Zo raak je het microfoontje op je iPhone-toetsenbord kwijt

In bepaalde gevallen heeft het toetsenbord van je iPhone een toets waarmee de microfoon ingeschakeld kan worden. Die knop neemt een flinke hap uit je spatiebalk, met mogelijke tikfouten tot gevolg. Hier laten we zien hoe je de toets kunt weghalen.

Soms heeft het standaard iOS-toetsenbord een toets met een microfoon erop. Als je top deze toets drukt, wordt de microfoon van je iPhone ingeschakeld, zodat je tekst kunt dicteren. Je krijgt dan op je scherm de audiogolven te zien. Lees ook: Zo herstel je het woordenboek van je toetsenbord in iOS 9.

© PXimport

Het microfoontje neemt een flinke hap uit je spatiebalk.

Als je deze toets niet of nauwelijks nodig hebt, of als je er steeds per ongeluk op drukt in plaats van de nabijgelegen spatiebalk, kun je de toets uitschakelen. Hiervoor hoef je alleen maar de dicteerfunctie uit te schakelen. De microfoontoets verdwijnt dan ook meteen van je iPhone.

Dicteerfunctie uitschakelen

Ga naar Instellingen > Algemeen > Toetsenbord. Zet de schuifbalk bij de optie Schakel dicteren in op groen. Wacht even en druk vervolgens op Schakel dicteren uit.

Als je ook een Apple Watch hebt, wordt de dicteerfunctie ook meteen op je Apple Watch uitgeschakeld. Als je deze functie op je Apple Watch wilt kunnen blijven gebruiken, zul je helaas met de aanwezigheid van de microfoontoets genoegen moeten nemen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000