Zo kun je je parkeerplek opslaan in Google Maps

© PXimport

Zo kun je je parkeerplek opslaan in Google Maps

Smartphone & tablet

Geplaatst: 21 maart 2017 - 09:28

Aangepast: 24 november 2022 - 12:27

Lub Snoek

Je kunt nu je parkeerplek opslaan in Google Maps. Zo kun je de auto snel en eenvoudig terugvinden via je smartphone. Hier leggen we uit hoe je dat doet.

Blauwe stip

Nadat je de auto hebt geparkeerd, open je Google Maps op je smartphone. Via een GPS-signaal weet de app vrij snel waar je je bevindt. Je locatie wordt aangegeven via een blauwe stip. Lees ook: Maak je eigen kaarten in Google Maps.

Klik op de blauwe stip. Er verschijnen nu enkele opties, waaronder Je parkeerplaats opslaan. Klik op deze optie.

© PXimport

Parkeerlocatie

© PXimport

In het scherm Parkeerlocatie kun je details toevoegen aan de parkeerplek. Google Maps vult al het adres van de parkeerplek voor je in.

Onder het adres kun je zelf nog opmerkingen toevoegen. Zo kun je het nummer van het parkeervak invullen of de naam van de parkeergarage.

Als je gebruikmaakt van een parkeerautomaat, kun je bij resterende tijdhet tijdstip invullen dat je parkeerplek verloopt. Je krijgt vervolgens een melding van Google Maps als de meter van je parkeerplek bijna is verlopen.

Als je er zeker van wil zijn dat je de auto terugvindt, kun je zelfs nog een foto toevoegen van de parkeerplek.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000