Zo kun je zien of je iPhone-apps draaien op je Mac

© PXimport

Zo kun je zien of je iPhone-apps draaien op je Mac

Geplaatst: 30 november 2020 - 07:14

Aangepast: 14 december 2022 - 12:48

Justin Doornekamp

Op de nieuwe Mac kun je nu je favoriete iPhone- en iPad-apps draaien, maar voor sommige apps zal dit nog niet ideaal werken. Apple heeft app-ontwikkelaars eraan herinnerd om een update uit te brengen van hun apps om deze goed te laten werken op de nieuwe Macs, maar niet iedere ontwikkelaar heeft dat nog gedaan. Zo kun je zien of je favoriete iPhone-apps draaien op je nieuwe Mac.

Apple laat weten dat een grote meerderheid van de iPhone-apps probleemloos werkt op de M1 Macs, dankzij het nieuwe besturingssysteem Big Sur. De iPhone-apps verschijnen in de meeste gevallen automatisch in de Mac App Store. Maar niet alle iPhone-apps zijn hier terug te vinden. Zo hebben diverse app-ontwikkelaars expliciet aangegeven dat ze hun iPhone-apps niet in de Mac App Store willen hebben, waaronder Google en Facebook. Ook heeft Apple zelf wat iPhone-apps geweerd uit de Mac Store, vooral apps die gebruikmaken van je locatiegegevens.

En zelfs als je de iPhone-apps in de Mac App Store vindt, werken ze niet altijd perfect. Vooral tools die gebruikmaken van iPhone-specifieke functies, zoals de TrueDepth-camera of bepaalde touchscreen-gebaren, werken niet. Je kunt dus geen multi-touch gebruiken en ook de nauwkeurigheid van de Apple Pencil laat te wensen over als je gewend bent de pen op de iPad te gebruiken. Ontwikkelaars moeten een update uitbrengen om dit te verhelpen.

© PXimport

Welke apps werken goed?

Hoe kun je zien of een iPhone-of iPad app nou goed draait op je nieuwe Mac? Hier heeft Apple een antwoord op gevonden. Zo zul je in de Mac Store bij een app het label Ontworpen voor iPhone of Ontworpen voor iPad vinden. Apps die niet door een ontwikkelaar gecontroleerd zijn op de werking op de Mac, zijn te herkennen aan Niet geverifieerd voor macOS en werken dus mogelijk niet optimaal. Als ontwikkelaars hebben getest en geverifieerd dat hun mobiele apps vloeiend werken binnen macOS, dan kunnen ze een verzoek indienen om het label Niet geverifieerd voor macOS te laten verwijderen.

Als je in de Mac App Store zoekt naar apps, kun je het filter voor iPhone- en iPad-apps aanklikken en zie je direct of deze al dan niet goed werken op je nieuwe Mac. Een iPhone- of iPad-app kun je gratis draaien op een Mac, dus je hoeft de eventuele aankoopprijs van een app niet opnieuw te betalen. Wel moet je er uiteraard voor zorgen dat je op je Mac bent ingelogd met het Apple ID waarmee je de apps op je smartphone of tablet hebt gedownload. Eventuele in-app aankopen en abonnementen zijn ook te zien op je Mac.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000