk een adres in het verkeerde veld neergezet, dan kun je het simpelweg met je vinger naar het juiste veld verslepen.

© PXimport

Wil je een bericht als gelezen markeren, veeg het bericht dan van links naar rechts. Herhaal dit gebaar om het als ongelezen te markeren. Als je een klein stukje naar rechts veegt moet je op een knop drukken om de actie uit te voeren, maar als je helemaal naar rechts veegt kun je deze stap overslaan.

Verwijderen en verversen

Om een bericht weg te gooien moet je het bericht met je vinger aanraken en helemaal van rechts naar links vegen. Wil je extra opties, zoals allen beantwoorden, doorsturen, meldingen, et cetera, dan moet je minder ver naar links vegen en op de grijze knop met de drie puntjes drukken om een menu tevoorschijn te halen.

Als je wilt verversen om te kijken of er nieuwe berichten zijn binnengekomen, hoef je alleen maar op het postbus scherm te drukken en met je vinger helemaal omlaag te vegen. Wil je Mail doorzoeken, dan moet je minder ver omlaag vegen dan wanneer je wilt verversen.

Je kunt de standaardinstellingen van de gebaren ook naar je eigen smaak aanpassen. Ga hiervoor naar Instellingen > Mail, Contacten, Agenda > Veegopties. Hier kun je zelf gebaren aan acties toekennen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten