Zo kun je WhatsApp back-uppen op je Android apparaat

Zo kun je WhatsApp back-uppen op je Android apparaat

Smartphone & tablet

Geplaatst: 28 november 2017 - 07:59

Aangepast: 24 november 2022 - 12:54

Chwhynny Overbeeke

Als je je Android telefoon opnieuw moet instellen of als je een nieuw apparaat hebt, is het vervelend als je ook meteen al je WhatsApp berichten kwijt bent. Gelukkig is het mogelijk om met je Android telefoon een WhatsApp back-up te maken en deze daarna terug te zetten. Hier laten we zien hoe je dit kunt doen.

Als je dezelfde telefoon wilt blijven gebruiken, maar deze eerst om wat voor reden dan ook hebt moeten wissen, kun je bij het opnieuw installeren van WhatsApp meteen je gespreksgeschiedenis herstellen omdat de Chat app elke dag automatisch een back-up maakt die in een aparte map, WhatsApp genaamd, op je apparaat wordt opgeslagen. Lees ook: In 3 stappen WhatsApp op je pc of laptop.

Wil je WhatsApp echter op een nieuwe Android telefoon gaan gebruiken, dan zul je je WhatsApp berichten vanaf een aparte back-up moeten herstellen. Om een back-up van WhatsApp te maken, kun je kiezen uit twee mogelijkheden: een lokale back-up of een back-up via Google Drive.

Let op: Onderstaande tips werken alleen als je hetzelfde telefoonnummer blijft gebruiken, omdat je gespreksgeschiedenis aan je nummer gekoppeld is.

Google Drive gebruiken

Als je al gebruikmaakt van Google Drive, dan is dit de eenvoudigste manier om een back-up van WhatsApp te maken.

Ga naar Instellingen > Chats en kies Chat back-up. Maak hier een back-up aan, zodat de meeste recente berichten meteen worden meegenomen. Kies Back-up maken naar Google Drive en geef aan naar welk Google Drive account je de back-up wilt uploaden.

Lokale back-up

Als je Google Drive niet gebruikt, of als je je WhatsApp berichten liever niet op een clouddienst wilt bewaren, kun je een lokale back-up maken.

Je kunt deze back-up opslaan op de micro-sd-kaart in je Android telefoon. Dit kun je doen in Instellingen > Gespreksinstellingen > Back-up maken. Als je de micro-sd-kaart in je nieuwe doet en WhatsApp installeert, wordt je back-up tijdens de installatie automatisch teruggezet.

Als je geen micro-sd-kaart hebt, is er ook een andere manier om je WhatsApp back-up terug te zetten. Ga naar Instellingen > Chats en kies Chat back-up om een back-up te maken. Kopieer de map WhatsApp naar je pc of Mac met behulp van een usb-kabel. Hierbij worden meteen alle foto’s en video’s mee gekopieerd. Neem je nieuwe Android telefoon, plug deze in je computer met de usb-kabel en kopieer de map WhatsApp naar je smartphone. Installeer vervolgens WhatsApp en kies ervoor om de laatste gespreksgeschiedenis te herstellen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000