Zo maak je een reisverslag met Polarsteps

© PXimport

Zo maak je een reisverslag met Polarsteps

Geplaatst: 14 december 2021 - 07:09

Aangepast: 25 november 2022 - 11:20

Stefanie Katzenbauer

Ga je voor een langere tijd op reis naar het buitenland en wil je je ervaringen vastleggen? Dan is Polarsteps een app die dit heel gemakkelijk maakt. Wij leggen je graag uit hoe de app werkt zodat jij je beste reisverslag kan maken en geen enkel detail vergeet.

Traveltracker

De app heeft een traveltracker die bijhoudt waar je gaat en staat wanneer je op reis bent. De app geeft zelf al meteen aan dat je je niet druk hoeft te maken over het batterijverbruik met deze tracker, omdat hij maar 4% van je dagelijkse batterij in beslag neemt. 

Om goed gebruik te maken van de tracker, dien je de app wel altijd toestemming te geven je locatie in de gaten te houden.

Een reis toevoegen

In de app kun je een nieuwe reis, of een reis uit het verleden toevoegen. Hiervoor tik je op de knop ‘voeg een reis toe’. Je kunt simpelweg de datum van vertrek en de eventuele einddatum invullen. Vervolgens begin je met het bijhouden van je ‘steps’ of juist het nagaan van je ‘steps’ als je een vakantie uit het verleden wil toevoegen. 

Per step kun je foto’s toevoegen, een verslag van wat je die dag gedaan hebt en welke bezienswaardigheden je bezocht hebt. Per bezienswaardigheid kun je ook een review schrijven die andere Polarsteps gebruikers kunnen lezen.

© CIDimport

Statistieken

Als je veel reist en Polarsteps goed bijhoudt, zijn de statistieken zeker een leuke toevoeging aan de smartphone-app. Hier kun je namelijk bekijken hoeveel landen je hebt bezocht, op welke continenten je geweest bent én hoeveel procent van de wereld je daarmee in totaal al gezien hebt. Daarnaast zie je alle vlaggen van de landen die je bezocht hebt en het totaal aantal dagen, uren, minuten en seconden dat je op reis bent geweest.

Volgers

Polarsteps werkt, net zoals zoveel apps, met een social aspect. Je kunt hier dus vrienden op toevoegen die vervolgens weer jouw reizen in de gaten kunnen houden. Andersom kun jij natuurlijk ook zien welke avonturen jouw vrienden beleven op vakantie. Je vindt het sociale gedeelte van de app bij het icoon met de twee poppetjes onderaan in het menu. Hier worden ook volgsuggesties gedaan, waarmee je makkelijk je vrienden kunt vinden.

Ook kun je in Polarsteps nieuwe inspiratie opdoen voor je volgende reis. Bij het vergrootglasicoontje kun je namelijk niet alleen personen en landen gericht opzoeken, maar ook tips van andere reizigers bekijken.

Hier worden allerlei bestemmingen voor je gebundeld in een hapklaar overzicht waardoor jouw wanderlust weer aangewakkerd wordt. Tik simpelweg op een bestemming die je aanspreekt en geniet van de foto’s en verhalen van anderen die je al voorgingen.

Download Polarsteps via de volgende links:

(Android/iOS)

© CIDimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000